bp21000

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 323 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Problemi sa eunetom… #45849
  bp21000
  Učesnik

  @LimitMan:

  Ja mogu da ti preporučim SezamPro i način plaćanja S karticom. Za više informacija pogledaj ovde:

  http://www.sezampro.yu/public/page/skartica.asp?ec=11

  Sa ovakvim načinom plaćanja i sa ovim provajderom nikad nisam imao problema dok sam koristio njihove dial up usluge

  Evo ga i spisak svih kioska koji prodaju S kartice u tvom gradu:

  Zaječar

  Čupićeva bb, Politika prodaja
  H. Veljkova bb (kod česme), Politika prodaja
  H. Veljkova bb (kod SO Zaječar), Politika prodaja
  Krfska bb, Politika prodaja
  N. Pašića bb, Politika prodaja
  Kraj bolnice, Politika prodaja
  Moravska bb, PK Borba
  Nikole Pašića bb, PK Borba
  Plato Autobuske stanice, Politika prodaja
  Radnička bb, PK Borba
  Svetozara Markovića 26, Megatabak doo
  Trg Oslobođenja bb, PK Borba
  Trg Oslobođenja bb, PK Borba
  Vojvode Putnika bb, PK Borba

  kao odgovor na: Da li sam bezbedan od virusa ako predjem na Linux? #45676
  bp21000
  Učesnik

  Antivirus za Linux je samo eventualno potreban, ako imaš mail server na koji se kače i windows klijenti. Kao običnom kućnom korisniku to ti nije potrebno. Naročito ako se pridržavaš pravila da nikad ne izlaziš na net ulogovan sa root privilegijama.

  Uostalom, koristi pretragu već je bilo pisano ovde i na ovu temu.

  kao odgovor na: zasto je suse tako prokleto spor #45333
  bp21000
  Učesnik

  Na zaista spektakularan nacin mi se zakucao SuSE(tacnije Yast)kada sam pokusao da u njemu dodam druge source-eve osim DVD-a,nije pomogao i kill koji sam izveo kao root iz konzole,morao sam da uradim restart…
  Krivac je koliko sam ja video ono Z cudo-pokusao sam i da ga zaustavim preko Yasta(stop service)ali nije uspelo….
  Uvek se zapucava na istoj opciji…

  To je slučaj i kod mene bio kad sam uradio update sa 10.0 Retail (onaj što iz fabrike dolazi na DL DVD za 32bit i 64bit arhitekturu) na onaj 10.1 što može da se slobodno skine sa neta. (može i ovaj drugi doduše na divljaka – preko belosvetskih torrent sajtova, al eto ja ga nisam skidao)

  Pomislio sam da će možda biti drugačije ako uradim clean install, ali nekako nisam imao volje sa tim da eksperimentišem. Zato sam se vratio na 10.0 koji je uvek kod mene up to date, zahvaljujući kvalitetnoj vezi sa netom.

  Uglavnom, upravo to zapucavanje koje je seleuk opisao i meni se redovno dešavalo, a pored toga, kao što sam ranije naveo – nije hteo lepo da radi rpm paket drajvera za smartlink modem (a baš takav imam u laptop mašini). To su za mene bili dovoljni razlozi da dignem ruke od SUSE 10.1

  kao odgovor na: A.L.S.A. #45666
  bp21000
  Učesnik

  Koristi pretragu već je bilo pisano o tome na forumu.  Na primer:
  http://www.linuxo.net/forum/http://www.linuxo.org/phpBB3/viewtopic.php?p=15664#p15664

  kao odgovor na: zasto je suse tako prokleto spor #45325
  bp21000
  Učesnik

  Ja sam probao SUSE 10.1 (ona verzija na 5+1 CD) na svojoj laptop mašini. I ubrzo sam ga uklonio odande iz dva razloga:

  1. Ne rade drajveri za SmartLink PCI interni modem koji dolaze kao rpm paket uz distribuciju.
  2. Ni meni se nije nimalo dopao propust vezan za upravljanje paketima (package management)

  Inače, nikad nisam imao primedbe vezane za brzinu ili sporost zelenog gmizavca. Trenutno na oba svoje mašine koristim SUSE 10.0 Retail DVD (skinuto sa torrenta). Već duže od godinu dana nemam nikakvih problema u pogledu stabilnosti (sistem instaliran: 29.05.2005). A pošto ga redovno osvežavam novim paketima preko neta (naravno ne dial up veze), ovo što se nalazi na mojim mašinama bi se moglo nazvati SUSE current. Jedino zadržavam kernel od verzije 10.0 (uredno patchovan), pošto sa njim sasvim lepo sarađuje SmarLink modem na mom laptopu, a dešava se da mi ponekad van kuće zatreba i klasična modemska veza u nedostatku drugih izvora neta.

  A brzina je veoma pristojna ako imamo u vidu da je moja desktop mašina jedan prilično mator krš iz 1999. godine (Duron 850MHZ, 256MB SDRAM).  Jedino ponekad moram da koristim malo veći swap prostor.

  kao odgovor na: plocha i 2 slota #45537
  bp21000
  Učesnik

  99,8% odgvor na tvoje pitanje je negativan. Nikakvi uređaji za pristup netu ne rade pod Linuxom ako ih zakačiš na USB port. Ni klasični analogni USB externi modemi, niti ADSL USB uređaji. A ako tvoja kablovska sprava nije radila ni pored otvorenih pendžera, skoro nikakve šanse su da ti proradi sada kad si zatvorio prozore da ti pingvin ne bi izleteo napolje.

  Ono što pod Linuxom može lepo da radi na USB priključku su uglavnom: digitalni fotoaparati, Flash memorije (externi USB harddiskovi), štampači i poneki modeli skenera.

  Koliko je meni poznato, tu se otprilike završava lista upotrebljivosti USB priključka pod Linuxom.
  Neka me neko dopuni ako sam nešto propustio da navedem ili ispravi ono što sam pogrešno napisao.

  kao odgovor na: Koje ste godiste? #38997
  bp21000
  Učesnik

  Znam da je isključeno bodovanje (`fala Bogu, samo bespotreban spam se stvorio na forumu, a nije se doprinelo ništa kvalitetu istog), a i nisam od onh što spamuju…
  Godište se vidi iz username-a, ali me nije bilo na listi… a i ne mora da znači ako mi jedna godina piše pored imena da sam se baš tada rodio. Nekima je važna i godina kad je dobio prvi kompjuter, prva ljubav, venčanje, dete…

  Osim toga, daniele, napisao si 1988 B.C., a to je skraćenica za Before Christ”. Ne verujem da si se rodio 1988 godina pre rođenja Hristovog :).

  Za godine posle Hrista, koristi se skraćenica A.D. (Anno Domini – Godina Gospodnja).

  A oni među nama koji nisu hrišćani koriste nazive “pre nove ere” i “nove ere” , ali to se uglavnom koristi samo na našem jeziku.

  kao odgovor na: K3B 0.12.14 – problem sa instalacijom (sredjeno) #42640
  bp21000
  Učesnik

  U principu je najbolje da packman-a ubaciš kao izvor u YaST ili ga koristiš kroz apt/yum/smart i onda će uvek sam da uvlači svoje zavisnosti…

  Tako sam najzad i uradio. Pa je onda YaST napravio update za još 5 paketa osim k3b i sređene su međuzavisnosti.

  I onda se ispostavilo da u ovim verzijama k3b što dolaze uz SuSE 10 kad se uradio upgrade na KDE 3.5.0 postoji jedan popriličan bug, koji je packman uklonio.

  Naime, u verziji koju sam prethodno instalirao (sa zvaničnog SuSE update servera), uopšte nije postojao modul k3bsetup2. Neko od packera je tu ozbiljno zeznuo stvar…

  Prvo što me je dočekalo kad sam instalirao packmanov k3b je bila poruka da je cdrdao pokrenut bez root privilegija, pa sam onda sredio dozvole uz pomoć pomenutog modula.

  Nakon toga, zahtevana je i ručna intervencija u /etc/fstab, ondnosno traženo je da uklonim subfs (automount) i zamenim ga “dobrim starim” – iso9660.

  Kad sam sve to izveo, stvarčica radi k`o švajcarski sat. A packman je očigledno još jednom napravio bolji paket od zvaničnih fabričkih packera (baš kao i u slučaju libxine paketa kojim se zamenjuje onaj patentno okrnjeni xine-lib što se isporučuje na diskovima distribucije).

  Ukratko – sad je definitivno sređena stvar.

  kao odgovor na: delete #42342
  bp21000
  Učesnik

  Ok. hvala za info. Radije ću biti strpljiv dok Opera 9.0 ne postane zvanično finaliziran proizvod.

  kao odgovor na: delete #42338
  bp21000
  Učesnik

  Dobro ljudi, jel ta verzija 9.0 još uvek u beta fazi? Kad ja kliknem na “check for new release” u verziji 8.52, dobijam informaciju – you are using latest version of Opera.

  Gde ima opera 9.0 za download? Ako može neko da ostavi direktan link jer ovih dana zbog mnoštva obaveza nemam baš puno vremena za pretraživanje.

  Pozdrav svima.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 323 ukupno)