Početak›Форуми›Linukso veb sajt›Pričaonica›A ima li nešto što Vam se ne sviđa na linuxu?
- This topic has 41 odgovor, 24 glasa, and was last updated 17 years, 11 months ranije by
alkion.
-
AutorČlanci
-
28. februara 2005. u 12:00 pm #24640
NikolaZ
Učesniknajbolji primjer su CAD programi, bez kojih je nemoguće zamisliti bilo kakav uredski (il’ već kakav) posao……e sad prije nego što kažete kako postoje razni CAD programi tipa Varicad, ovaj_ili_onajCAD, reću da sam ih gotovo sve isprobao, i mogu reći da su jedva kompatibilni sami sa sobom, a kamoli, recimo, sa AutoCAD-om… a i nisu baš previše moćni… mada će vas i oni lično uvjeravati u suprotno… Ovo je bar meni VELIKI PROBLEM ™… 🙂
E pa nisi isprobao Pro/ENGINEER Wildfire, verovatno najjaci CAD program za
masinske inzenjere (sto cu ja nadam se uskoro postati 😀 )Dobro me podseti, ima li neko ovog giganta od programa na disku (za Linux naravno) da mi nareze? Govorio sam Tomi ranije ako moze da nekako nabavi ali izgleda da jos nije nasao (naravno, ovo je klasicna komercijala pa ce tu biti malo muke).
Kada bi uspeo da ga nabavim odnosno osposobim da mi radi na Linux-u, verovatno bi poslao Window$ u trajnu penziju 8)Sto se tice AutoCAD-a, tu se slazem sa tobom: Adekvatna zamena ne postoji 😥
28. februara 2005. u 5:24 pm #24641LYb
UčesnikSto se tice AutoCAD-a, tu se slazem sa tobom: Adekvatna zamena ne postoji 🙁
A ja opet da dodam da meni smeta nedostatak photoshopa i ma koliko gimp bio dobar za amatersku upotrebu, u profesionalnom polju je neupotrebljiv 🙁
28. februara 2005. u 5:58 pm #24642MladenIsakovic
UčesnikVoleo bih da postoji više pluginova za koje-šta…
Npr., ako neko koristi DFX plugin u Windowsu za Winamp (http://www.fxsound.com), onda zna koliko je kvalitetnija reprodukcija MP3 fajlova, ali toliko je bolje, da se ne može porediti sa kvalitetom zvuka bez tog plugina. Nisam uspeo da pronadjem nešto slično za Linux, mada verujem da tako nešto mora da postoji. Da li neko zna gde bih mogao naći nešto slično za Linux (meni bi odgovarao *.tgz format, za moj Vector 5, koji je kompatibilan sa Slackom 10), pa ako neko zna gde bih mogao da ga downloadujem, neka napiše link, ili ako već ima taj plugin, može mi poslati na email , pošto pretpostavljam da nije mnogo velik, za Win, plugin je oko 700 KB.29. marta 2005. u 6:02 pm #24643Voodoo_NBGD
UčesnikMeni smetaju emacs i vi(m).
emacs kako-tako i mogu da smislim, ali vi – linijski editor u 21. veku?!?Ako im je bilo tesko da naprave i ubace u svaku distribuciju neki DOS EDIT klon (koji je bruka jednostavan za upotrebu), onda svaka im cast…
29. marta 2005. u 10:11 pm #24644dens
Učesnikemacs kako-tako i mogu da smislim, ali vi – linijski editor u 21. veku?!?
Kakav linijski editor? Da li si mu posvetio makar 10 minuta? On jednostavno ima drugaciju logiku rada. Uostalom kad ucitas fajl i pristisnes “i” mozes da pomeras kursor kako god hoces, od pomenutog dosedit-a je 20 svetlosnih godina daleko.. i bila bi prava sramota da ga (dos edit) neko stavi u linux distribuciju…
Uostalom, ako ti treba neki mali editor potrazi pico, a ima ih inace dosta. Uzgred, startuj mc (midnight commander) i tamo imas pristojan editor.
29. marta 2005. u 11:46 pm #24645Bastard
Učesnik🙁 Meni mnogo toga smeta na linux distribucijama.Recimo Preradjeni programi i libs tako da se nemogu koristiti recimo amule ili vecina multimedialnih enkodera ili dekodera i td pa onda covek mora sve zivo da menja i da se maltretira.Najgore sto svaka novija distribucija ima sve vise tih caka.Posebno me nervira suse 9.2 koji ja imam jer nema sta nefali a posebno
devel fajlovi.Proveo sam 3 dana kopajuci po ftp-ima i td.Najvise mi se smucilo kad mi je pukla amule bas kad sam klikno na download fajl.Mislim ko da me je neko udario lopatom u glavu. 😯 sve zbog sj**ane wxgtk od suse.
Bas su glupi ljudi sto razvijaju distroe.Zasto windoz ne promeni svoje dll pa da nemoze da se instalira divx ili emule ili mnoge druge jos sigurno gore stvari.Nakraju sa ovakvim distroima ces moci samo da stampas na stampacu i to mozda (na radost tih nekih korporacija koje nerade nista drugo nego razvijaju crve i viruse i napadaju masine po netu barabe)
Misli ono sto hocu da kazem je zar nije dosta sto necega nema na distrou nego treba prilagoditi distro da nesto neradi ili nemoze.Pogresan tok razvoja.29. marta 2005. u 11:56 pm #24646Bastard
Učesnik😡 ah da a tek glupa nvidia sa njihovim drajverom i downloadom.Znas da su ga stavili u distro ja bih ga pojeo ili neznam sta uradio.Prodao na buvljaku ili neznam sta. ….°@#@§#….
Instaliro na sistem a nisam kupio nvidia ceo komp ovde.Smrdljiva nvidia30. marta 2005. u 10:02 am #24647Voodoo_NBGD
UčesnikUzgred, startuj mc (midnight commander) i tamo imas pristojan editor.
Da, znam, njega i koristim 😀
31. marta 2005. u 7:41 pm #24648icywolf
Učesniknervira me sto nema jedinstven clipboard sistem kao windows, pa ne smem da zatvaram neki prozor ako iz njega nesto kopiram.
31. marta 2005. u 8:01 pm #24649jovir
Učesniknervira me sto nema jedinstven clipboard sistem kao windows, pa ne smem da zatvaram neki prozor ako iz njega nesto kopiram.
Verovatno si nov u svetu Linuxa. Pa Linux je mnogo napredniji od Windowsa po tom pitanju. Ovde se sve može podesiti, više zapamćenih kopiranja, selektovanja i sl., a sve pomoću klipper-a. Meni se prečica za njega nalazi na panelu (što bi oni drugi rekli “taskbaru”). I to vrlo lako: desni taster na panel, pa onda add (dodaj), pa aplet, i onda selektuj klipper, i onda će ti sve biti jasno.
Pozdrav! 😉 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.