Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › E sad da vas vidim
- This topic has 27 одговора, 16 гласова, and was last updated 20 years раније by salle.
-
АуторЧланци
-
30. октобар 2004. у 12:22 pm #22031popacУчесник
Epa lepo, znaci da se ja ne uklapam u tvoju pricu jer od windblowsa nema ni w na mojoj masini, a sto se donacija tice, mislim da ja sa svojih 16 godina jos uvek nemam stalnu zaradu i za svaki disk koji treba da narucim iz cd marketa ja se cimam za pare, a sad kad je donacija u pitanju ne mozes da das 200 dinara, zar ne? 😕
30. октобар 2004. у 3:15 pm #22032basicУчесникEpa lepo, znaci da se ja ne uklapam u tvoju pricu jer od windblowsa nema ni w na mojoj masini, a sto se donacija tice, mislim da ja sa svojih 16 godina jos uvek nemam stalnu zaradu i za svaki disk koji treba da narucim iz cd marketa ja se cimam za pare, a sad kad je donacija u pitanju ne mozes da das 200 dinara, zar ne? 😕
Dobro de, nisam ni mislio na tebe direktno nego generalno(zato sam i rekao u mnozini sto se tice
donacija) . Inace Microsoft je moguce pobediti i to upravo njihovim oruzjem – Legalizacijom,nju
bi trebalo zdusno da podrzimo( pirati samo povecavaju njihovu bazu korisnika) i da ljudima
pokazemo da postoji alternativa koja je mnogo jeftinija(cak besplatna + bolja == Linux) i koja je
prakticno dostigla Win po lakoci koriscenja – mada ljudi u mom okruzenju uglavnom traze windows-e i kad ih ubedim i instaliram im i Linux, volja za ucenjem ih brzo napusti i na kraju se sve
svodi na filmove i igrice, a tu je Win nazalost bolji i to zato sto kompanije koje ih rade nisu zainteresovane za Linux jer nam je baza korisnika mala, ali kad se to promeni ode Bill Gates u
prosjake!!! 😈30. октобар 2004. у 5:58 pm #22033IgorPetrovicУчесникLično mislim da se linuks najbolje ‘brani’ gomilanjem znanja o njemu a ne pričama o ideologiji, prozivkama i raspravama. Nemam nameru da bilo koga uvredim, ali bih više voleo kad bismo se svi sa ovog foruma ovako zdušno potudili da rešavamo probleme i dajemo jedni drugima savete, ma koliko nam se pojedina pitanja činila banalnim. Ovakve ‘ideološke’ rasprave se po pravilu razvuku na po nekoliko stranica, a sa druge strane se dešava da neka pitanja vezana za sam sistem ostanu bez odgovora. Ne vidim smisao svega toga. Sve ovo počinje da mi liči na onu scenu iz Monty Python-a – Life of Brian kad likovi iz Judean People’s Front-a pljuju po onima iz The People’s Front of Judea (ili je bilo obrnuto?) itd. I mislim da je krajnje vreme da korisnici linuksa prestanu da sebe smatraju gerilom.
Pozdrav svima
———-
‘Let the metal flow’- Chuck Shuldiner31. октобар 2004. у 1:30 am #22034MoneoУчесникHello!
Eto mene…..
Nije da se hvalim sto imam piratski Win-nisam trebao to da pominjem-nepotrebno je,jer jednostavno 99% ljudi koji iole koriste Win imaju istu pricu kao i ja(piratska kopija!)
Zna se kakva je situacija u ovoj zemlji,tako da je to logicno……..te retko ko moze sebi da priusti orginal!
U principu niko ne voli Win(nisam nisao na njegove fanove-a sto?)-video sam to milion puta u praksi(kod mnogih ljudi i drugova)-kada ih pitam(onako iznervirane) zasto
ne koriste nesto drugo,oni me belo pogledaju i kazu”A sta?”Kada im spomenes linux dize ima se kosa na
glavi(jednostavno su neupuceni-ne krivim ih zbog toga)Uvek se potrudim da im malo razjasnim stvari……
Open-source zajednici samo treba dobra reklama-samo to i nista vise-rece gavran!
A postoje i drugi nesrecnici(to su!)-povrsni i pateticni lljudi koji su kupili kopm radi trenda,i ko zna zbog cega jos(to ni
oni ne znaju),i koje interesuje samo klik-klik,kucanje,solitaire(da sreo sam i takve-koji su komp kupili zbog kucanja teksta-pa jeftinije bi prosao sa elektricnom
pisacom masinom…..),ne intersuje ih kao sve funkcionise “ispod haube”,kad probas da ih uvedes u nesto dublju tematiku,odmah te prekidaju i prog
lase te frikom(meni se to desavalo-bio sam u vise navrata isprozivan na sav glas-ali nema veze,ionako sam
ma zamisljenoj lestvici 5 nivoa iznad njih!)Njihov problem….Sebe smatram kompjuterskim entuzijastom
,odrastao sam sa njima(prvo C64,pa A500,i konacno PC),i tesko da bih mogao da zivim bez njih,rad sa njima mi
je cisto zadovoljstvo i uzivanje+linux!
Ljudi koji koriste linux odgovaraju tom profilu(glupo je generalizovati-svestan sam),to su ljudi koji znaju srz i osnovu
svog kompjutera i koji bi da poniknu u sve njegove tajne(a rad i trud sa linuxom im to omogucava-punu kontrolu)Kada postanu veterani
u koriscenju linuxa,mogu se pohvaliti zavidnim znajem o kompu i OS-u-a sve zahvaljujuci linuxu/unixu-to je isplativ trud,ali mnogi
ljudi to ne znaju….U tome je lepota linuxa,i to treba da mu bude reklama i bonus!Naravno dopadne im se i sam OS-tako pocinje…Nosioci razvoja,ako smem da kazem!
A ne gomila setup.exe nesrecnika……..
Pljuvanje po Win-u-objektivno zasluzili su:
MS-monoplizam+nametanje svoje volje+trziste bez konkurencije+gomila para
MS-ukradene ideje od konkurencije(MacOS),a i linux(pogledajte samo Longhorn!)
Win-busan kao sito(service packovi zauzimaju i preko 100MB)
Win-mali broj programa,ubogi IE(pun sigurnosnih rupa) i Media Player,a paprena cena
Win-reset posle svake iole vaznije operacije,nekompatibilnost sa starim softverom
Win-sterilno graficko okruzenje(ovo je vec stvar ukusa!)
Ovo su ciste cinjenice-lepo i objektivno!Nije pljuvanje i vredjanje…..
Ali ljudi su primorani da koriste Win,jer mainstream programi rade samo i jedino za njega-to je glavna karta na koju igra MS+lukava poslovna
politika-sigurno nisu osvojili desktop trziste kvalitetom OS-a-to je svakom jasno!
Eto toliko…
Nemam vise sta da dodam….Basic mi je ukazao-u pravu je,legalizacija pogoduje sirenju linuxa-to je adut koji treba iskoristiti!Ali je i istina da ce piraterija jos dugo nastaviti da zivi,sve
dok se ne poboljsa standard gradjana(plate od 2000e)Igor je takodje u pravu-ovo ne vodi nicemu,to su teme za pisanje cele knjige-ali Igore ne brini,ako nekome mogu da pomognem,ja to odmah
i ucinim,trudim se koliko mogu na ovom forumu!To rade i ostali-verujem…
CU!
Pozdrav svima i bez uvrede!
Heavy Metal rules!2. новембар 2004. у 3:55 pm #22035lavicУчесникLinux treba da bude: такав да се може користити онако како уме и хоће и да буде јефтин и изузетно лаган за коришћење, а не да га користе само неколико залуђеника који због компа белог дана не виде {“takav da se moze koristiti onako kako ko ume i hoce i da bude jeftin i izuzetno lagan za koriscenje, a ne da ga koriste samo nekoliko zaludjenika koji zbog kompa belog dana ne vide”} ❗
25. новембар 2004. у 9:49 am #22036salleУчесник😳 pa ja uopste vise ne koristim ni winblows ni pingvina tako da ustvari nisam prava osoba da ti kazem bilo sta 😉
25. новембар 2004. у 4:26 pm #22037SiouxУчесник😳 pa ja uopste vise ne koristim ni winblows ni pingvina tako da ustvari nisam prava osoba da ti kazem bilo sta 😉
*NIX je *NIX
cak je i MAC OS od verzije 9.x usao u *NIX svet
Tesko da postoji bolji OS od MAC-a
25. новембар 2004. у 9:18 pm #22038salleУчесникnaravno ali od sada nadalje i u buduce BISTIE ZAUVEK (ili bar dok budem posedovao PC) 😀
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.