Početak›Форуми›Prvi put na Linuksu?›hakerski linux
- This topic has 67 odgovora, 25 glasova, and was last updated 12 years, 5 months ranije by
.Shath.
-
AutorČlanci
-
23. juna 2007. u 10:49 am #8770
Leon
Učesnikelem, ovih dana citam nemacki pc magazin za juli mesec, koji je posvecen hakerisanju. pa tamo kaze da postoji linux distribucija koja je live cd i koja ima preko 300 alatki za hakerisanje. back track 2 (http://www.remote-exploit.org)
sta biste vi rekli o njemu? jel ima neko iskustva? i ono najbitnije, da li on sluzi samo za hakerisanje ili moze da se koristi uobicajeno kao svaki linux plus ima dodatke za hakerisanje?23. juna 2007. u 11:06 am #56371Nightweaver
UčesnikSmejurija. “Hakerisanje” je stvar znanja a ne alata. Svaki *NIX i Linux ima pakete tj. programe potrebne za “hakerisanje”. Poseban distro…nepotrebno. Moj omiljeni Live Cd je svakako FrenzyBSD koji je neverovatno dobra alatka za svakog admin…ima sve potrebne aplikacije za debug servera, mreze pa i gotovo svaku zamislivu alatku za “hakerisanje”.:)
23. juna 2007. u 11:19 am #56372RiSK
UčesnikSto se tice LiveCDa sa gomilom alata za dijagnostiku i popravak sistema (i mreza), moja preporuka ide za distribuciju GRML.
23. juna 2007. u 11:42 am #56373Anonimni
GostSlazem se ( za grml – v. 1.0 live CD ). Poslao sa izgled jednog desktopa ove live distr. na security.org ( str.16. ).
Za ovaj Hakin9 live evo malog dodatka:
Hakin9 live
Version 3.1.2-aur
* hakin9 is now based on Aurox 12.0
* updated security tools
* kde 3.5.5
* kernel 2.6.17
* Aurox Installer
* MadWifi Drivers
* NTFS Support
* OrphcrackZa download:
23. juna 2007. u 12:09 pm #56374marelli
UčesnikBacktrack 2 je odlican,sve na jednom mestu!
Hakin9 live je shit!
23. juna 2007. u 3:39 pm #56375Leon
UčesnikSmejurija. “Hakerisanje” je stvar znanja a ne alata. Svaki *NIX i Linux ima pakete tj. programe potrebne za “hakerisanje”. Poseban distro…nepotrebno. Moj omiljeni Live Cd je svakako FrenzyBSD koji je neverovatno dobra alatka za svakog admin…ima sve potrebne aplikacije za debug servera, mreze pa i gotovo svaku zamislivu alatku za “hakerisanje”
slažem se da je stvar znanja a ne alata, ali može li neko popraviti motor ako nema alat? i to kako neko reče, sav alat na jednom mestu, a to je itekako bitno za početnike ili bolje da kažem user-e koji nemaju admin privilegije pa im live cd dodje kao šlag na tortu.
a da bi se alat koristio mora da se zasuku rukavi…
23. juna 2007. u 4:28 pm #56376maddox
UčesnikHm, jednom sam skinuo i probao PHLAK pre nekih godinu, godinu ipo, i nemam pojma, sve jedno nisam nista od toga znao da koristim, a i nisam imao gde posto nisam imao umrezene racunare. Eventualno mozes njega da probas, mada ne znam da li ce ti se svideti.
Pozdrav.
23. juna 2007. u 7:26 pm #56377marelli
UčesnikMa i PHLAK je krsina.
Za sada je najbolji backtrack 2!23. juna 2007. u 9:36 pm #56378TheFridge
UčesnikMa dajte… Pa i editovanje xorg.conf-a ti je “hakovanje”.
24. juna 2007. u 12:14 am #56379Nightweaver
Učesnikslažem se da je stvar znanja a ne alata, ali može li neko popraviti motor ako nema alat? i to kako neko reče, sav alat na jednom mestu, a to je itekako bitno za početnike ili bolje da kažem user-e koji nemaju admin privilegije pa im live cd dodje kao šlag na tortu.
a da bi se alat koristio mora da se zasuku rukavi…
Netacno. Pre svega svi ti “alati” su dostupni na svakom distrou. Drugo, znam jako malo ljudi koji bi znali sta da sa njima rade tako da ti dzaba sve to na jednom mestu. Da bi se vecina tih alata upotrebila potrebno je ozbiljno poznavanje mreza, TCP/IP, programiranja..dakle, dzaba ti alati ako ne znas sta ces sa njima. A vecina stvari koja ti je zaista potebna za “hakerisanje” je vec deo distroa…mozda ti zafali nmap, nessus, j.ripper ili tako sto..a to se lako doda. Sve ostale mrezne stvari su vec tu..samo treba znati i upotrebiti ih.:)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.