Instalirajte Visual Studio Code preko snap-a

Podeli preko

Od pre dan-dva, jedan od najvažnijih proizvoda Majkrosofta, otvorenog koda, Visual Studio Code, je postao dostupan preko Snap servisa. Iako je VSC dostupan na snap-u gotovo dve godine, održavan od strane nezavisnog izvora, ovo je sada u pitanju zvanična Majkrosoftova verzija. Evo i zvanične najave.

Microsoft Visual Studio Code je sve popularnije IRO (eng. IDE) – Integrisano Razvojno Okruženje- za programere i kodere koje ima ugrađenu podršku za Git (koji je takođe sada deo Majkrosofta). Pored toga tu je inteligentno dovršavanje koda, označavanje sintakse, podrška za debagovanje, ogroman broj korisnih nezavisnih dodataka (live server, prettier,…) podrška za sintaksu najvećeg broja poznatih i popularnih programskih jezika, te kod snipete.

Visual Studio Code je i do sada, kako napomenuh, bio dostupan čak i preko Snap-a, ali i u vidu binarnih paketa za većinu Linuks distribucija, uz naravno, mogućnost instalacije preko izvornog koda. Problem koji se često javljao jeste bilo ažuriranje alikacije, koje bi sada, bar na Linuks distribucijama koje podržavaju Snap, trebalo upravo da postane as easy as snap with fingers. Ažuriranje je kod Snap-a automatsko, tako da, u osnovi, možete da se prepustite kodiranju bez razmišljanja da li radite na najnovijoj verziji.

Kako instalirati VSC preko snap-a ?
sudo snap install code --classic

Ipak, ako radite u Vim-u, Atom-u, ili sličnoj native Linuks aplikaciji, sasvim sam siguran da vas ova vest ne zanima previše.