Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Dozvoljena piraterija
- This topic has 30 odgovora, 8 glasova, and was last updated 19 years, 2 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
25. maj 2007. u 8:08 am #5464325. maj 2007. u 9:44 am #54644
Mr_Pingvin
UčesnikNeće nas oni dirati, svuda piraterija cveta. Lepo imaš brz net, skineš sve što ti treba a ako te uhvate da prodaješ sam si kriv…
25. maj 2007. u 10:12 am #54645dejanium
Učesnikcitiram :
” INTERNET- GLOBALNI PROFAJLER
Internet je nastao od vojne mreže koja se zvala ARPANET, od tvorca pod imenom DARPA (Defence Advance Research Project Agency – Odbrambena agencija za napredne istraživačke projekte), čitaj vojska SAD-a.
Velikodušno je internet poklonjen svetu…
Danas on pripada navodno neprofitabilnoj organizaciji pod imenom IANA, koja ima ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa NSA (National Securety Agency – Nacionalna agencija za bezbednost USA)…Po kretanju jedne osobe po sajtovima, može se napraviti savršen psihološki profil ličnosti, a o ličnoj pošti, porocima, web kamerama i drugom, da i ne govorimo.
Čitav protok interneta se filtrira, tj. pretražuje na određene reči i naravno ako ste se zanimali za oblasti koje neko smatra bezbedonosno zanimljivim, prave se dosijei.
Program za koji se zna da to radi se zove “Carnivore” – “Mesožder” i pripada FBI-u.Što se više štitite na internetu od ostravljanja tragova kretanja, posećujete označene sajtove, ili koristite određene programe – alate, više vas gledaju…
Procesi praćenja su automatizovani i povezani sa globalnim sistemom za nadgledanje (GPS, mobilna telefonija).
Svaki računar ima poput kola tablice, tj. broj zapisan u gvožđuriji (hardware), po kome vas detektuju, pa tako recimo mrežna kartica ima tzv. MAC adresu preko koje najčešće nalaze ljude. Takođe sav ostali hardware ima brojeve (procesor i sl…).
Vojni server ministarstva odbrane USA (DOD) vas na staroj centrali dektuje TRENUTNO iako se tvrdilo da stare centrale nemaju identifikatore. Zaista kod nas su se koristili zastareli mikrofilmovi, ali…
Dobar administrator za bezbednost (whitehat) zna da ne može biti nekontrolisan na internetu, a pitanje je samo koliko će vas daleko pustiti da odete u potrazi za podacima.Ne posedujete protokole kojima oni komuniciraju niti vladate njima i tu je kraj priče.
Priča o tzv. hakerisanju se odnosi na lične računare, a navodni upadi u vojne sisteme su obmana za navodne hakere, jer prema “školi” firme koja radi forenzičko tumačenje napada na mrežu za Vladu USA, “obmana je najbitniji deo strategije…ostavljaju se navodna vrata za ulaz u sisteme”…Ako želite potpunu privatnost, jedina zaštita je ne koristiti internet.
Možda mislite da nikoga ne zanimate, što je možda tačno, ali podaci se čuvaju za slučaj da postanete zanimljivi.
Zanimljivi ste zbog posla, stava i uticaja na druge.SAVET: Ne tražite pomenuta imena po internetu, jer su dokumenti o ovim podacima označeni i njihovim gledanjem modifikujete sve svoje programe za čitanje teksta da odašilju podatke šta tačno čitate iz dana u dan….naravno tu su bube za praćenje po internetu (tracking cookies i infiltrirani dll fajlovi), a čak se i u fotografijama na internetu u jednu tačku može smestiti više nego što ste očekivali…Sa ovim igračima zaboravite na firewall, antivirus ili spyware zaštite.”
Bau bau bau!
posle kako zna sta ti je u kompuljteru!
25. maj 2007. u 11:32 am #54646miodragz
Učesnik@ dejanium 1000000000000000000000000000000000000000000000000 % si u pravu. O0
25. maj 2007. u 11:40 am #54647dejanium
Učesniksamo sam preneo deo teksta sa sajta domacih “duginih ratnika”, nema potpisa pa nisam citirao, ovim ispravljam svoj propust ne navodjenja izvora informacija. 😉
25. maj 2007. u 11:45 am #54648foxbunny
UčesnikA kako bi oni mogli da znaju da li koristimo linux ili ne? Ne piše nam valjda na čelu? 😮
Si registrovan na Linuxo? Ne? Dakle, moze samo iz toga da se pretpostavi da koristis Linux. Drugo, cak i nas ERC (ne znam od cega je skraceno R, nesto kao Elektronsko-****-Centar, i pripada MUPu Srbije) ima sistem sa kojim moze da uleti u bilo koji racunar koji je prikacen na netu i to tako da ne moze da se detektuje. Ne treba ni pominjati da takvi sistemi nemaju nikakve veze sa PC/Mac i slicnim arhitekturama. Potpuno je izradjen u Srbiji itd itd. To su informacije od bivseg nacelnika ERCa, cijeg sestrica slucajno znam. Bilo kako bilo, ako zelis da niko ne zna za tebe, zaboravi na Internet, komp zakljucaj, maticnu izvadi kada zavrsis sa radom i razbij je na pola. Hardove prvo zapali, zatim samelji na sitne komadice i prospi ih u more (nemoj reku, posto je previse blizu). 😀
Ja jos nisam brisao Win sa harda, mada ga uopste vise ne koristim. Nemam cak ni stavku u GRUBu. Verovatno cu uskoro brisati i osloboditi dragocenih 80GB koliko mi sada zauzima to govno od OSa. Tako da, osim IE pod wine-om, ja vise nemam nelegalan softver na kompu. Uf, koje olaksanje. Hahahaha. ::)
25. maj 2007. u 11:55 am #54649dejanium
Učesnika jesi li ti pitao tetku setrica bivseg nacelnika ERC-a za recept za slatko od tresanja? 😀 😀 😀
a to sto propagiras bacanje otpada u reku je posebna prica 😡
25. maj 2007. u 12:03 pm #54650foxbunny
Učesnika jesi li ti pitao tetku setrica bivseg nacelnika ERC-a za recept za slatko od tresanja?
Ne verujem da su jurili tu informaciju. Mada, siguran sam da je mogao to da nađe na nekom hardu, da je tražio. :biggrin:
a to sto propagiras bacanje otpada u reku je posebna prica
Sam lepo rekao MORE, a ne reka. Bacanje u reku je nepromišljeno. :biggrin:
25. maj 2007. u 12:06 pm #5465125. maj 2007. u 1:33 pm #54652 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.