Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › DivX na Linux-u
- This topic has 50 одговора, 10 гласова, and was last updated 18 years, 4 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
26. март 2008. у 7:12 pm #68303
nole1
УчесникNe trebaju ti nikakvi codeci za VLC samo uninstaliraj taj glupi mplayer i instaliraj vlc i sve ce da radi. Sigurno. Sve vrste divx i jos mnogo mnogo toga…
26. март 2008. у 7:43 pm #68304paralizer
УчесникZnaci kao sto on kaze, da je instalirao VLC a da mu je slika nejasna, a posto VLC ne koristi nikakv kodece, najverojatno nije instalirao drajvere za graficku.
Ne trebaju ti nikakvi codeci za VLC samo uninstaliraj taj glupi mplayer i instaliraj vlc i sve ce da radi. Sigurno. Sve vrste divx i jos mnogo mnogo toga…
28. март 2008. у 7:09 am #68305msekulic
УчесникJa sam instalirao VLC preko Sinaptica (PCLOS) i kada pustim video fajl, sliku opste nemam.
Inace je povukao prilikom instalacije citavih 70mb (mislim da je sam vlc 15-tak mb).Video se normalno vidi u drugim plejerima: mplayer, kmplayer, kaffeine…
28. март 2008. у 7:22 am #68306msekulic
УчесникInace, da ne otvaram novu temu:
Kad god pokrenem mplayer, na startu mi se pojavljuje greska:
(AO OSS) audio setup: Cannot open audio device /dev/dsp: Device or resource busyKada kliknem na OK, program normalno radi, samo frustrira stalno pojavljivanje ovog prozora.
Zvuk imam normalno, pa ako neko zna sta je u pitanju…
28. март 2008. у 8:40 am #68307jovir
Учесникsamo uninstaliraj taj glupi mplayer…
Ovde sigurno ima neko glup a mplayer to svakako nije…
28. март 2008. у 11:21 am #68308foxbunny
Учесник@Jovir
LOL 😀Iz mog licnog iskustva:
Totem-gstreamer : uglavnom shit, gomile formata nije hteo da pusta (a imao sam sve gstreamer kodeke)
Totem-xine : pusta skoro sve (cak i .mov), ali imao problema se motanjem
VLC : ima problema sa .mov fajlovima (mada ne svim)
Mplayer : ne htede da pusti ni jedan .mov, i neke DVDe nece ni da pomirise
Xine-ui : Poprilicno lose sa gomilom formata
Oxine : zanimljiv interfejs, pusta i muziku i radio, problemi sa nekim DVDovima
Kaffeine : milina jedna, sve pusta bez problema (da, i QuickTime)Jedino mi je Kaffeine citao neke DVDe koje sam imao i cak sam mogao da preskacem poglavlja koja inace ne mogu da se preskacu (tipa ona UPOZORENJA, reklame i gluposti). Tako da, za mene Kaffeine ima ubedljivo najbolju ocenu.
28. март 2008. у 1:31 pm #68309Andersen
УчесникEvo i mog licnog iskustva:
VLC – najbolji plejer i za windozu i za linux,pusta sve osim real media fajlova (cini mi se da sam negde video da i to moze da se sredi)
MPlayer – plejer koji pusta sve zivo,kad bi ubacio lopatu uglja ili machku u CDROM i kliknuo “play”,ovaj bi nesto reprodukovao.Jedini problem,sto jos uvek ne radi kako treba sa DVD menijima,ali DVD pusta sasvim normalno.
SMplayer – frontend za MPlayer,njegovom instalacijom se izvlaci najbolje od Mplayera.
Xine – odlican za reprodukciju DVD-a
BTW,jedina dva plejera za koje ja znam da su u stanju da reprodukuju klipove u .flv formatu skinute sa youtube-a i slicnih sajtova su Mplayer i VLC.
28. март 2008. у 2:46 pm #68310Kosava
УчесникSMplayer najbolji player ikad http://smplayer.sourceforge.net/ O0 O0 O0
28. март 2008. у 3:34 pm #68311foxbunny
УчесникBTW,jedina dva plejera za koje ja znam da su u stanju da reprodukuju klipove u .flv formatu skinute sa youtube-a i slicnih sajtova su Mplayer i VLC.
Dodaj na to i Kaffeine. 😉 Kad smo vec kod RMa, Kaffeine pusta i to pod uslovom da su na kompu prisutni RealPlayer ili njegovi binarni kodeci.
21. април 2008. у 7:18 am #68312pajawizard
Учесникkako da instaliram kodeke za kaffeine
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.