Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Dozvoljena piraterija
- This topic has 30 odgovora, 8 glasova, and was last updated 19 years, 2 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
25. maj 2007. u 3:20 pm #54653
miodragz
UčesnikJednom radis za policiju uvek radis za policiju ;). A tetka zna da pravi slatko ???
25. maj 2007. u 5:25 pm #54654foxbunny
UčesnikJednom radis za policiju uvek radis za policiju ;). A tetka zna da pravi slatko ???
A ovo je ipak Srbija, gde čovek uvek može da izuje papuče i kaže: “E, boli me kurac.” :biggrin:
26. maj 2007. u 12:32 pm #54655burga
UčesnikSamo, eksplorer je besplatan softver, tako da je potuno legalno imati ga. Tako da si se oslobodio nelegalnog softvera koji koristiš.
E sad, nisam siguran da si ozbiljan za to “nemoguće provaliti” i sl… Mislim, ili ne znaš mnogo o Internetu ili se zezaš. Arhitektura je nezavisna od interneta – bez obzira ko je pravio i kako računar, on pristupa netu istim protokolima. A to fataju vatreni zidovi.26. maj 2007. u 8:10 pm #54656foxbunny
UčesnikSamo, eksplorer je besplatan softver, tako da je potuno legalno imati ga. Tako da si se oslobodio nelegalnog softvera koji koristiš.
Nazalost, nisi u pravu. Explorer je besplatan, ali moras da imas Windows licencu da bi ga instalirao na bilo sta (toster, kola, nebitno). Tako da, bez obzira sto sve to moze da se skine dzabe, ono je opet vezano za Windows, hteo to ili ne. IE7 cak ne moze ni da se skine sa MSovog sajta (iako je dzabe) ukoliko nemas Windows Genuine Disadvantage.
28. maj 2007. u 8:10 am #54657velial
Učesnikcitiram :
” INTERNET- GLOBALNI PROFAJLER
Internet je nastao od …
Mislim da su ljudi nalupali gomilu gluposti (s oprostenjem). Za kontrolu na internetu ti treba gomila tehnike kao prvo. Zamislite da se snima sve zivo sto se desava na netu, i da od toliko djubreta jedno programce kreira psiholoske profile za tricavih recimo milijardu ljudi. Ako tako nesto uopste i postoji sve te filtrirane rezultate mora da pregleda neka teta sa naocarima. Zamislite koja je to kolicina zaposlenih i na kraju nista ne ispadne. Kad bi mene neko kontrolisao ispao bih Militantnisexualnoperverznibogobojazljivinazaren koji voli sportpivorakijupriroduidrustvo clan je KKKnacionalnogfrontadrustvazazastitusredine iiiiiii…… mislim da ste shvatili poentu. Nisam ja jedini koji je sedeo za mojim racunarom od kad imam internet, o automatskom otvaranju raznih ispovezivanih sajtova i slucajnom kliku na nezeljeni link da i negovorimo, a narocito situacija kada vam na neko trazenje google izbaci nesto sto nema veze sa onim sto trazite ali vam se ucini zanimljivo pa odete da vidite. A sto se tice hardverskih gluposti niko ne brani da sam napravis mreznu kartu, a ako je smor praviti odes u neku firmu vecu firmu i pokupis im rashodovane komponente ili se obratis lokalnom cigi i zamolis ga ti “nabavi” (mozda nadje u nekom kontejneru, ne nisam mislio na kradju mada je i to opcija). @foxbunny nemoj da lomis plocu i bacas u reku zagadjujes okolinu vec baci uredno u kontejner mozda ce nekom zatrebati. A sto se tice online pracenja stare dobre “luke” opet dobijaju na znacaju zahvaljujuci carima bezicnog interneta.
28. maj 2007. u 8:39 am #54658dejanium
Učesniksistem postoji odavno: uhode, otvaranje pisama na paru, bubice, kamere … pa sad kompjuteri, sateliti, mobilni telefoni …procitao sam da je u engleskoj svaki provajder mobilne telefonije duzan da tri godine (cini mi se da je tri) cuva podatke o saobracaju svakog korisnika za potrebe policije. liku su dokazali da je bio na mestu zlocina tako sto su od provajdera uzeli podatke sa kojim je baznim stanicama kontaktirao njegov telefon i tako ga stavili u vreme i mesto. sto li cveta prodaja pripejd kartica? >:D
sto ce reci kome treba, nabavice i tehniku i ljude, s naocarima ili bez njih 😀 😀 😀
papaparanoja papaparanoja …
28. maj 2007. u 9:05 am #54659velial
UčesnikTo nije problem pratiti, u paraleli sa internetom bi to bio slucaj da od svih sajtova pokupis ko ih je posetio u zadnje tri godine. To jos i moze da se izvede, ali je poprilican posao da se prati saobracaj po netu. Samo sto ne prate svi sajtovi ko ih sve posecuje.
Moze da se od provajdera pokupi ko je gde isao od njegovih korisnika u zadnje tri godine pa cesljaj podatke.
Evo vam jedan banalan primer kako mozete naci dobar deo sajtova koje izvesna osoba posecuje. Ukucajte u googlu nadimak te osobe i uz malo srece dobice te na kojim je sajtovima prijavljena, cak i postove koje je poslala (ovo ja koristim sam za sebe kad zaboravim ime nekog sajta na kom sam se prijavio).
Poenta je kada znas sta trazis onda se to i moze naci ali pratiti sve zivo da bi nesto otkrio na netu je trazenje igle u plastu sena.28. maj 2007. u 9:27 am #54660dejanium
Učesnikkljucne reci, pojmovi, sleng … ima nacina da se filterise. uvek postoji neko koga zaimaju navike i interesovanja pojedinaca, necu dalje da teram mak na konac, cya!
28. maj 2007. u 2:13 pm #54661foxbunny
Učesnik
@foxbunny nemoj da lomis plocu i bacas u reku zagadjujes okolinu vec baci uredno u kontejner mozda ce nekom zatrebati.Ma, nisi me razumeo. Mislio sam, ako si stvarno paranoican, onda nemoj da bacas nista u kontejner ili vec gde ce moci da ga pronadju. 😉
EDIT: Ili kod mene u sobu. Sto jednom kod mene izgubis nikada ne pronadjes. Pitaj moju zenu. :biggrin:
28. maj 2007. u 10:01 pm #54662Sioux
UčesnikPoenta je bila u teti sa naočarama.Posle 11. septembra FBI je dobio odrešene ruke i prikupio “malo” materijala za obradu.E tza to malo da bi oradile pomenute tete treba oko 200 godina.Mislim da se radi o snimanju mejlova u periodu od recimo mesec dana.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.