Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › Debian GNU/Linux 4.0
- This topic has 116 odgovora, 25 glasova, and was last updated 19 years ranije by
maddox.
-
AutorČlanci
-
17. april 2007. u 2:48 pm #50109
Guster
UčesnikSrpskog nema, ali se može dodati kasnije. Configure-debian – locales. U izboru zemlje pod “Other” ima Serbia i Montenegro. Stvarno je stabilan i sve se lako podešava. Naišao sam samo na jedan problem: skener mogu da pokrenem samo kao root. Zna li neko kako da to sredim, da ne otvaram novu temu?
18. april 2007. u 1:17 am #50110LYb
UčesnikUh, to je najcesce problem sa UDEV-om. Pokusaj tako sto ces usera dodati u plugdev grupu.
18. april 2007. u 5:55 am #50111Guster
UčesnikSredio sam. Dodao sam korisnika u grupu scanner.
22. april 2007. u 6:15 pm #50112markelja
UčesnikEvo, skinuo sam prvi disk i onako da ga probam na svom laptopu na kome mi lepo radi Fedora.
Naravno nisam planirao da odmah zamenim Fedoru, nego da ga instaliram na jednu particiju i da ga probam. Ali u toku same instalacije prilikom particionisanja nikako da me meni dovede do izbora particija, nego mi samo nudi izbor celog diska. Da li je neko imao sličan problem. Inače disk je SATA 2.22. april 2007. u 8:52 pm #50113miodragz
UčesnikSto se tice skidanja preko torrenta ja uvek idem na chek data integrity da ne zeznem skidanja 4,5 GB :),kolko sam vido ima gresaka pri skidanju ali sa proverom to se ispravi i nadam se da ce disk biti bolji O0
24. april 2007. u 11:55 am #50114Marel
UčesnikEvo, skinuo sam prvi disk i onako da ga probam na svom laptopu na kome mi lepo radi Fedora.
Naravno nisam planirao da odmah zamenim Fedoru, nego da ga instaliram na jednu particiju i da ga probam. Ali u toku same instalacije prilikom particionisanja nikako da me meni dovede do izbora particija, nego mi samo nudi izbor celog diska. Da li je neko imao sličan problem. Inače disk je SATA 2.Ne razumem, kad napiše “Starting up the partitioner”, posle ti se pojave 4 opcije, prve 3 su “Guided”, a četvrta je “Manual”. Biraš nju i dobiješ izbor particija gde određuješ mount pointe, tip filsystema, itd. Napomena: birao sam installgui.
24. april 2007. u 7:14 pm #50115markelja
Učesnik@Marel
Izaberem tu manualnu opciju, pojavljuje mi se meni na kome ima prva stavka “Guided” koja me vraća u prethodni meni, druga opcija je izbor celog diska, ali niša od izbora postojećih particija, njihovog formatiranja i montiranja. Sada gledam da probam na ovom stonom računaru.25. april 2007. u 2:32 pm #50116markelja
UčesnikProblem je bio sa particijama, tako da sam problem rešio.
24. maj 2007. u 4:40 pm #50117dare023
UčesnikEvo i ja se spremam da pređem na debian 4.0
Dobio sam obaveštenje od sezampro-a da ću ovih dana dobiti adsl 😀 , pa mi se on čini kao dobar izbor.
Samo radi provere : da tražim ethernet modem ruter ?24. maj 2007. u 5:21 pm #50118 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.