Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Hitna promena distribucije! HEEEELP!
- This topic has 26 одговора, 17 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by Lokateli.
-
АуторЧланци
-
31. јануар 2006. у 8:25 am #6916LimitManУчесник
Naime, godinama koristim slackware i nikada nisam imao problema sa tom distribucijom. Medjutim, zadnji put sam instalirao slackware 10.0 koji sam upgrade na 10.1 a zatim njega na 10.2 … I sve je radilo besprekorno …
Medjutim, zbog gomile stvari koje sam zeleo da brisem, a i samog osvezavanja sistema resio sam da reinstaliram slack … Kada sam instalirao 10.2 naisao sam na veliko razocarenje. GNOME je totalno izbacen … Ne treba meni toliko gnome, koliko mi trebaju programi koji dolaze uz njega (a i libs). Takodje su izbacene mnoge aplikacije. Slackware se ovom verzijom prosto preorijentisao na cisto serversku distribuciju (minimalno sto se tice grafickog okruzenja a maksimalno sto e tice servisa)… Nista mi od toga ne bi toliko tesko pali, ali stampac (laserski Samsung 1510) ne radi bez Gnome …
I jos jednom, nista mi ne bi tesko palo da imam normalnu internet konekciju da mogu da skinem sve sto mi treba … Ovako sa dial-up-a sam mrtav covek 🙁 Samo za mplayer mi je trebalo dobrih 3 sata da skinem (mplayer + codecs).
E sada, mozete mi pomoci. Treba mi distribucija, sto slicnija slackware-u, da se po strukturi i lokaciji fajlova ne razlikuje mnogo, da je slicnog otvorenog tipa, da mogu da ga koristim kao root kada hocu i koliko hocu (znaci mandrake ne dolazi u obzir sa svojim user accountom) ali da predvidjen kao Workstation. Nekada davno sam koristio RedHat i zadovoljavo me je … NEznam kakav je sada… Suse bih koristio, ali me nervira njihova politika shto se tiche mp3, div-x-a i sl…
Uglavnom … Postoji li distribucija, koja je derivat Slack-a ali a je nastavila da se razvija u pravcu workstationa ….
Molim vas odgovorite sto pre, da be bih ponovo instalirao slack 10.1 …
31. јануар 2006. у 9:19 am #40082workyУчесникpa pogledaj Arch linux,
http://www.archlinux.org/
mozda ce ti odgovarati,ima ga i u klubu31. јануар 2006. у 9:29 am #40083bobobobУчесникPogledaj Vector Linux, on je derivat Slacka, ovo piše na njihovom sajtu :VECTORLINUX is a small, fast, Linux operating system for Intel, AMD and x86 compatible systems, based on one of the original Linux distributions, Slackware. http://www.vectorlinux.com/
Imaš standard i soho izdanje. Prvo je sa Fluxbox, IceWM, XFce a drugo sa KDE.
Ja sam vozio standard neko vreme i na njega sam stavio Freerock Gnome za Slack, prilično zanimljiva distribucija 😉31. јануар 2006. у 9:46 am #40084slaksУчесникVector Linux je pravi izbor za tebe pošto si ljubitelj slacka 😉
31. јануар 2006. у 1:10 pm #40085Mr_PingvinУчесникIzašla je i nova ultima linux, dolazi na dva diska, sadrži mnogo više paketa od slackware… Stičem utisak da momci prilično ozbiljno rade, a i autor ove distribucije je imao slične probleme kao ti..
1. фебруар 2006. у 12:18 am #40086MoneoУчесник@LimitMan
……a mogao bi da instaliras FreeRock Gnome za Slakware….
Radi fenomenalno-ja sam probao sa verzijom za Slackware 10.1 i ima sve sto ti treba-mnogo vise stvari nego bilo koja default varijanta koja dolazi uz razne distroe….
Ljudi su ti preporucili i fenomenalni Vector,ali SOHO edicija nema Gnome okruzenje,vec KDE i Xfce,a DeLuxe verzija ima,ali cini mi se nema KDE-ispravite me ako gresim!
I ne bi se bas slozio da Slack nije distro za desktop,i da se njegov razvoj orjentise vise ka serverskom segmentu-u startu dolazi sa svime sto je potrebno(recimo ima kodeke za mp3 i DviX/DVD-cime se ne moze pohvaliti bas svaki distro),Xine,Firefox,Thuderbird,XMMS,i jos dosta toga….
Nedostaje samo OOffice(ali tu su KOffice i Abiword) i K3b koliko sam video….
E i jos nesto-Pat je odustao od Gnome-a zbog komplikovanog odrzavanja-to sto je Gnome izbacen iz Slack-a po meni nije nikakva mana-postoje Dropline i FreeRock Gnome koji rade odlicno,pa ko voli nek izvoli…
Eto….1. фебруар 2006. у 12:19 am #40087kmilosУчесникAko imaš dobru Internet vezu, i ja toplo preporučujem Arch.
1. фебруар 2006. у 6:17 am #40088velialУчесникFedora je sasvim pristojna (sto se mene tice bolja je i od SUSE-a i od Mandraka).
Za manje programe module itd.. mozes yum koristiti i sa obicnim modemom, ali za vece ces morati da se snalazis na drugi nacin.2. фебруар 2006. у 4:24 pm #40089popacУчесникKoliko sam čuo Ultima je OK za Gnome… a možda želiš da probaš Gentoo, on ima ceo Gnome, al treba malkice i internet za te drajvere ako ništa drugo…
2. фебруар 2006. у 6:25 pm #40090miroslav_joksimovicУчесникA sto ne bi razmislio o Ubuntu-u??? 🙄
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.