Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›hakerski linux
- This topic has 67 odgovora, 25 glasova, and was last updated 12 years, 5 months ranije by
.Shath.
-
AutorČlanci
-
20. jula 2007. u 9:52 pm #56410
marelli
UčesnikU JEA!!!!!!!
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 >:D :biggrin: :biggrin: :biggrin:
21. jula 2007. u 1:17 am #56411sysctl
UčesnikJa vise necu smeti da idem u biblioteku :biggrin:
21. jula 2007. u 1:47 pm #56412Sioux
UčesnikA gde je ta biblioteka?
21. jula 2007. u 4:28 pm #56413dejanium
Učesnik@Leon&Matilda
sta zabole lenjog administratora za to sta tebi treba i sta ti smatras da je osnovna stvar?
umes li da sastavis i dostavis specifikaciju softvera koja ti treba za rad? ima i on nekog iznad sebe koji kaze sta treba da bude u masini a sta ne. kod mene u firmi pozovemo sistemsku podrsku, dojdu ljudi, instaliraju softver ako je u skladu s njihovom politikom (citaj legalno ili ne) i odu. vuk sit i ovce na broju.e, sad, biblioteka je druga stvar.
21. jula 2007. u 8:20 pm #56414Leon
Učesnikkao sto si rekao: biblioteka je druga stvar i na javnim kompovima admin treba da zna koji su osnovni programi ili da pruzi ljudima dve mogucnosti pa da ljudi mogu da biraju. mada moram da pohvalim da je dozvoljeno instalirati sta zelis, ali je disk zamrznut pa svaki put kada dodjes potrosis neko vreme na ponovno instaliranje. al sreca da biblioteka nije bas svaki dan prepuna tako da moze da se sedi i po par sati pored kompa.
u svakom slucaju, ne obozavam admine javnih kompova, zabole ih uvo za potrebe korisnika, rade sta oni zele i bas ih je briga. obicno su admini neko koga neko poznaje a ne neko ko je strucan da administrira kompjutere za mnostvo korisnika.
ali nema veze, nije to tema. ali vidim da se dobro zezate.
a to sto sam pomenuo da mene mrzi, pa mrzi me da instaliram linux pored windowsa na kompu u biblioteci jer ako bi admin primetio da je neko ubacio linux, obrisao bi ga i promenio bi password. tako da je besmisleno instalirati linux da bi ga koristio par sati ili dok admin ne primeti a kad startuju racunare mogu da primete…
sada me mnogo vise zivciraju spameri koji mi na blogu salju komentare-reklame pa moram svaki dan da idem u bekend da ih brisem. ali nema veze, naucicu ja jednog dana kako da krekujem i promenim njihove sajtove-reklame pa ce da reklamiraju dzabe.
jel zna neko neku bolju foru kako skenjati spamere?22. jula 2007. u 7:12 am #56415jedanBranko
Učesniksada me mnogo vise zivciraju spameri koji mi na blogu salju komentare-reklame pa moram svaki dan da idem u bekend da ih brisem. ali nema veze, naucicu ja jednog dana kako da krekujem i promenim njihove sajtove-reklame pa ce da reklamiraju dzabe.
jel zna neko neku bolju foru kako skenjati spamere?A sta mislis da malo batalis to tvoje ‘akerisanje i net – tako ces ih “skenjati” garant! 🙂
22. jula 2007. u 8:29 am #56416LYb
UčesnikNe secam se da me je neki tred ovako nasmejao.
I uspeva to da radi danima 🙂22. jula 2007. u 9:58 am #56417Nightweaver
UčesnikAmin za to! Zaista se ne secam da je ovaj forum ikada imao zabavniju temu. O0
@Leon&MatildaHmm, mozda da probas brute force attack na problematicne izvore spama. Uzmes motku, nadjes ih i odvalis od batina. Mislim da ta tehnika cak izaziva i DoS te ces time resiti problem jer neko vreme nece moci da odasilju stetne pakete na mrezu. Sad, zavisi koju alatku koristis za brute force napad…imas neke koje izazivaju nesto sto u admin svetu zovemo premanent DoS.:D:D Ili mozes da stavis neki pametniji CAPTCHA i resis problem. Mada ti predlazem da ipak oprobas ove drevne ‘akerske tehnike- brute force i DoS.:D
22. jula 2007. u 9:42 pm #56418LYb
UčesnikE da, to je pravi predlog.
Ali, Leon&Matilda, pazi se, posto, mada nemamo cvrst zakon o kompjuterskom kriminalu, alatke za permanentni DoS su uglavnom van zakona, tj. smes da ih posedujes ali primena je skakljiva tema.
Mozda za pocetak mozes da probas sa ping flood-om – potplatis jedno desetak klinaca da mu konstantno zvone ne interfon ili na vrata – nije destruktivno, ali ume da deluje prilicno dezorjentisuce pa nece biti u stanju da organizuje i sinhronizuje svoje napade.22. jula 2007. u 11:52 pm #56419sysctl
UčesnikLjudi, ali ja jos uvek ne smem sam da odem u biblioteku. Plasim se da ce neko da mi uradi deep freezeeeeeee ! 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.