mr.marvin

Направљене поруке на форуму

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Чланци
 • као одговор на: Razdvajanje rasporeda tastature — traže se Crnogorci #62147
  mr.marvin
  Учесник

  @Ладан ко Змиче
  Dolazim sa SK foruma, gdje je neko skrenu paznju na problematiku i uputio na ovaj forum. Nemam Linux, kao sto sam vec rekao, sto ne znaci da uskoro necu. Vrlo sam zagrijan za taj OS, kao i za problem rogobatnih prevoda i oupste lokalizaciju.  Zahvaljujem na snimku ekrana.

  @Časlav
  Hvala na ovako detaljnom tekstu, mislm da mi je jasnije o cemu se radi. Moj je predlog da sve bude kao za raspored „Srbija“, ali sa drugim stringovima („me“). U CG, da ja znam, najzastupljenije su latinicne tastature sa svim nasim dijakritickim znacima (č,ć,š…) i obicne „americke“ tastature. Medjutim, kako ocito postoji potreba i za varijantama koje si ti naveo, ubacite ih sve. To je moje misljenje…

  као одговор на: Razdvajanje rasporeda tastature — traže se Crnogorci #62142
  mr.marvin
  Учесник

  Nije problem upustiti se u tehnicku pricu…. Ali, sta je „kaseta“  ???  Sad mi nije jasno o cemu se vodi diskusija, o jeziku, kombinaciji zastave i jezika, ili kodnom rasporedu? Ako je trece slucaj, niakve potrebe nama da se ista mijenja: tastatura i kodni raspored su isti.

  као одговор на: Razdvajanje rasporeda tastature — traže se Crnogorci #62140
  mr.marvin
  Учесник

  Evo neko iz CG. Nemam jos uvijek Linux, i nije mi sasvim jasno o cemu je rijec…

  Ukoliko je potrebno ukazati na to da je rijec o razlicitim drzavama onda stavite „me – cyrillic“ i „me – latin“, uz zastavu pored toga.

  Medjutim, ukoliko je rijec o oznaci za jezik, a uz to je nuzno razdvojiti sr/me, stavite:

  sr + cyr/lat + crnogorska zastava.

  Ukoliko je rijec o regionalnim podesavanjima, postavite isto kao ovo gore…

  Nema smisla da stavljate „me – montenegrin cyrillic“ jer, po zakonu, jos ne postoji crnogorski jezik. Medjutim, ukoliko se desi da se po CG Ustavu, donese odluka o preimenovanju jezika, Linux zajednici nece biti problem da stavi „me + cyr/lat + crnogorska zastava“.

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)