Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › plocha i 2 slota
- This topic has 15 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
linuxoid.
-
AutorČlanci
-
30. jun 2006. u 7:51 pm #7551
linuxoid
Učesnikimam situaciju. imam kablovski modem
koji je prikachen na mreznu, to je na jednom portu
i imam josh jedan port, tu mi stoji muzichka kartica
Pre te mrezne stajala mi je tv kartica ali dok sam
imao windows morao sam da izbacim tv karticu i da
ubacim mreznu jer taj modem nije radio na windowsu
kao usb prikljuchak (jaoj kako sam loshe sve ovo srochio)
dolazilo je do konflikta windowsovog kernela.
i tako sam iskljuchio (modem) iz usb-a i izvadio tv karticu
i ubacio mreznu.
Sad nemam windowse i zanimam me da li modem thomson moze
da ide na linux (mandrivu) na usb prikljuchak da bih vratio tv karticu???30. jun 2006. u 8:07 pm #45537bp21000
Učesnik99,8% odgvor na tvoje pitanje je negativan. Nikakvi uređaji za pristup netu ne rade pod Linuxom ako ih zakačiš na USB port. Ni klasični analogni USB externi modemi, niti ADSL USB uređaji. A ako tvoja kablovska sprava nije radila ni pored otvorenih pendžera, skoro nikakve šanse su da ti proradi sada kad si zatvorio prozore da ti pingvin ne bi izleteo napolje.
Ono što pod Linuxom može lepo da radi na USB priključku su uglavnom: digitalni fotoaparati, Flash memorije (externi USB harddiskovi), štampači i poneki modeli skenera.
Koliko je meni poznato, tu se otprilike završava lista upotrebljivosti USB priključka pod Linuxom.
Neka me neko dopuni ako sam nešto propustio da navedem ili ispravi ono što sam pogrešno napisao.30. jun 2006. u 8:24 pm #45538linuxoid
Učesnikhvala!
tvoj odgovor je vrlo pesimistichan ali realan. shto je dobro./
sad barem znam da to ne mogu.
Jedino mi preostaje da chekam na novu plochu.30. jun 2006. u 8:31 pm #45539djvujke
Učesnikkoliko pci slotova imas?
mora da imas bar tri…
U bios -u imas irq dodeljivanje stavi automatski i ubacuj jednu po jednu karticu kako bi im bios dodelio adrese..probaj sta te kosta30. jun 2006. u 9:09 pm #45540linuxoid
Učesnik2porta imam samo + agp i onaj za one male modeme
1. jul 2006. u 9:33 am #45541popac
UčesnikISA?
1. jul 2006. u 8:31 pm #45542LimitMan
UčesnikNe bih rekao da se radi o ISA vec o onim PCTel modemima … Koji su neupotrebljivi i u windozi a kamoli u lindozi 😉
2. jul 2006. u 9:10 pm #45543djvujke
Učesnikznaci 1 agp, 2 pci, 1 cnr .. a imas 3 pci kartice … zvucna, mrezna, tv karta
jasno ko dan ..dvaput nista je nista crva nije ni bilo…microATX ploca…pa ti imas viska…daj der ti meni tu mreznu a stavi modem na USB 🙂Jedino na USB kao sto kazes ,,,,,no ljudi pricaju da je to tesko izvodljivo na linuxu, nije ne moguce ali tesko , a i cuo sam price ( nevezano za linux ) da su bas preko tih USB modema nekako sprzili ploce..e sad kolko je to tacno..ne znam
5. jul 2006. u 12:02 pm #45544linuxoid
Učesnikde der, zipa ti sa tim hammerom, mozda
sluschajno nekog udarish =)
Ajd’ da se ponovim, izgleda da me niste razumeli,
ali najverovatnije ja nisam dobro objasnio.
Na mojoj plochi imam ovako:
jedan mali port (jako mali u odnosu na ostale, ne znam kako se on zove)
Tu u tom malom portu mi je pre bio zabijen jedan mali, jako mali modem
u odnosu na ostale. (1)
Drugi normalan, (beli port) tu mi je zabijena mrezna (2)
Trec’i normalan, (beli port) tu mi je zabijena audio kartica (3)
i Chetvrti (braon) tu mi je zabijena grafikue kominitue =) (4)
I to je to!!!
Poshto sam se raspitao na ovom forumu da li mogu ovo ili ono?
Odluchio sam da malo sachekam sa ‘budzenjem’ i prichekam
neko “bolje vreme” i lepo kupim neku chuplo, sa dosta belih, zelenih,
zutih, plavih….portova ( a, znam da sad nisu skupe)5. jul 2006. u 12:40 pm #45545LimitMan
UčesnikDaj lebati reci … Kako ti se zove ta ploca? Ima li ime? Podseca me na one Xcell 2000 ploce (no name ploca)
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.