Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Ćirilica na latiničnom forumu da ili ne?
- This topic has 63 одговора, 22 гласа, and was last updated 19 years, 9 months раније by
jboban.
-
АуторЧланци
-
11. новембар 2006. у 12:42 am #49335
skylord
УчесникKo je to rekao???
Pa ti sam kad si okomio na čoveka da je možda Hrvat (DeeMon). A i svojim stavom da je samo ćirilica “pravo srpsko pismo”. Svašta.
Jedono je važno da je prvo i izvorno srpsko pismo ćirilica…
Za tvoje obaveštenje prvo srpsko pismo je bila glagoljica, koju su među slovene u ove krajeve svojevremeno doneli Ćirilio i Metodije. Prouči malo istoriju pre nego što kreneš sa lupetanjem.
11. новембар 2006. у 8:14 am #49336markelja
УчесникZato što Milanche očigledno zastupa ksenofobične i šovinističke stavove (koji su baš u modi poslednje vreme) da svako ko ne piše ćirilicom nije Srbin. >:(
Каква мода је то у питању, значи како ветар дува ја морам да мењам мишљење шта сам.
Зар није логично да се врати оно што је било, није поента да ли смо писали глагољицом и какве она име везе са ћирилицом и латиницом.
Прва штампана књига на српском језику је била на ћирилици, Мирослављево јеванђеље је на ћирилици.
Избор је у та давна времена већ направљен ко смо ми да сада нешто ту мењамо.Лично се мени неке ствари код Вукове реформе не свиђају, али то моје мишљење могу да саопштим, да задржим за себе али не могу да немећем. Зар је комунизам по некима демократичнији од овог времена у коме живимо? Континуитет српске државе на коме је пркинут мора ту да буде и настављен.
11. новембар 2006. у 10:22 am #49337Milanche
УчесникPa ti sam kad si okomio na čoveka da je možda Hrvat (DeeMon). A i svojim stavom da je samo ćirilica “pravo srpsko pismo”. Svašta.
Da nije možda Kinesko??? Ne vadi reči iz konteksta…
Za tvoje obaveštenje prvo srpsko pismo je bila glagoljica, koju su među slovene u ove krajeve svojevremeno doneli Ćirilio i Metodije. Prouči malo istoriju pre nego što kreneš sa lupetanjem.
Glagoljica je jedva u upotrebi bila i 60 godina ( nastala je 836. godine)… U istom veku se pojavila i ćirilica koja je zamenila glagoljicu… Znam ovo bolje od tebe, i ja ništa ne lupetam… Piši čime hoćeš već sam ti rekao, i šta si se napalio kao neko dete…
11. новембар 2006. у 6:32 pm #49338jboban
Учесник[b]Избор је у та давна времена већ направљен ко смо ми да сада нешто ту мењамо.[/b]
Što volim ove pećinsko-nostalgične izjave >:D
Abakus je u davna vremena već napravljen, a ko smo onda mi da tu nešto menjamo, izmišljamo digitrone i koristimo računare??? 😀
Slično je i sa istorijskim zaslugama ćirilice.11. новембар 2006. у 7:55 pm #49339markelja
Учесник[quote=”markelja”]
[b]Избор је у та давна времена већ направљен ко смо ми да сада нешто ту мењамо.[/b]Što volim ove pećinsko-nostalgične izjave >:D
Abakus je u davna vremena već napravljen, a ko smo onda mi da tu nešto menjamo, izmišljamo digitrone i koristimo računare??? 😀
Slično je i sa istorijskim zaslugama ćirilice.
[/quote]
Не знам шта си хтео овим рећи, да је неко велико достигнуће српског народа што користи латиницу. И ако смеш napisi neku reci cirilicom, па да заршим о ову расправу.11. новембар 2006. у 9:10 pm #49340BrokeBody
Учесникако смеш napisi neku reci cirilicom, па да заршим о ову расправу.
12. новембар 2006. у 8:07 am #49341negovan
УчесникKako izgleda kineski i japanski?
Pa se niko ne pita sto oni ne koriste latinicu! :biggrin:12. новембар 2006. у 8:10 am #49342negovan
УчесникMeni licno ne smeta ni jedno ni drugo pismo. O0
12. новембар 2006. у 1:13 pm #49343arm
УчесникKako izgleda kineski i japanski?
Pa se niko ne pita sto oni ne koriste latinicu! :biggrin:Управу си 100% а најболја ствар је да је највише интернет страница писано на кинеском језику O0 зато да се неби одвајали од већине ајде да на овом форуму користимо кинески језик! >:D
12. новембар 2006. у 1:45 pm #49344Milanche
Учесник80% web stranica je na engleskom…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.