Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [DISKUSIJA] Kako odabrati/preporuciti pravi Linux (distro) za pocetnike
- This topic has 37 одговора, 11 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by foxbunny.
-
АуторЧланци
-
9. октобар 2007. у 10:02 am #63499foxbunnyУчесник
Kako skrivena? U kom distrou? 😮
9. октобар 2007. у 10:17 am #63500LimitManУчесникMISLIM da sam se u Ubuntu ubio da je nadjem (mada mozda nisam naviko na Gnome…). Mozda i lupam … Ali znam da sam naisao na neku distribuciju… A ipak… Mozda i gresim 😉
9. октобар 2007. у 10:26 am #63501foxbunnyУчесникMa, istripovao si se. Cak se i u openSUSE nadje konzola, veoma lako. Ne verujem da postoji distro u kome se do konzole dolazi sa Alt+F2 “terminal” ili bilo koji drugi “glup” nacin. I u svim distroima imas virtuelne terminale…
9. октобар 2007. у 10:52 am #63502LimitManУчесникMoguce … Ne poricem 😉
9. октобар 2007. у 12:24 pm #635039. октобар 2007. у 3:08 pm #63504foxbunnyУчесникAj vi što ne čitate. Idite na temu pri vrhu ovog odeljka:
[VODIČ] Kako odabrati/preporuciti pravi Linux (distro) za pocetnike[/url]
Posebno ovu napomenu:
Najverovatnije je da ne postoji jedan jedini najbolji distro za pocetnika. Neki pocetnici su zapravo eksperti za racunare i jedino sto je kod njih pocetnicko je poznavanje Linuxa. S druge strane, ima i onih kojima je Linux prvi operativni sistem uopste (mada je takvima najbolje da pozovu nekoga ko vec koristi Linux i da sa njim instaliraju svoj Linux).
U ovoj listi raznih distribucija, pokusacemo da distribucije klasifikujemo prema nivou znanja i predanosti koji zahtevaju i prema raznim znanjima i vestinama koji se mogu steci njihovim koriscenjem.
Iščitajte prvi post od početka do kraja pa komentarišite. 😛
16. октобар 2007. у 4:00 pm #63505svrbinУчесникА како вам се чини Knoppix?
Знате оно – кад га шваба направи, а направио га је…
Ја имам верзију 5.1 на двд-у са гомилом програма и нисам имао објективне потребе да чепркам по конзоли.
Узгред, може се “синаптиковати” као и PC-Linux OS.17. октобар 2007. у 9:43 am #63506foxbunnyУчесникDobar je KNOPPIX, naročito što ne mora da se instalira. A kada se instalira, koliko znam, on je isto što i Debian. Tako da (vidi „Debian“). 😀
Šalu na stranu, moj ortak se oduševio KANOTIXom koji je prerađeni KNOPPIX. Daleko brže radi i čak ima i dodatne skriptove za konfiguraciju (koji se pokreću iz menija).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.