Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › DivX na Linux-u
- This topic has 50 одговора, 10 гласова, and was last updated 18 years, 4 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
23. април 2008. у 12:12 pm #68323
nvukicevic
УчесникInstalacioni DVD za OpenSUSE 10.3 ima nekoliko knjiga u pdf formatu koje pokrivaju te oblasti. Start Up (poglavlje 2) i Reference (poglavlje 8 ) opisuju konfiguraciju i administraciju sistema i X-servera.
OpenSUSE najveći deo konfigurisanja obavlja automatski, obično je dovoljno samo prekontrolisati opcije.Nemanja Vukićević
23. април 2008. у 12:37 pm #68324nvukicevic
УчесникDa se vratimo na teme koje su otvorene. Video bi trebao da radi i sa 2D akceleracijom, koje verzije vlc, kaffeine i xine ili libxine su instalirane. Za dobijanje 3D akceleracije mislim da bi bilo dobro da se drajver ponovo, čisto instalira. Kojim postupkom je prvo bio instaliran drajver?
Nemanja Vukićević
23. април 2008. у 3:56 pm #68325pajawizard
УчесникPa tako sto sam sa “mc” pronasao ati-driver-installer-8-4-x86.x86_64.run i onda je instalacija automatski pokrenula i to je sve.
23. април 2008. у 4:15 pm #68326pajawizard
УчесникMada je cudno, da mi treba 3D podrska za divx, a instalirao sam vlc pored njega i nekoliko kodeka i opet nemam jasnu sliku, jedino ton.
Da li postoji mogucnost da je doslo do konflikta sa kodecima i sta bi trebalo uraditi23. април 2008. у 6:26 pm #68327nvukicevic
УчесникProvera instalacije drajera za grafičku karticu može da se preko komande fglrxinfo ili komandama /sbin/lsmod | grep fglrx. Ako ova druga komanda pokaže da je modul fglrx učitan u kernel, onda samo treba podesiti X-server.
Ako je potrebno mogu da u forumu postavim korak po korak uputstvo za instalaciju catalyst drajvera.
Video plejeri mogu da koriste OpenGL, ali rade i u 2D, situacija deluje kao da video kodek nije instaliran ili da video kodek nije podržan. Da li je u pitanju 32-bitni ili 64-bitni SUSE? Sigurno podržan kodek je ogg theora, pa bi bilo dobro da se plejeri isprobaju sa nekim ogg klipom. Za kaffeine je bitno da xine paketi budu iz packman repozitorijuma.Nemanja Vukićević
24. април 2008. у 6:37 am #68328pajawizard
УчесникKada sam otkucao komandu fglrxinfo dobio sam sledecu poruku:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: http://www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (2.1 Mesa 7.0.1)Verzija SuSE 10.3 32bitni
Ako ti nije problem uputstvo korak po korak uputstvo za instalaciju catalyst drajvera ,podesavanje X-servera i kako podesiti da xine paketi budu iz packman repozitorijuma
24. април 2008. у 7:12 am #68329nvukicevic
УчесникPre nego što počnemo treba mi i ispis komande [code]lsmod | grep fglrx[/code]Predlažem da svaki korak bude posebna poruka da bi lakše mogao da pratim napredak.
Koristiću KDE u uputstvu, da li je to u redu?Nemanja Vukićević
24. април 2008. у 7:37 am #68330pajawizard
УчесникKada otkucam komandu, nema ispisa
24. април 2008. у 8:15 am #68331nvukicevic
УчесникPrvi korak je uklanjanje stare instalacije drajvera. Fajl menadžerom (Meni->Applications->System->File Manager->File Manager (Konqueror) ) ući u direktorijum /usr/share/ati, taster F4 otvara terminal (Konsole) sad kao root u terminal uneti komandu [code]sh ./fglrx-uninstall.sh[/code] Ovaj skript treba da ukloni sve fajlove. Ako je sistem podignut u failsafe modu sada treba ga restartovati u normalni mod. Za slučaj da ima problema komanda [code]sax2 -a[/code] stvara novu konfiguraciju X-servera.
Nemanja Vukićević
24. април 2008. у 8:36 am #68332pajawizard
УчесникUradio sam i poruka je: Uninstall fglrx driver complete…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.