Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Windows UAC compared to Linux Sudo
- This topic has 30 odgovora, 9 glasova, and was last updated 18 years, 5 months ranije by
BRANKKO.
-
AutorČlanci
-
22. mart 2008. u 1:09 pm #68248
BrokeBody
Učesnikmareketinski termin?
Nije, no nebitno sad.
22. mart 2008. u 5:19 pm #68249civan
UčesnikCek’ malo, a zasto ne bih sebe uzimao za primer u diskusiji? Ako govorim iz svog iskustva, onda ne mogu na globalnom nivou? 🙂
Polako shvatas zakone matematicke logike 🙂
Salim se, nije problem u tome da navodis sebe kao primer, nego da druge primere nemas. To jest da izvodis (mozda nisi to mislio da uradis, ali jesi uradio)
p({Broke}) => p(korisnik) kad korisnik pripada skupu korisnika racunaraNe smeta da kazes “Meni je lakse da koristim ovo i ovo”, ali to ne mozes da koristis kao argument za “ovo je lakse za koriscenje”.
Usability je, uzgred budi receno, toliko neprecizno definisan (kao i sve definicije socioloskih nauka… ali da ne skrecem mnogo sa teme) da je oko istog stvorena citava nauka.
Tvrditi bilo koju od tvrdnji koje si izneo potpuno bez poznavanja materije o kojoj pricas je krajnje neozbiljno. Pogotovo recenica “MS je oduvek bio neprejebiv u usability-ju”.
Da parafraziram Stephena Manesa “Microsoft je, po obicaju, u novoj verziji doneo mnoge novine – prvo u oci upadaju izbacene novine koje je uveo u prethodnoj verziji”.
Kad iznosis tvrdnje koje ne pocinju sa ‘Moj stav je …’ ili ‘Moje je misljenje da …’ budi spreman da ih potkrepis tvrdim cinjenicama.
22. mart 2008. u 8:37 pm #68250BrokeBody
Učesniknije problem u tome da navodis sebe kao primer, nego da druge primere nemas.
O, naravno da ih imam, samo nisam naveo i primere drugih ljudi koje poznajem. Mislim, ja mogu da ispisem jedan kratak scenario na tri strane, navodeci za primer iskustva mnogih ljudi koje poznajem, a koji koriste ili su koristili i Win i Linux. ::) Naravno, u pitanju su ljudi koji zive od IT-a (app devs, web devs, sys admins, IT managers, …). Verujem da vecina ljudi, kada se konkretno o ovakvim diskusijama radi, prvo uzima sebe za primer, a tu obicno i stane? Ovo je forum, ne pisem review i statistike za neku knjigu ili casopis.
22. mart 2008. u 9:55 pm #68251nvukicevic
UčesnikSudo se ne koristi za acces control i security policies u RHEL5, nego SELinux, za čiju administraciju postoji GUI. Ako bi se Majkrosoft bar potrudio da dobro laže, ali izgleda da i tu moraju da prave propuste. Novi koncept – bug u propagandnom letku. Ovo je stara FUD taktika. Treba dodati da servrere na bazi RHEL koriste CERN(imaju i svoj distro na bazi RH – scientific linux) i NASA.
Nemanja Vukićević
22. mart 2008. u 9:57 pm #68252marelli
UčesnikZnaci svi koji zive od IT-a,rade na window$ima,ne?
22. mart 2008. u 11:24 pm #68253BrokeBody
UčesnikZnaci svi koji zive od IT-a,rade na window$ima,ne?
::)
22. mart 2008. u 11:25 pm #68254civan
UčesnikO, naravno da ih imam, samo nisam naveo i primere drugih ljudi koje poznajem. Mislim, ja mogu da ispisem jedan
Isto toliko ljudi, i mnogo relevantnijih firmi nego sto ti mozes da spomenes, mogu da spomenem i ja.
Ali, kao sto sam vec rekao, usability =/= stavovi moji i mojih ‘ortaka’…
I jos jednom, informisi se o tematici pre nego sto krenes u raspravu… over and out…
23. mart 2008. u 12:09 pm #68255foxbunny
UčesnikSudo se ne koristi za acces control i security policies u RHEL5, nego SELinux
Upravo tako. A ovi vrte li vrte… 🙂
25. mart 2008. u 10:09 am #68256BRANKKO
Moderator[quote]mnogo su zajebani….
jesu.. ja nisam uspeo nikog da ubedim da stavi dodatni neadministratorski nalog na xp :-[/quote]
Zapravo, ja znam samo jednog takvog (i to koristi obican guest nalog samo za krstarenje Internetnom, jer su u nekom starom broju SKa, napisali da su tako manje sanse da se nesto infiltrira u sistem)25. mart 2008. u 5:10 pm #68257foxbunny
Učesnik“Manje” ne znaci mnogo kada je Windows u pitanju. 🙂 A pitanje je da li bi koristili KNOPPIX za surfovanje da je SK tako napisao. 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.