Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Hitna promena distribucije! HEEEELP!
- This topic has 26 одговора, 17 гласова, and was last updated 18 years, 7 months раније by Lokateli.
-
АуторЧланци
-
2. фебруар 2006. у 9:33 pm #40091DriverУчесник
ja koristim slack 10.1 i odlican je. a ako neces njega probaj debian. 8)
4. фебруар 2006. у 10:44 am #40092LimitManУчесникOdlucio sam se da probam Mandrake ….
Prvo sam prodao Fedoru 3 i razcarao se (kao sto rekoh … nervira me kada neko stavi da ne mogu da se slusaju mp3 i gledaju Div-X … pa mp3 i Windows cita po defaultu)Sad sam instalirao Mandrake 10.1 i za sada me zadovoljava ….Ali videcemo 😀
Kao sto rekoh jako mi je potreban GNOME … Iako koristim KDE stampac nece da radi bez base gnome …
Vidcemo …. U svekom slucaju .. Sad cu distribuciju po distribuciju
4. фебруар 2006. у 12:33 pm #40093BrokeBodyУчесникTreba mi distribucija, sto slicnija slackware-u, da se po strukturi i lokaciji fajlova ne razlikuje mnogo, da je slicnog otvorenog tipa, da mogu da ga koristim kao root kada hocu i koliko hocu (znaci mandrake ne dolazi u obzir sa svojim user accountom) ali da predvidjen kao Workstation.
——————————————————-
Odlucio sam se da probam Mandrake
😉
4. фебруар 2006. у 12:50 pm #40094japanУчесникcudni su putevi gospodnji 😆
4. фебруар 2006. у 2:16 pm #40095MladenIsakovicУчесникA što lepo ne zadržiš taj Slackware, i od negde nabaviš FreeRock Gnome, instaliraš, i miran si. Šta se džabe zajebavaš, ako si navikao i zavoleo Slack, ništa drugo te neće zadovoljiti. Mislim, ok je probati i druge, i ja sam za to, ali tvoj problem ne zahteva promenu, već nadgradnju postojeće distribucije.
6. фебруар 2006. у 1:22 am #40096LimitManУчесникPa evo vec pocinjem da se razocaravam … I to posle 2 dana upotrebe …
Prvo … Isuvise komercijalizovano … Drugo … Gomila gluposti koje nisu potrebne obicnom korisniku (zastite, i sl.), Kompajliranje programa koje ne mogu da nadjem u rpm za mandrake, kako sam cuo nije preporucljivo, (inace se radi o mandrake 10.1) … KDE ne mogu da upgradujem …Samo mogu da ga pohvalim sto se tice nalazenja hardvera, i njegovom konfiguracijom … Takodje, sto se tice dep-ova jeste korisno to sto ih detektuje sam i instalira pakete sam, medjutim, to je ujedno i mana jer vecina stvari mi nisu potrebne niti ce ikad biti (primer: kod instalacije mysql-a je instalirao neke lib-ove koji mi nece biti korisni …. A mysql je kompajliran sa njima … Tako da sam osudjen da ih koristim)
Uglavnom, ovako netaknutu (iako instaliranu kao “expert” a ne “default”), ovu distribuciju mogu da ocenim kao odlicnu za pocetnike, koji zele da koriste svoj racunar na isti nacin kao i windows … Treba joj dosta modifikacije da bi usla u ozbiljniju upotrebu
Da ne zaboravim da kazem da sam jedan dan imao FC 3 ali nisam zadovoljan zbog dosta zastarelih programa. Narucio sam FC4 DVD i ocekujem da stigne… Probacu nju ali odmah mi je mrsko pi pomisli na mp3 i divx 🙁
6. фебруар 2006. у 2:00 am #40097miroslav_joksimovicУчесникProbaj prijatelju, ipak si u fazi trazenja sta ti odgovara, zar ne?!
P.S. Ne mozes biti i ziv i srecan!!! 😉
6. фебруар 2006. у 11:03 am #40098kmilosУчесникDa ne zaboravim da kazem da sam jedan dan imao FC 3 ali nisam zadovoljan zbog dosta zastarelih programa. Narucio sam FC4 DVD i ocekujem da stigne… Probacu nju ali odmah mi je mrsko pi pomisli na mp3 i divx 🙁
FC5 izlazi za mesec dana (i FC4 je već malo zastarela) i biće dobra, mogao si i da se strpiš 😉 Jeste da će biti slična situacija sa patentiranim kodecima, ali ništa nije teško uz yum i livna.org riznicu, vidi lepljivu temu na Fedora forumu…
6. фебруар 2006. у 8:52 pm #40099MoneoУчесникKao sto rekoh vec ja i imenjak Mladen….
Milsim cisto da se ne maltretiras i ne menjas distro kada ti vec odgovara….
Mogao si instalirati FreeRock Gnome-sjajan je…..
Nadjes nekog druga koji ima brz net i svuces ga-ne zauzima vise od 300MB,pa ni toliko….
O Well,kako hoces-i Fedora ti je po mome misljenju dosta bolje resenje nego MDK,tako da je u principu OK
PoZ!6. фебруар 2006. у 11:41 pm #40100DeadRingerУчесникMislim da *Man nije za Mandrivu, FC ili SuSE. Verovatno je Slackware ucinio svoje. Zato probaj Ubuntu ili Gentoo. Ovaj drugi trazi prijatelja sa dobrom konekcijom, znaci ostaje Ubuntu kao moj predlog. Ja koristim Gentoo, ali sam od prijatelja dobio Kubuntu DVD. Nisam ga probao ali mislim da je i on OK.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.