- This topic has 28 odgovora, 13 glasova, and was last updated 16 years, 5 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
12. januara 2007. u 12:50 am #51493
BrokeBody
UčesnikDanas sam baš upoređivao i .ogg zauzima malo više od .mp3 formata, ali upoređivao sam sa fajlovima od po 3-4MB. Normalno, videla bi se veća razlika kod malo većih veličina.
12. januara 2007. u 5:40 pm #51494MladenIsakovic
UčesnikKad se očekuje da izađe F7?
12. januara 2007. u 6:32 pm #51495BrokeBody
Učesnik26. april
12. januara 2007. u 8:51 pm #51496dens
UčesnikOvde je u više navrata bilo reči o kodecima, kao i o raznim testiranjima i analizama koja su obavljena nad više kodeka.
Na internetu se lako nalaze (što bi neko ovde imao običaj da kaže: “Google je tvoj prijatelj”) icrpni testovi na temu audio kodeka sa graficima, čak i takvi koji uključuju i testove sa slušaocima (subjektivni “doživljaj” zvuka) …
Stvar nije tako jednostavna i ne može se u par reči reći da je ovaj ili onaj kodek bolji zato što se različito ponašaju sa različitim parametrima (CBR, VBR i drugo)… naravno i veličina falova zavisi od primenjenih podešavanja pri kompresiji…
Ono što definitivno nije tačno je da OGG nije dobro podržan u windows-u. Postoji gomila programa (uključujući i Winamp) koji ga podržavaju. A čak i notorni WMP može da ga pušta ukoliko se instalira neki od ogg directshow filtera…
Ono što ne radi kod mp3 to je zvuk na više od 2 kanala… Ogg naravno podržava i više od dva..
2. februara 2007. u 12:23 am #51497BRANKKO
Moderator[b]Fedora Linux 7 Test 1[/b]
Fedora 7 Test 1 has been released today. For this particular release, we only did a Desktop spin of the package collection. We are still fine tuning targetted spins of the collection as part of the merger of Core and Extras. We also produced a LiveCD that has the ability to install to your harddrive should you wish.[url=http://fedora.cs.wisc.edu/pub/mirrors/linux/download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/test/6.90/]Download[/url] | [url=http://fedora.redhat.com/Download/mirrors.html]Mirrors…[/url]
Pa ko voli nek izvoli…
2. februara 2007. u 8:22 pm #51498kmilos
UčesnikEvo i prvih utisaka:
http://www.phoronix.com/vr.php?view=8602
Inače, valja uvek napomenuti da test izdanja sadrže greške, i preporučuju se samo za iskusnije korisnike koji žele da učestvuju u isprovabanju, razvoju, pronalaženju i ispravljanju grešaka.
16. marta 2007. u 7:43 pm #51499Marel
UčesnikSve te zavrzlame sa patentima su neprirodne. Vlasnički softver je neprirodan. I sam kapitalizam je neprirodan. Nužno zlo? Možda trenutno…
Inače, nisam baš siguran da je Fedora pošteđena problema sa patentima, s obzirom da, ako je verovati M$-ovom šefu Balmeru, i sam kernel koristi preko 2oo patenata.
Two years ago at the Microsoft-sponsored Asian Government Leaders summit in Singapore, Ballmer said Linux infringes on more than 200 patents. He said, “someday, for all countries that are entering WTO [the World Trade Organization], somebody will come and look for money to pay for the patent rights for that intellectual property.”
http://www.linuxworld.com/news/2006/112106-ballmer-linux.html?fsrc=rss-linux-news
16. marta 2007. u 9:03 pm #51500Sioux
UčesnikMa ser.e, i to počinje da mi ide na jetru.
30. marta 2007. u 8:27 am #51501velial
UčesnikMozda i jeste tako. Neko je jednom na opvom forumu postavio link ili nesto slicno u fazonu sta je sve patentirano na jednoj prosecnoj web stranici. Kakvih sve tu gluposti ima nisam mogao da verujem, pa me uopste ne cudi da je neko napisao sam neki deo koda a da nije imao pojma da je to pre njega neko vec napisao i zastitio. Tako da od te ostete nece biti nista, u najgorem slucaju ce biti “ne smete vise to koristiti” pa verujem da ce programeri slobodnog softvera vrlo brezo izmeniti takve delove. Inace nije retkost da dva coveka dodju do istog otkrica nezavisno jedan od drugog.
30. marta 2007. u 9:47 am #51502JMateja
UčesnikInace nije retkost da dva coveka dodju do istog otkrica nezavisno jedan od drugog.
E, ovo me najviše nervira u naučno istraživačkim radovima. Prvi korak uvek mora da bude istraživanje šta su drugi uradili da nebi došao do istog rešenja ili ideje jer se onda narušavaju autorska prava.
Teoretski bi to trebalo raditi i prilikom programiranja, ali naravno da se to ne radi.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.