Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch u VirtualBox-u
- This topic has 30 одговора, 7 гласова, and was last updated 14 years, 3 months раније by dokman.
-
АуторЧланци
-
6. јун 2010. у 11:39 am #84539Blast beatУчесник
Nastavak malog troll-a: koliko sam ja primetio dosta korisnika počne da se zanima linuksom po drugim forumima, pa onda dođu i na linuxo…
Dobro su me naucili na drugim forumima pa sad i ja malo da sirim mudrost. 😀
6. јун 2010. у 12:28 pm #84540GoranSTXУчесникTo je otprilike i moj zaključak, da na ovaj forum retko dolaze apsolutni početnici.
6. јун 2010. у 12:40 pm #84541dukenukem_4dУчесник@goranSTX ,tomaja
meni se sve cini da ste previse izblokirali kada je bila ona situacija
sa auto/botovima koji se prijavljuju , (proslog leta kada je bila poslednja situacija)i onda google i druge trazilice ne mogu da registruju kljucne reci sadrzaja ???
da nije to ?
(jer onda pri nekoj pretrazi ne ispadne uopste rezultat od linuxo ??? )6. јун 2010. у 1:16 pm #84542dokmanУчесникSlobodno mogu reci da sam APSOLUTNI pocetnik, iako se interesujem za Linux oko 3 godine, ali nisam imao vremena da se posvetim ucenju od 0 (nule), pa se zato desava da zaglavim sa ovako trivijalnim stvarima.
Citao sam ono uputstvo i krenuo dalje, sad je zapelo kod probavanja X-a, naime, uradio sam konfigurisanje po uputstvu i dodje na red proba sa[code]# X -config /root/xorg.conf.new
[/code]
i dalje pise u uputstvuX bi trebalo da startuje sa belim vektorom X na sredini ekrana, koji bi trebalo da reaguje na miša, trackpoint ili touchpad pokrete. Upotrebite CTRL-Alt-Backspace da izađete X.
Kod mene se desi da dobijem crni ekran bez ovog vektora X i vise nista ne reaguje, ne mogu da ubijem X, ne vidim kursor i jedino pomaze restart “masine”.
Instalirao sam vesa driver i u xorg.conf.new je on stavljen kao driver koji radi posao, ili bi zbog VirtualBox-a i njegove “grafike” trebao da instaliram neki drugi driver?
Jos jedno pitanje, postoji li nacin da selektujem tekst is konzole VirtualBox-a i da ga sacuvam u nekom fajlu ili da ga postavim ovde na forum (u slucaju da zatreba)?
Hvala jos jednom!
Sto se tice ovog trazenja na Google-e, par puta mi je izbacio rezultate samo sa Linuxo, tako da mi se cini da to sljaka!
6. јун 2010. у 3:12 pm #84543GoranSTXУчесникJedino što znam da je urađeno jeste ukidanje automatskog odobravanja naloga tako da se sada svi nalozi odobravaju ručno. Pošto nisam admin ne znam da li je tomaja radio još nešto…
11. јун 2010. у 10:07 pm #84544dokmanУчесникURAAAA! Uspeo sam da instaliram i pokrenem X i xfce4, bilo je par situacija kad sam hteo da kukam iz sveg glasa, ali sam uptrebio pomoc google-a i resio probleme!
Krecem dalje da sredim i kdemod3!
Hvala vam na pomoci!
12. јун 2010. у 8:26 pm #84545dokmanУчесникTaman sam pomislio “kako mi dobro ide”, kad ono…
Instalirao sam kdemod3 i sve ostalo sto je bilo u uputstvu i na wiki.arch i chakra-project, dodjem do pokretanja X-a otkucam[code]startx[/code]i dobijem
Pokusao sam traziti na internetu ali nisam uspeo naci resenje!
Bilo kakva pomoc je dobro dosla, ne znam sta da radim!
12. јун 2010. у 9:39 pm #84546DrLove73УчесникMalo bolje koristi google:
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=744795
i
http://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox12. јун 2010. у 10:06 pm #84547dokmanУчесникPazi ovako, trazio sam pomocu greske koju je izbacio, ali nije mi jasno kako su i fluxbox i xfce4 radili bez svega ovoga?
Inace kod mene je instaliran obican virtualbox, za ovaj -ose prvi put cujem. Sad cu da vidim sta tu ima pa da probam, valjda ce raditi!
Hvala u svakom slucaju!
U stvari nije da su radili bez svega, instalirao sam xf86-video-vesa, xf86-input-keyboard, mouse, synaptics i ne da nisu izbacivali gresku nego su odmah radili. Zbog toga mi nije jasno.
13. јун 2010. у 8:59 am #84548DrLove73УчесникA da nisi mozda menjao Xorg.conf?
Inace, u /var/log/Xorg.0.log mozes da pogledas sve greske sto ispise, da tacno vidis sta fali.
A fluxbox i xfce su minimalisticka okruzenja, vrlo je moguce i da ti jos neki paket fali za KDE.
Pratio si ovo uputstvo?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.