- This topic has 28 odgovora, 13 glasova, and was last updated 16 years, 5 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
30. marta 2007. u 4:31 pm #51503
nesha
UčesnikPo gore iznetim navodima da je u praistoriji bilo advokata i zakona o patentima mi sada ne bi smo smeli da razmisljamo jer bi i to bilo patentirano. Iz toga sledi da bi svi trebali da placamo tantijeme za nesto sto je urodjeno kod svakog coveka. dosta sam s**o i otisao debelo u OT.
Pozdrav
31. marta 2007. u 7:01 am #51504velial
UčesnikE, ovo me najviše nervira u naučno istraživačkim radovima. Prvi korak uvek mora da bude istraživanje šta su drugi uradili da nebi došao do istog rešenja ili ideje jer se onda narušavaju autorska prava.
Teoretski bi to trebalo raditi i prilikom programiranja, ali naravno da se to ne radi.
Istrazivanje sta su drugi radili se svakako radi zbog svoje licne kulture a ne zbog patenata, da ne bi ispao majmun tvrdeci da si prvi izmislio toplu vodu ili nesto tako. Kod mp3 ljudima u principu ne smeta patent nego njegova popularnost. Mogu da se kladim da ima jos gomila zasticenih nacina pakovanja muzike ali se ne koriste toliko pa ljudima ne smeta sto su zasticeni.
Ljudi po inerciji ripuju audio u mp3 i vecinu stvari koje nalazis na netu su samo iz tog razloga u mp3 tako da problem prave ljudi a ne patent. Najveca ironija je sto mp3 smeta kad i ti sam krsis zakone ako se pridrzavas onoga da kupis audio CD onda mozes za svoje potrebe da ripujes u sta oces, a ako skidas sa neta ili kupujes na ulici sta da ti kazem. To mu dodje kao zalba u stilu “Skinuo sam najnoviji film sa torrenta, koji se jos nije pojavio u bioskopima i fale mi kodeci. Taj Divix kodek bi trebao da bude besplatan, pederi usporavaju razvoj covecanstva”.PS: Prvo lice u tekstu se ne odnosi na Mateju nego uopsteno (lakse mi je tako da pisem), tako da nemoj shvatati licno.
31. marta 2007. u 7:49 am #51505JMateja
UčesnikIstrazivanje sta su drugi radili se svakako radi zbog svoje licne kulture a ne zbog patenata, da ne bi ispao majmun tvrdeci da si prvi izmislio toplu vodu ili nesto tako.
PS: Prvo lice u tekstu se ne odnosi na Mateju nego uopsteno (lakse mi je tako da pisem), tako da nemoj shvatati licno.
Nisam shvatio lično, ali kod naučno istraživačkog rada postoji dva dela, jedan je kada istražuješ i gledaš šta je sve urađeno na tu temu a drugi je kad nakon što si nešto uradio proveravaš da li to postoji negde i u kojoj meri da bi pravilno citirao i pozivao se na to kako nebi ugrožavao atorska prava i sl…
31. marta 2007. u 1:42 pm #51506Marel
UčesnikPo gore iznetim navodima da je u praistoriji bilo advokata i zakona o patentima mi sada ne bi smo smeli da razmisljamo jer bi i to bilo patentirano. Iz toga sledi da bi svi trebali da placamo tantijeme za nesto sto je urodjeno kod svakog coveka. dosta sam s**o i otisao debelo u OT.
Pozdrav
Pa ti se zapitaj odakle ti ideja da ti neko brani da misliš.
Bez veze kod patenata je i to što se uvek nagrađuje onaj ko je to prvi izmislio, pa makar ja to isto izmislio samo pet minuta kasnije, sve pripada njemu.
1. aprila 2007. u 7:25 pm #51507velial
UčesnikPa u sustini proveravas autorska prava na onome na cemu istrazujes. Ostalo boze moj pa ne mozes znati sve sto je ikada iko napisao. Samo je malo teze ubediti nekog da nisi upoznat sa necim sto i vrapci znaju kao sto je slucaj sa mp3. Mada priznajem da je kod softvera stvar mnogo zapetljanija nego sto je to slucaj u fizici ili slicno.
1. aprila 2007. u 11:18 pm #51508BrokeBody
UčesnikOntopic…
Evo malo snimaka sa F7 Test3,
http://img375.imageshack.us/img375/8483/screenshot1ky7.png
http://img375.imageshack.us/img375/646/screenshotaw6.pngJel’ probao jos neko?
2. aprila 2007. u 1:47 pm #51509Marel
UčesnikEvo u jpg
http://i154.photobucket.com/albums/s274/marelovic/screenshotaw6.jpg
http://i154.photobucket.com/albums/s274/marelovic/screenshot1ky7.jpgMožda ih stavim na svoj Debian 😉
5. aprila 2007. u 2:56 pm #51510BrokeBody
UčesnikHmpff… Ako nemaš instaliran codec, a treba ti za nešto, umesto Error poruke otvoriće se dijaloški prozor koji se zove Codec Buddy, objasniće ti što ne možeš da pustiš multimedijalan sadržaj koji si želeo i daće ti linkove sa vodičima kako možeš da dođeš do željenih codec-a. Toliko o tome… A ja mislio taj Codec Buddy Bog zna šta…
6. aprila 2007. u 12:07 pm #51511LYb
UčesnikBez ljutnje, ali koja je svrha slati screenshotove distribucije? Mislim, tu mozes da vidis tu-i-tu verziju tog-i-tog WM ili DM-a, namenski pravljen background i eventualno namenski set ikona…
Kao ono cuveno pitanje… “E, znam za Linux, ali kako izgleda taj BSD?” 🙂
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.