eladan

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 31 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: linux #45927
  eladan
  Učesnik

  U price o linuxu kao jedinom operativnom sistemu na racunaru koji sve zavrsava mogu da veruju samo oni koji racunare i ne koriste u neke ozbiljnije svrhe, a vecina nas je takvih. Znam ljude koji bi vrlo rado, najiskrenije, odbacili windows, samo kad bi proizvodjaci programabilnih kontrolera isporucivali prateci softver koji nije vezan iskljucivo za windows platformu vec i za linux. Sta sad? Da ne rade projektovanje hardvera i da predju na ripovanje dvd-eva pa da budu srecni sa svojim jedinim linuxom? (Wine nije uvek resenje.) Meni je linux na poslu jedini jer mi samo on treba. Ako mi bude profesionalno potreban windows, 100 evra nije puno ako bi postao alat koji donosi novac. Neke teme trebalo je odavno zavrsiti, kao npr. ovu o nadmetanju medju operativnim sistemima.

  Popeye posteno iznosi prednosti i nedostatke. Mladji clanovi foruma (mladji po godinama 😉 ) bi mogli malo da razmisle o ovakvom pristupu.

  kao odgovor na: koji e-mail server podici pod linuxom ? #44267
  eladan
  Učesnik

  Nema razloga da razmisljas: uzmi kombinaciju postfix – courier i neces pogresiti. To radi besprekorno.

  kao odgovor na: Ubuntu distribucija #44005
  eladan
  Učesnik

  Ovo radi 😉

  http://www.ubuntu-cs.org

  kao odgovor na: Interni web site koji radi samo u okviru LAN? [sređeno] #42301
  eladan
  Učesnik

  Popeye, upravo si mi razjasnio principe na kojima ovo funkcionise. Probacu sve na poslu. Hvala.
  Lyb i MisterNo, hvala za korisne napomene.

  kao odgovor na: Interni web site koji radi samo u okviru LAN? [sređeno] #42297
  eladan
  Učesnik

  Oba servera imaju svoje staticke IP adrese. Na jednom je apache2 a na drugom postfix-courier, na oba je u funkciji dns, sa mail servera ide lan – dinamicko adresiranje (dhcp), tako da svi korisnici dobijaju internet bez ogranicenja i prioriteta.

  A gde da nadjem fajlove .forward i procmail (suse je u pitanju) 🙄

  S obzirom da je jedan sajt na virtuelnom hostu uradjen kao CMS, u njegovom htdocs-u se nalazi .htaccess. Nisam siguran da tu moze da se podesi zabrana spolja. Gde se inace standardno nalazi .htaccess? (web server je pod ubuntuom)

  kao odgovor na: Odlicna knjiga za administraciju #40176
  eladan
  Učesnik

  I od mene hvala, sa zakasnjenjem ali iskreno 😳 😛

  kao odgovor na: mbr #41037
  eladan
  Učesnik

  Sta znaci da se vrati boot loader: da se udje u konfiguracioni fajl i proveri da li izgleda kako treba, kao u regularnom stanju, ili nesto drugo?

  kao odgovor na: Polovni laptop! #39785
  eladan
  Učesnik

  Ukoliko te interesuje nesto kvalitetno i cija cena nije velika, staro 3 meseca sa cenom koja je oko 70-80 evra niza od trzisne, prakticno nekorisceno i nije napustilo stan u koji je prvi put uneto, sa uspesno izvrsenim testom na ubuntu, sa garancijom od dve godine+torba i mis, sa nekoliko usb, firewire, tv-out, mikrofonom, etc., javi se privatnom porukom ili preko ovog posta, ako je dozvoljeno prema pravilima foruma.

  Btw. Da li je prema pravilima ovog foruma umesno stavljati bilo kakve oglase, i ako nije da li postoji nacin da se to generalno izvrsi preko sajta? Ovde je covek pitao i ja samo odgovaram. Prema tome moj odgovor nije oglas, mada bih zeleo da ga pretvorim u oglas.

  kao odgovor na: setenv #38607
  eladan
  Učesnik

  ci, hvala za odgovor. Jedan prijatelj me samo pitao da li znam kako da se ovo resi, a zasto mu treba – ne znam.

  “Skoljka” je OK… Vazno je da se razumemo…

  kao odgovor na: Koliko dobro baratate sa linux-om #38038
  eladan
  Učesnik

  U slucaju polozenog testa da li salju postom nekakav sertifikat i da li se to placa? Da li se uopste ista placa ukoliko se izabere free test? Moze da odgovori onaj ko je vec ovo probao…

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 31 ukupno)