Zero Ballistics 2.0

Подели преко

Zero Ballistics ustvari predstavlja kombinaciju tenkovske arkade i multiplayer FPS-a u kome odmah dobijate istovremeno ulogu komandira, vozača i nišandžije. Igricu razvija austrijski Quanti Code tim koji pored Zero Ballistic-a razvija i FullMetal Soccer (pogađate, igrate fudbal sa borbenim vozilima)

Ova GNU/GPL igrica za Linux i Windows, bazirana na OpenGL-u, je doživela i verziju 2.0 nakon dve godine razvoja. Da bi je preuzeli treba samo kliknuti na link na kraju teksta, preuzeti i raspakovati arhivu, i pokrenuti igricu.

screenshot4.jpg

Igricu je moguće igrati i u single player modu ali čisto da malo „provedžbaš Bole“ kako bi rekao Crni Gruja. Ukoliko želite da se malo i zabavite, multiplayer mod je ono što vas zanima. Konekcija se ostvaruje lako i brzo, bilo da se priključujete postojećoj ili kreirate svoju igru. Zvanični serveri su, doduše, u toku pisanja ovog teksta bili u autu ali se nadam da će se stvar popraviti. Hardverska zavisnost se u principu ne postavlja kao pitanje mada grafika u high postavkama uopšte ne izgleda loše. Zvuk po meni zadovoljavajući, ništa preko toga. Svoje borbeno vozilo možete voziti iz prvog ili trećeg lica, kretanje vozila je lako, kao i nišanjenje, mada kroz zidane objekte nećete moći. Po koje drvo možete porušiti, bilo direktno ili pomoću paljbe. Što se pablje tiče, posedujete primarno (top) i sekundarno oružje (dupla mitraljeska paljba. Za sada, igrica deluje stabilno i agilno.

screenshot5.jpg
screenshot13.jpg
screenshot14.jpg

Osnovne karakteristike Zone Ballistic-a 2 jesu:

  • Tri nivoa u alpskom okruženju
  • Tri različita glavna oružja i tri pomoćna
  • Šet različitih skill nivoa
  • BeaconStrike, Deathmatch i Team Deatchmatch modovi

Deathmatch i Team Deatchmatch modovi su dostupni ukoliko vaša grafička kartica podržava shader model 2.0, što svakako ne bi trebalo da bude probem. Postoji i forum na kome se može diskutovati, prijavljivati bagovi i davati nove ideje za poboljšanje igrice.

Zero Ballistics 2.0 za Linux
Zero Ballistics 2.0 za Windows

Video materijal i screenshot-ovi

Treba napomenuti da je i Full Metal Soccer od nedavno takođe besplatan za preuzimanje i igranje, pa kome se sviđa ideja da tera loptu sa 30 tonskim vozilima neka izvoli.