Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Hitna promena distribucije! HEEEELP!
- This topic has 26 одговора, 17 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by Lokateli.
-
АуторЧланци
-
7. фебруар 2006. у 10:34 am #40101ak-87Учесник
Mislim da *Man nije za Mandrivu, FC ili SuSE. Verovatno je Slackware ucinio svoje. Zato probaj Ubuntu ili Gentoo. Ovaj drugi trazi prijatelja sa dobrom konekcijom, znaci ostaje Ubuntu kao moj predlog. Ja koristim Gentoo, ali sam od prijatelja dobio Kubuntu DVD. Nisam ga probao ali mislim da je i on OK.
Pa ne bih se bas slozio sa tobom da samo Gentoo trazi “prijatelja sa dobrom konekcijom”,ni ubuntu ne zaostaje bas puno sto se tice tog aspekta…
U svakom slucaju,Ubuntu je dobar izbor,ali mozda ne i najbolji za jednog Slackware korisnika.Bolje mu je da onda proba Debian!7. фебруар 2006. у 12:13 pm #40102DeadRingerУчесникDa, s jednog aspekta imas pravo, ali kada sam rekao Ubuntu ili Kubuntu mislio sam na postojanje DVD-a sa skoro svim potrebnim paketima. Kod Gentoo-a to nije slucaj-bez prijatelja sa dobrom vezom … tesko. Gentoo je na samo dva CD-a.
7. фебруар 2006. у 1:14 pm #40103miroslav_joksimovicУчесникKao sta sam na nekom mestu na forumu vec rekao, covek ce od 100 ljudi dobiti 100 razlicitih odgovora, sto se iz prilozenog i vidi. Opet, nalazi se u istoj situaciji kao i pre postavljanja teme na forum, zar ne?!
Prijatelju, neka odluka opet na kraju bude tvoja posto, kao sto vidis, sve zavisi od toga za sta ti treba distro, odnosno od tvojih afiniteta… 😉
7. фебруар 2006. у 3:34 pm #40104BrokeBodyУчесникOff-Topic
E bas mi je drago sto po prvi put vidim da se u jos jednoj temi Koji distro? ne govori o tome koji je distro bolji ili losiji (sto je cista glupost 🙄 ). Sad je svaki distro dobar (a tako i jeste), samo treba naci ono sto ti najvise odgovara. 😉
7. фебруар 2006. у 11:26 pm #40105LimitManУчесникPa stvarno nisam dobio kvalitetan odgovor :-))
Nema veze … Stvarno je 100 ljudi 100 tjudi i svako koristi najbolju distribuciju … Za sada se sve vise i vise razocaravam mandrake 10.1 distribucijom … Previse automatizovano … A kao takvo jako dovodi do nestabilnosti sistema 🙁
Pokusavam da izlickam neke stvari, ali … dosta je tu zakomlikovano (opet zbog automatizacije) Uglavnom, trudicu se dok ne dobijem fedoru, pa tjem da probam nju … Pa ako ona ne valja, onda ubinntu, pa ako i on ne valja, … izredjacu sve sto ste mi preporucili .. Bar cu imati pristojnu kolekciju distribucija 😀
7. фебруар 2006. у 11:48 pm #40106DeadRingerУчесник@LimitMan
Ovde kvantitet ima za posledicu kvalitet. A, vidis i sam da je svako od nas isprobao nekoliko distroa. Ja ih posmatram iskljucivo kroz stabilnost i brzinu. Sada pored Gentoo-a imam Kubuntu. Dok se nesto ne proba ne moze se dati ocena.
U jednom se slazem apsolutno, podesavanje konfiguracije kroz programe poput KCentra, YASTE i sl. me ne privlaci.9. фебруар 2006. у 3:45 pm #40107LokateliУчесникA jel si mozda video frugalware? http://www.frugalware.org
On je baziran na slaku + koristi pacman menadzer paketa preuzet iz arch linuxa. Zaista je ekstra, ima i kde i gnome. Za mesec dana bi trebala da izadje verzija 0.4.
I da ne zaboravim, ima oko 4000 paketa spremnih za download, uvek ima najnovije stvari i sl.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.