Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › web stranice
- This topic has 15 одговора, 9 гласова, and was last updated 14 years, 4 months раније by miodragz.
-
АуторЧланци
-
5. мај 2010. у 8:38 am #84164DrLove73Учесник
Errrr, samo da budem nacisto posto nisi ispravio, video si da si napisao DrimVIEWER, ne viver ili slicno???
5. мај 2010. у 11:16 am #84165sinansakicУчесникUopšte pismenost se ovde ne dovodi u pitanje jer da li sam nešto posrbio ili napisao na engleskom ili sam pogrešio u nekom slovu ili interpukciskom znaku, to nije uopšte važno. Bitno je da razumete poentu mog pitanja ili nečega što sam napisao
5. мај 2010. у 11:50 am #84166LINUSERУчесникPravopis ???
Pravila, pravila
Da bi me udavila
Ili kicmu savila
I skroz osasavila
Neka glupa pravila
U crno me zavila, oo, oo.
5. мај 2010. у 12:40 pm #84167densУчесникNikad mi se nije sviđala ideja koju ta pesma promoviše. A ovo vreme se od tog (kada je pesma nastala) razlikuje samo po tome sto je danas zaista teško naći bilo kakvo pravilo koje se poštuje.
Pravila ne služe zato da bi se kršila ma kako glase neke druge izreke… obično nastaju kao plod dugogodišnjeg nataloženog iskustva u rešavanju određenih situacija i problema.. Želju da ih krše imaju obično oni koji su se “juče” rodili ali su puni ubeđenja da sve znaju i da za njih pravila ne moraju da važe… uglavnom je sve suprotno od toga…
Što se pismenosti tiče, ona je zaista na niskom nivou i sa godinama ide i niže nego što je to naizgled moguće…
Za početak… daću mali doprinosu u vidu malog rečnika grešaka…
1. ne piše se “NEZNAM” već “ne znam”
2. ne piše se “NEBI” (osim ako se ne odnosi na nekog Nebojšu čiji je nadimak Neba) već “ne bi”
3. ..Mi ćemo se ovde potruditi da razumemo svakoga, bez obzira da li je pismen ili ne… ali to je ponekad teško.
pozdrav
5. мај 2010. у 1:30 pm #84168DrLove73УчесникSinane, i svima ostalima kojima ovo sto cu napisati nije poznato, niko ne pokusava tebe da omalovazi, vec da olaksa i nama i tebi.
Red i pravilo je da se imena programa, distro-a i sl. pisu u svom izvornom obliku, na bilo kom koristenom jeziku, bilo engleski bilo neki drugi, cak i ako se sam tekst pise na cirilici.
Pozeljno je i da se stavi pod navodnike, tako da se lakse razume sta je pisac time hteo da kaze.
Kod razdvajanja paragrafa je pozeljno da se ubaci prazan red, da bi ljudima bilo lakse da razdvajaju celine teksta koje govore o razlicitim temama. I treba paziti da se previse recenica ne stavlja u isti paragraf.
Zasto? Zato sto vi koji postavljate pitanja zaboravljate da ljudi koji hoce da pomognu to rade bez naknade i nemaju previse slobodnog vremena koji mogu da utrose na pomoc drugima. Sto se duze na forumima pomaze drugima, to te osobe imaju manje tolerancije, to je neizbezno.
A ako je neko imao los dan, verovatno ce se dodatno iznervirati ako mora da napreze mozdane vijuge u trenucima odmora da bi samo razumeo sta je neko hteo da kaze ili pita. Da ne pominjemo nasu frustraciju kada znamo da je na to pitanje vec milion puta dat odgovor i sa se za max 5 minuta preko google-a moze naci odgovor.
Kako nama licno odgovor na vasa pitanja i vapaje za pomoc nije od velike vaznosti, takve postove cemo jednostavno preskociti i/ili ignorisati. I onda je OP (originalni pisac) tu na gubitku posto nece dobiti pomoc.
Ja se npr. necu ni strecnuti da preskocim neki post posto sam trenutno aktivan na 3 foruma i dnevno postujem oko 10-15 postova, a u 99,999% su to odgovori na tudje probleme. Ako nemam vremena, preskocim i 10-ak takvih postova nedeljno.
5. мај 2010. у 4:54 pm #84169miodragzУчесникA “Aptana Studio” sa “Eclips” dodatkom za PHP
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.