Почетак › Форуми › Линукс › Линукс магазин › CROSS OVER OFFICE
- This topic has 29 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 9 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
24. децембар 2004. у 10:53 am #4599MarasУчесник
Da li neko zna kako mogu da krekujem cross over office?
24. децембар 2004. у 8:14 pm #23347boxedУчесникNe znam koja je procedura, ali moze da se skine vec patchovan, nije bas mali zalogaj ali…
Bila je adresa vec na forumu, na postu
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=301124. децембар 2004. у 9:46 pm #23348SiouxУчесникDa li neko zna kako mogu da krekujem cross over office?
naruči cd sa emulatorima u cd šopu
2. јануар 2005. у 7:13 pm #23349LYbУчесник… ili skini 90 megabajta sa linux sekcije xaliasx-a.
Inace… nije mnogo vredna stvar… bolje je terati vmware, a kome win BAS treba (kao recimo meni za photoshop i igre) ipak je dualboot najbolje resenje.
2. јануар 2005. у 8:22 pm #23350MoneoУчесникSlazem se sa Lyb-om!
Ja imam dva harda,a na jednom je Win!
Ovo je po meni najpogodnije,najbolje,najlagodnije ali i najskuplje resenje+nema opasnosti da linux sjebe win i obrnuto,prilikom recimo particionisanja!Mislim da treba koristiti najbolje iz oba sveta!
Inace,Win koristim iskljucivo zbog igara-sve te sjajne igre koje se vrlo jednostavno instaliraju-nekoliko kliktaja misa-i uzivanje pocinje!Ne pada mi na pamet da se bakcem i patim sa WineX ili Cedegom kad to pod winom radi bez ikakvih problema!
Pozdrav svima!
CU!
Blind Guardian rules!2. јануар 2005. у 9:19 pm #23351SiouxУчесникUpravo su igrice mesto gde će win biti poražen.
Linux mora da mu priđe sa instalacijom igara.3. јануар 2005. у 2:11 am #23352LYbУчесникUpravo su igrice mesto gde će win biti poražen.
Linux mora da mu priđe sa instalacijom igara.Ne znam kojiko je ovo realno ocekivati, barem u blizoj buducnosti. Prvo moras da nateras proizvodjace kartica da prave DOBRE drajvere za svoje graficke, da ih izbacuju istovremeno kad i drajvere za win.
Dalje, ja znam da ja ne volim da instaliram binarne pakete, ja to volim da je u sorsu, a znam i veliki broj ljudi koji isto tako gledaju stvari. Znam da ne moze sve da ide u open-sorsu, posebno ne igre.
Koji je interes proizvodjaca igara da prave masovno za linux? rade za konzole i rade za PC, gde znaju da ce SIGURNO da im rade i grafika i zvuk.
Ako linux zauzme preko 30% ukupnog svetskog trzista, onda moze nesto da se desi, do tada nista.
To zauzimanje trzista bi islo mnogo brze ukoliko bi firme poput, recimo, Adobe-a i Autodesk-a pocele da izdaju svoje programe i za linux platforme, sto opet prakticno nema sanse da se desi dok se ne ustanovi neki standard za sve te razlicite distribucije.Iskreno, ja bih najvise voleo da Solaris preuzme stvar u svoje ruke i izbaci verziju 10-ke vise orijentisanu desktop trzistu. Mada i ova “serverska” savrseno radi kao desktop, makar ono sto sam ja na brzaka video… prepoznala drugu i graficku i zvuk, dok na winmodeme mozes da zaboravis, naravno.
Eto… 🙂
3. јануар 2005. у 9:30 am #23353tomajaГлавни мајсторAko uzmemo u obzir da imamo dva glavna proizvodjaca grafickih kartica, tj. NVIDIA i ATI kartice onda prica sa losim drajverima stoji samo polovicno. Naime, NVIDIA drajveri po performansama ne zaostaju za svojom bracom na MS Windowsu dok i ATI ima sve kvalitetnije drajvere. Problem je u tome sto se igrice ne optimizuju za Linux pa onda dolazi do usporenja. Recimo OpenGL Unreal Tournament 2003 je radi sa sitim FPS-om i na Linuxu i na WIdnwozi na istoj masini (ja radio test).
Proizvodjaci igrica nisu uslovljeni problemom za zvukom ili grafikom vec sa brojem korisnika i to je glavni razlog nedostatka kvalitetnih native Linux igrica. Drugi vazan problem jeste DirectX za koji Microsoft ne dozvoljava da se primenjuje na drugim sistemima pa zato sve igrice koje su radjene za njega ne mogu da se pokrecu (ili ne dovoljno dobro) na Linux sistemima.linux4life
3. јануар 2005. у 10:11 am #23354goxonУчесникJedno se jasno misli m vidi da programeri drajvera sve vise paznje posvecuju linuxu NVIDIA driveri su ok ia ATI jevi su sve bolji. Misljenja sam da su proizvodjaci igrica i graf kartica bas oni koji ce promeniti stvari. Njima treba platforma njima treba korisnik (igrac).Linux je nudi0 nudi alate zaprogramiranje dokumentovan i vidljiv kod . Neznam sta moz biti bolje. talas samo treba da krene.DX ionako predstavlja inferiorni system u odnosu na open GL sto narocito znaju pasionirani igraci CS. Slazem se da je standard problem ima ga u izobilju u WINU a Ne mora ga imati u linu but sve je vise standardnih paketa u linux distribucijama pa ja ocekujem expanziju linux trzista softvera u skorije vreme.. Ao d vec napravljenog uvek se moze napraviti bolje pa se nadajmo najbolljem . eto tolko.imam ja da kazem kao pznavalac win/lin programiranja sistema.
3. јануар 2005. у 11:52 am #23355MoneoУчесникSioux,slazem se!
Ali trenutno tu dominira Win!Kako se linux bude sirio,velike kompanije tipa EA ce davati i punu podrsku za njega,tj. pocece da se prave verzije naporedo za Win i linux-recimo svaka iole vredna igra,ili veliki hit(npr. Far Cry)
@goxon-tako je brate!
Problem je i takodje sto linux ima samo delimicnu(ili nikakvu) podrsku za direct3D koga forsira MS,nasuprot openGL-u koji je po svim testovima brzi,optimizovaniji i napredniji,pa i vizuelno lepsi-pogledajte samo Quake3 engine i Heavy Metal FAKK-koji po mome skromnom misljenju-koristi njegov potencijal do maksimuma-jedna od najlepsih igra koja postoji!
Llinux ima stvarno sjajne openGL sposobnosti,i pretpostavljam da si mislio na ovo-znaci treba forsirati openGL i suprostaviti ga direct3D-u-ionako se jedno 40%igra izradjuje u njemu!Takodje,sva tri Gospodara Prstenova su radjena na linux radnim stanicama pomocu Red Hat-a i openGL rendera-a kakvi su filmovi i krajnji rezultat-to smo videli-inace,ovaj potencijal je samo delimicno iskoriscen!
Sioux je lepo primetio-treba da se maksimalno pojednostavi proces instalacije-ili makar da se emulatori prave po ugledu na CroosOver-kod njega se sve radi u nekoliko poteza-par klikova i igra se instalira-ali sa druge strane ima zaista bednu podrsku i mnogo programa(igara) nece da radi-e sad spojiti Cedegu i CrossOver-konfigurabilnost i sjajne sposobnosti Cedege i lakocu koriscenja Cross-a-dobija se user-friendly odlican i jednostavan emulator sa jakom podrskom-i to treba da uradi OpenSource zajednica-okupiti tim i napraviti taj hibrid,koji bi po meni bio pun pogodak,pa jos i besplatan,za razliku od Cedege!
Time bi se od linuxa napravila i jeftina alternativa za igranje-potreban je sa,druge strane,samo kompletan emulator(nadam se da ce se uskoro pojaviti!)Ako se to desi,verzija igre za linux i nije potrebna….Ovo je vrlo intresantno-neka prave igre za Win,koje sa druge strane rade u linuxu bez vecih problema-potrebno je pratiti korak,i davati podrsku-a zajednica je u stanju da to uradi!Primer kompletnog i besplatnog emulatora je UAE-jedno
99% igra za Amigu radi kako treba-savrseno!
CU!
Blind Guardian rules!
P.S. Izvinite,malo se raspucah,ali sta cu…… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.