Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › plocha i 2 slota
- This topic has 15 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
linuxoid.
-
AutorČlanci
-
5. jul 2006. u 2:22 pm #45546
popac
UčesnikNisam znao za ti mali sKotovi za ti mali modemi…
5. jul 2006. u 3:25 pm #45547linuxoid
Učesnik@popac sad znash!!! 😉
Mali ali jaki, on mije dosta pomogao jer je jedini radio na linuxu automatski,
bez da neshto budzish itd…
@LimitMan leba tebi, leba meni i svima onima koji nemaju isti!
M6VCF

http://www.partshelf.com/m6micmotbybi.html5. jul 2006. u 4:20 pm #45548djvujke
Učesnikonaj jako mali slot je CNR slot i to je za modeme…
pa probaj da nakacis modem na usb i vidi sta ce mandriva kazati..pa posle se jav na forum da ti ljudi pomognu ako se pomoci moze7. jul 2006. u 5:37 pm #45549LimitMan
Učesniktacno! Leba SVIMA! Josh samo da ima malo pastete i pa da jedemo kao deca na reklami 🙂
Nego … Ploca ti je ocaj … Imao sam velike probleme sa njima (generalno Biostar) cak i na windows-u … Extra se konfliktuje, svi kontroleri na njoj su softverski ….
U windozi mozes da probas da rucno menjas IRQ … Ali su najcudnije IRQ adrese koje sam video u zivotu … Flashovanje biosa nece da ti pomogne mnogo, posto ces tesko i da nadjes sam bios …
Stvarno neznam koji savet da ti dam … Stvarno su mi te ploce zadale mnogo glavobolja i moja naj toplija preporuka je da promenis tu plocu 🙁Znam da dosta kosta, ali na 3 takve ploce (od desetak koliko mi je proslo kroz servis) su iscureli kondezatori … Tako da je jako moguce da menjanje ne gine u skorije vreme …
Uglavnom … Zelim ti puno srece sa njom i dizem ruke od pomoci oko nje (sorry … ali NEMA LEBA: tu -))
16. jul 2006. u 9:19 pm #45550Anonimni
GostNadam se da nisam zakasnio sa odgovorom na tvoje pitanje i da cu moci da ti pomognem. I sam sam doskora koristio slicnu plocu (PCCHIPS M741LMRT – sa famoznim chipsetom Xcel2000). Jos uvek je cuvam, emotivno sam vezan za nju…:). Salu na stranu, malo se razlikuje od tvoje ploce (ako je ova koja je na slici) i spada u klasu tzv. full-integrated ploca. E, sad…pitanje. Ukoliko sam razumeo ti imas zvucnu kartu u PCI varijanti (posebna katica, ide u , kako ti kazes, beli slot). Cak se i na slici jasno vidi da tvoja ploca ima integrisanu zvucnu kartu, najverovatnije sa CMI8738 chipom, koji se veoma lako konfigurise pod linuxom, bez obzira na distribuciju. Ako ti ona funkcionise, ako nije crkla na bilo koji nacin, ukljuci je u BIOS-u, i time ces dobiti jedan slobodan PCI slot, za TV kartu. Naravno u tom slucaju ces kablovski modem povezati na mreznu kartu, i bez vecih problema konfigurisati. Jedino sto bi ti ja preporucio neku drugu Linux distribuciju, ali to je tema za neki drugi put…
pozdrav
17. jul 2006. u 1:52 pm #45551linuxoid
Učesnik@Drummer
Plocha je ona shto ste videli na slici!
Shto se tiche muzichke integrisane Ac97 (tako neshto)
Ne mogu nju da ukjluchim, jer je zvuk naspram ove creative koju imam
blago recheno uzas i katastrofa.
@LimitMan
Ujeee! Kondezatori josh samo da mi pochnu da cure!!!! 🙂
Morac’u da sachekam neko bolje vreme da skupim novac za plochu.
Juche mi je ortak kupio kuc’ishte pa ce da mi da staro (u odnosu na moje je veliko)
I onda mi josh treba Memorija DDR, Plocha, Procesor.
To shto sam naveo koshta otprilike (polovno) 100eura -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.