Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Web statistika – browseri, OSovi, rezolucija…
- This topic has 38 одговора, 16 гласова, and was last updated 14 years, 7 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
26. јул 2009. у 9:21 pm #11343burgaУчесник
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
Mogu reći da sam se vrlo iznenadio kad sam video da je FF (47,3%) nadmašio IE-a (40,1%) u svim inkarnacijama. Još ako stvarno budu morali da ga izbace a ne samo isključe u Win7EU…
26. јул 2009. у 11:59 pm #80208RiSKУчесникHeh… Željno čekamo dan da FF bude daleko najkorišćeniji 😉 [Ne, nisam zealot, može da bude bilo koji multiplatformski slobodan browser 😉 ]
Elem, ono što malo skrnavi ovu statistiku je činjenica da je to ipak sajt koji se bavi web tehnologijama i da tu zalaze mahom ljudi zainteresovani za razvoj web sajtova/aplikacija, a oni iz ovog ili onog razloga često koriste baš FF. Mislim da u globalu jošuvek, nažalost, prednjači IE.
Inače, mislim da bi statistika sa nekog sajta tipa Yahoo, Wikipedia, IMDB i nešto slično (namerno sam odbacio Google jer ga Opera i Mozilini browseri favorizuju kod pretrage) bila najmerodavnija. Ako neko ima link za ovo, neka ga zalepi da vidimo stanje 😉
Edit: Ili još bolje statistiku za facebook 🙂
27. јул 2009. у 12:03 am #80209dukenukem_4dУчесникfirefox za window se je jedan binary release
kada bude najkorišćeniji to će da bude maximalni svetski sigurnosni problem 😀jedino onaj bug je bio veći za lokalnu mrežu što se wuče jš od w2k :angel:
nije mi jasno što ljudi hoćeju uvek ‘najbolje’ ???
najbolje ženske… najbolje pivo… najbolji browser ….najbolji windows… ko majmuni
to je već psihički problem 😛edit
i mnogo me nervira što su izmenili history /bookmarks na ff 3.x 😡
sad je nefunkcionalno totalno,al ko još gleda unazad kad smo na linoks :angel:
samo napred ko oni da prostite konji kad im se stavi ono na oči 😀
( e sad ga baš preterA ja )28. јул 2009. у 6:47 am #80210tomajaГлавни мајсторMislim da pažnju treba obratiti na Google-ov Chrome koji očigledno odlično napreduje, i to najviše na račun IE-a. Naravno, upravo zbog toga što se mnogo više koristi na M$ sistemima.
linux4life
28. јул 2009. у 4:07 pm #80211MoneoУчесникMedjutim,za ocekivati je novi IE talas kada se zvanicno pojavi Win 7 koji ce sa izuzetkom Evrope ici jelte uz novi Windows i koji ce kako stvari stoje biti veoma popularan-tipa nesto kao XP svojevremeno 😉
28. јул 2009. у 4:49 pm #80212tomajaГлавни мајсторPa nisam baš siguran da će IE mnogo napredovati, verovatno više sam Win 7 (i to uglavnom smanjivenjem učešća WinXP-a). Mislim da će Chrome nastaviti da povećava svoj procenat, a u Evropi svakako 😉
linux4life
31. јул 2009. у 2:08 pm #80213LimitManУчесникAjde da temu nastavimo za koji dan kad izadju statistike za juli 😉
31. јул 2009. у 7:38 pm #80214tomajaГлавни мајсторAjde 🙂 mada Win7 tek počinje da preuzima primat u odnosu na WinXP. Ja očekujem njegov značajniji napreda tek od septembra.
linux4life
31. јул 2009. у 9:33 pm #80215dukenukem_4dУчесникPre oko nekoliko hiljada godina izmišljen je -Točak 😀 😀 O0
(i do dana današnjeg se nalazi čak i na zastavi 101 ili Yugu pa i fići )A primetio sam tendenciju da se točak stalno ponovo izmišlja u informatičkom svetu ???
znači čini mi se da su obični ne-entuzijasti zadovoljni sa xp interfejsom
generalno veliki deo populacije u suštini klikće po desktopu (pošto se instalira program)
ili poneko i po start meniju , ali vala retko se zalazi u diplay properties :angel:zašto je to tako : u doba VCR potrebno i dovoljno je bilo da se ubaci kaseta i klikne na PLAY
(a sat skoro niko nije nameštao , čak i da ne nestaje struja)ok, promena GUI bi mogla da objasni i smanjenje interesovanja za linux ,pošto stalno nešto menjamo.
ali definitivno će dosta više da bude na 7 ,prvenstveno zbog primoranosti :
– zabranjeni su drajveri za XP (većina manufakturers mislim da ne prave )
– directx 10 je zabranjen za XP
O0još malo pa policijska država :police: rofl
niko se izgleda više ne pridržava onih tri pravila programiranja :'(
(ne mogu ni da ih nađem nigde na internetu)EDIT:
evo ovde nešto slično :angel:
http://www.steveheller.com/opt/prologue.htm
matematika je jašna ,ovaj ,dvaput ništa oštaje ništa ???
ne znam meni se kosi sa logikom , u pitanju je verovatno marketing4. август 2009. у 1:26 pm #80216DemonУчесникOvo su statistike samo za njihov sajt, to nikako ne znači da su validne na globalnom nivou.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.