Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › E sad da vas vidim
- This topic has 27 одговора, 16 гласова, and was last updated 20 years, 1 months раније by salle.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2004. у 9:31 pm #22021bp21000Учесник
Da li postoji šansa da mi pošalješ cd ¨Osvecenje vremena¨
Imao sam taj cd ali sam ga dao nekome da se “posluži” i tako je i ostalo…U njemu beše ima kalendar do dvehiljade i neke… i posna jela
i još mnogo korisnih stvari…Da. To je taj CD, ali ti ga sigurno necu slati preko Linuxo foruma ;).
Javi mi se na mail da se dogovorimo oko toga. Adresu ces dobiti ako mom korisnickom imenu (na ovom forumu) dodas “@mail.ru”.
25. октобар 2004. у 10:08 pm #22022popeyeГлавни мајсторPosao: Gentoo Linux.
Kući: Mandrake i XP.
26. октобар 2004. у 7:55 am #22023densУчесникImam dual boot, mdsk 10.1 community i WinXP koji drzim zbog toga sto je tamo instalirano nesto sto ne postoji na linux-u, ali zbog promene posla mi to nije ni trebalo skoro godinu dana.
U windows nisam usao mesecima i razmisljam ozbiljno da ga permanentno uklonim sa masine. Jedini razlog zbog kog ga sada drzim je sto imam skener koji nije i nece biti podrzan u linuxu. Resenje je da ga koristim na poslovnom notebook-u na kome je XP pro i ima paralelni port …
Dakle, windows kao da i nemam, ne znam ni da li jos uvek radi…
26. октобар 2004. у 10:10 am #22024АнонимниГостDebian 3.0 Woody. U dogledno vreme cu definitivno pobeci sa Linux platforme, verovatno na FreeBSD jer mi se ni malo ne dopada razvoj i dogadjanja oko samog kernela
PI AMD K6 233, 64 MB RAM, 8,4 +1.3 Gb hard diskovi, ATI Rage II, samo Debian HURD
Koja verzija HURD-a?
26. октобар 2004. у 3:10 pm #22025ayreonУчесникDakle:
P4 Celeron 1700, Zida Tech i845, WD Caviar 80 GB, Saphire Radeon 9000, PCTel HSP56 Micromodem (ne radi pod lin) + Mandrake 10.0 Comunity + Win XP Pro.
Mislim da ne treba da se delimo na “zaludjene” i normalne. Stvarno ne razumem, je li nama Srbima (ostali, nemojte se vredjati) u krvi da se delimo ? Zasto je bitno isticati da li nam je Linux jedini sistem ili ima i drugih? Sto se mene tice, ja bih rado strpao na jedan sistem i Linux i win (pa i Mac OSX kad bi moglo), pa iz toga izdvojio sve sto je kvalitetno! Zasto ne iskoristiti najbolje strane svih sistema?
Sigurno necu sa winom ici na Net, ali volim da igrice i ne zelim da ih se odreknem. Pored toga, imam i problema sa zvucnom, pa mi u Lin-u radi samo jedan stereo kanal. Stoga muziku ipak slusam u Window$-u. Ostale stvari, projektovanje, programiranje radim u Lin-u.
Koliko sam samo puta sredio ljudima hard (rescue, backup) pomocu MDK Live CD-a!27. октобар 2004. у 6:25 am #22026unknownУчесникZasto je bitno isticati da li nam je Linux jedini sistem ili ima i drugih? Sto se mene tice, ja bih rado strpao na jedan sistem i Linux i win
Cilj ove teme nije da se delimo na korisnike kojima je linux jedini sistem i druge. Nego, da vidimo koliko je ljudi zaista spremno da svoje poslove prepuste radu na linuxu. A i glupo je pljuvati microsoft, a koristiti ga (sto mnogi na ovom forumu rade).
28. октобар 2004. у 10:12 pm #22027SiouxУчесникOsecam se prozvanim ovde!!!
Licno volim da poznajem operativne sisteme i igram igrice pa su to i jedini razlozi da drzim OS koji ne volim .Igrice kao razlog lagano nestaju pa ce ostati onaj prvi.
Dakle probati sve koristiti najbolje.
Da se razumemo Linux je korisnicki orjentisaniji i bolji za klastere a BSD je skalabilniji (svako dosdavanje Hardware-a se jasno odrazava na performace .
Ja sam napaljen na *nix zato sto sam skoro sve probao a samo GNU je na mene ostavio utisak neceg vise od samo jednog sistema28. октобар 2004. у 10:19 pm #22028SiouxУчесникDakle:
Sto se mene tice, ja bih rado strpao na jedan sistem i Linux i win (pa i Mac OSX kad bi moglo), pa iz toga izdvojio sve sto je kvalitetno!
Vidis :
kupis MAC-a i na njega instaliras Linux jer mozes a ne instaliras Win jer ne mozes, i imas fenomenalnu dual boot kombinaciju29. октобар 2004. у 3:02 pm #22029popacУчесникEvo ja imam pravo da pljujem po mikrosheetu jer ga na koristim, a i da ga koristim i dalje bih pljuvao. Zasto da ne, startujes neki program nakovu ti se 15 virusa, posle 15 dana ceo sistem uspori 3 X, nema konzolu, ne mozes ga podesiti kako hoces, ne mozes videti od cega je, bljak, ali bljak. 😡
29. октобар 2004. у 11:01 pm #22030basicУчесникEvo ja imam pravo da pljujem po mikrosheetu jer ga na koristim, a i da ga koristim i dalje bih pljuvao. Zasto da ne, startujes neki program nakovu ti se 15 virusa, posle 15 dana ceo sistem uspori 3 X, nema konzolu, ne mozes ga podesiti kako hoces, ne mozes videti od cega je, bljak, ali bljak. 😡
Da, naravno da je bljak, sve to sto kazes je tacno ali je ipak po meni u pitanju izvesna doza
iskomleksiranosti kad ljudi osecaju toliku potrebu da pljuju po necemu sto ne koriste ili
jos gore koriste piratsku kopiju(i time se hvale kao seleuk), navode programe(tj. igrice) bez
kojih ne mogu i onda Microsoft je shit, pa JESTE!!! i zato formatirajte particiju gde je
Win(i to 2-3 put za svaki slucaj) i instalirajte neki open source O.S. Ziveo Stallman!P.S. UBUDUCE UMESTO BACANJA PARA PIRATIMA ZA WINDOWS I IGRICE DAJTE DONACIJU(MOZE I SIMBOLICNO) ZA NEKI LINUX PROJEKAT KOJI VAM SE DOPADA KAKO BI BIO JOS BOLJI 😀
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.