Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › CROSS OVER OFFICE
- This topic has 29 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
5. јануар 2005. у 12:28 am #23366LYbУчесник
istinski profesionalac pun love(a ima je s’ obzirom cime se bavi!)
Uh, ne mozes ni da sanjas koliko je ovo za lovu daleko od istine 🙂
@Lyb-zivela AMIGA-AMIGA FOREVER!Porucuje bivsi amigista,primoran da radi na PC krsu!
Hehe, secam se kada sam se kleo “nikada na x86!” 🙂
Jos uvek imam jednu A500+ u voznom stanju. Ah da… i tri Spectruma i jedan Amstrad CPC 6128, ako se neko seca CPC serije 🙂@Sioux-naravno da je bolji Photoshop,ali i Gimp-u se smesi dobra buducnost!
Da ti pravo kazem, ja bih bio mozda i najsrecniji od svih ljudi ovde da gimp pocne da lici na nesto.
Doduse… najsrecniji bih bio kada bi portovali photoshop i fotostation na linux 🙂5. јануар 2005. у 3:38 am #23367popeyeГлавни мајсторHehe, spektrumovac! Debeljko je gazio gumenog na svim poljima.
5. јануар 2005. у 10:19 am #23368goxonУчесник@Lyb
Tvoja voljena amiga. Da si pravi profesionalac ti bi koristio Deluxe paint a ne bi ovde uzdizao to PC s*anje PHOTOSHOP. I jeste amiga je propala bas zato sto gloom i ostale kopije da ne zboravim spori ali fantasticni breathless 2 nisu bili kao Domm 2 ‘biga. Mozda je to bilo zbog 7/12 mhz Comodore Comodre. A sto se tice fotoashopa ti omiljenog iskreno receno daleko je gimp od njega ali photopaint nije ni izbliza tolko daleko. Mislim vi profesionalci RESPECT pustite malo tu pricu o fotoshopu ide brate vise na….ako gimp i nije tu negde kao photoshop photopaint ne da je tu nego neke stvari RADI BOLJE od njega.>Daklem ocu reci ne tvrdim ja da je gimp zamena za photoshop neg nije photoshop jedini program za obradu slika5. јануар 2005. у 10:26 am #23369goxonУчесникPlus ovo za ATI koja je ta kartica chip ja bez komp kernela dobijam 1400/1600fps bez ikakvih podesavanja i nedaj boze prekompajliranja na mdk 10.1 i kRadeonu 9100 TO je malo/ mlogo?
5. јануар 2005. у 2:24 pm #23370MoneoУчесникEh dobra stara vremena-nikad vise nece biti tako….
Dobri stari Workbench-umnogome podeca na linux/unix-OS sa smekom,dok se na Amigi radilo preko ikonica i GUI-a(doduse nisu nesto,ali su SLIKE,a tek za to vreme!)smrdljivi PC je bio na nivou DOS-a i text komandi)Zna se od koga je MS krao,a ostalo je istorija-WB jedan od prvih GUI-a na svetu-prva verzija izasla davne 1987.godine,pre njega Mac OS ’84!
@goxon-pre bi rekao da se Doom nikad ne bi pojavio da nije bilo WB!Amiga je bila platforma ispred svog vremena i konkurencija je kopirala inovacije pokojnog Commodore-a!Amiga je propala jer je sam Commodore,da tako kazem-zaspao na lovorikama-nisu pratili trendove(pomalo smesno zar ne-ali to je mozda i glavni razlog zasto je propao-ocajan marketing i dozlaboga losa poslovan politika!)Nisu dovoljno cesto izbacivali nove modele!Stvarno prava steta-custom arhitektura je sjajna stvar-pogledajte PS2 i Xbox i bice vam jasno!E sad zamislite,modernu Amigu sa nekim PowerPC ili Sparc procesorom(kakav bre Inel/AMD!) i specijalizovanim cipovima poput Dennise,Angusa…itd.Cip za zvuk na nivou SB live-a i grafika na nivou Radeona/Nvidie iz vise srednje klase!Naravno bolji(skuplji),srednji i losiji(jeftini)modeli se podrazumevaju-ekvivalenti dobrim i losim PC konfiguracijama-treba da izlaze svakih godinu dana!Ultimativna platforma snova!
Standarde nije postavljao samo PC i Doom vec Mac i Amiga tek toliko da se zna!
Another World,Flashback,Chaos Engine,Wax-Works,Defender Of The Crown,Gods……spisak je duuuuuugaaaaacak!Ideje koje su postavili Amiga hitovi se i danas koriste-ista ideja a napumpana grafika i zvuk!PC trziste postaje budjavo(uglavno je tako i bilo!)-cast izuzecima tipa Rome:Total War-svaka cast za momke iz Cretive Assemebley-a!Da ne pominjem tek usluzne programe za Amigu…..
@Lyb-da i MOJA je Amiga takodje voljena!Prvo imao C64,A500 i na kraju PC-sa firmom Commodore sam odarstao-ulepsali su moje detinjstvo u onim bednim godinama,i zauvek ce mi ostati u secanju!Dok bude mene bice i Amige!UAE moj omiljeni program……..mmmmmmm
Tako!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Izvinite zbog opsirnosti,ali sam nostalgicar,a i veliki amigista-bio uvek i tako ce i ostati!5. јануар 2005. у 4:47 pm #23371goxonУчесникPropala je bas zato sto nije bio doom na njoj kad ti kazem.A i u tvom spisku ne vidim breathless (nmajbe nisi imao 1200 ) i transarticu moraces da si kupis opet amigu. i koji je taj UAE kod mene se nije bas proslavio doduse koristio sam verziju od pre nekolko godina
5. јануар 2005. у 6:10 pm #23372LYbУчесникAjde ovako, da ja probam da spustim loptu sto se tice gimp vs. ps: jedan od razloga je upravo to sto je ps standard (cela evropa u stampi koristi adobe1998 standard) – dakle, stamparija kaze sta joj treba, posalje mi profil koji koristi njena masina za stampu, ja ga koristim u PS-u i _znam_ da ce boje biti iste (pod uslovom da radis na kalibrisanom monitoru, naravno), da ce kustina biti ista i da necu imati problema sa “colour cast”-om.
JEdnostavno, kad si u poslu, ne vredi ti da se igras sa egzotikom, trebati posao zavrsen sto brze i sa sto manje zajebancija i tu vazi pravilo “kud svi turci tu i mali mujo”. Da vidis kako me gledaju kolege.
Jedini razlog zbog cega imam dualboot su photoshop i fotostation. Da posotoje na linuxu, ne bih ga drzao ni zbog igara, nabavio bih pre PS2.
Hehe, amigica… nisam nikada imao 1200, mada sam oduvek mastao o 1200 + Viper030/40MHz, mada mi ni 3000 u ono vreme ne bi smetala (prva hot-swap masina, mocao si da izvadis graficku, da ona nastavi da radi, ubodes novu ispravnu graficku i displej se opet pojavi kao da nista nije ni bilo 🙂 ).
Kad se samo setim tih vremena… svi kuckaju nesto u dosu i dizu win 3.11, dodju kod mene i padnu u nesvest “pa… pa… taj fajl se zove startup-sequence… TOLIKO slova? I jos bez ekstenzije?!”
Secam se jos… davne 1990… cas informatike u jedanaestoj gimnaziji, radi se na TIM-u 011. Ja predam listing na papiru, BEZ programskih linija i “profesor” padne u nesvest, kao to je nemoguce, pa kako ti radi “goto” i “gosub”?! Pokusam da mu objasnim nesto o labelama, o GFA basicu, onda on krene u stilu “pa to mozda moze na kompjuterima koji kostaju 10000 maraka… ” ja kazem da je moja amiga placena 760 DEM + 470 moniitor (bez carine doduse), da isto moze i na Atariju ST… On samo trepce 🙂
Uh majku mu… da mi je samo da se dokopam pristojnog Meka 🙂
E da…. sto se FPS-a u linuxu tice… kartica je ATI 9600 (standardna, ne SE ne XT, ne pro) sa 128 mega, mada je guram u 1600×1200 mada ne verujem da bi zbog toga bila tolika razlika. Sa kernelom 2.6 koji ima podrsku za nove ATI karte imam oko 650 FPS, na slacku 10 sa 2.4 kernelom i sa ATI drajverima je isti slucaj. E da… na slacku 10 sa kernelom 2.6.7 ATIjevi drajveri pucaju prilikom gasenja X-a – zamrznu ceo sistem.
5. јануар 2005. у 6:12 pm #23373LYbУчесникEh, samo da se izvinem svima sto je masa moji poruka postovana po dva puta… jednostavno kliknem na “posalji” on kaze “waiting for linuxo…”, onda kaze “done” ali ne uradi nista (naizgled). Kliknem ponovo, prodje kako treba, ali onda vidim dupli post.
5. јануар 2005. у 6:14 pm #23374MoneoУчесник@goxon-brate pa nema mesta da sve stane-ipak da ga malo nastavim-Centurion,Xenon 1&2,Ports Of Call,Pirates!,Moonstone,Cannon Fodder,Sensible Soccer,Goal!,serijal Forggoten Realms,TV Sports-Basketball,It’s Came From Desert 1&2,Agony,Shadow of The Beast 1-3,Lemmings 1&2,pa novije-Universe,Beneath A Steel Sky,Legend Of Kyrandia,……ovde cu da stanem-k’o sto rekoh bio bi to dugacak spisak-Transarticu sam igrao nekad davno-i to na A500-i za nju ima verzija-i tu se slazem-sjajna igra,bez komentara,mada postaje malo dosadna kad udjes u stos i zaradis vise para(tj Lignitha!)
Breathless nisam probao!Za mene najbolja igra na A500 je Wax-Works-bez diskusije-najbolja horor igra svih vremena+najorginalniji scenario i prica!
Eh,UAE od pre nekoliko godina-bio je prilicno djubre,ali je ovih godina napredovao,i vremenom se pretvorio u najbolji emulator za Amigu(e),presisavsi Fellow kome se desila suprotna stvar!Probaj najnoviju verziju(nekih 2MB),by all means!By the way,UAE koristim na Win-u-licno mi se vise dopada win verzija,a i mnogo lakse se konfigurise,ima nesto ugodniji interfejs,i jednostvno sticem utisak da radi daleko bolje nego linux verzija(videto i probato!)-radi mi jedno 95% igara bez ikakvih problema!Kao sto rekoh u nekom od predhodnih postova-ISKLJUCIVO se igram na Win-u!
Eto………..
CU!
Blind Guardian rules!
P.S. E,zaboravih na North&South!5. јануар 2005. у 6:34 pm #23375LYbУчесникP.S. E,zaboravih na North&South!
E to je igra 🙂
mada, ja sam najvise zaglavlio sa Elvirom i raznim varijacijama na temu “Battle Isle” 🙂 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.