Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › VMware – emulator
- This topic has 22 одговора, 13 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
1. мај 2005. у 10:12 pm #5280djuxУчесник
Na netu sam cuo za ovaj emulator koji ,kako sam ja to razumeo, podize win u linux-u. Interesuje me sta sve u njemu moze da se radi, koji programi orjentaciono mogu da se instaliraju i vredi li skinuti sa neta tih 70 MB ???
1. мај 2005. у 11:17 pm #27906MladenIsakovicУчесникDa, može, i ako ti je potreban, skini ga sa Neta. Ja nisam nikada probao da ga instaliram u Linuxu, ali imam verziju tog programa iz prošle godine za Windows, i teška je svega nekih 28 MB, ako se dobro sećam. Tako sam iz Windowsa vozio Linux Mandrake 10 PowerPack, i radio je ispravno, doduše, više nego duplo sporije kad ga normalno instaliraš, ali radi 😉
Dakle, ako baš nećeš da imaš zaseban Windows kao drugi operativni sistem, možeš da ga voziš i kroz Linux, mada nemam iskustva kako to ide iz Linuxa. Plus, čudi me da je tako velika instalacija. Koja je to verzija programa?2. мај 2005. у 3:52 am #27907LYbУчесникVredi terati ga na linuxu. Radi sve, makar sve sto sam ja probao… i dvd copy i photoshop i nero… sve radi i to dosta brzo, samo ako imas dovoljno memorije.
2. мај 2005. у 8:06 am #27908djuxУчесникVerzija je VMware-workstation 5.0 i tacno iznosi 65.69 MB.
2. мај 2005. у 8:41 am #27909MiklaУчесникJa sam probao to na linuxu i zavrsavao mi je cesto posao (dok nisam nabavio jos 2 racunara)
Njegova naprakticnija primena u slucaju da ucis o nekim sistemima i servisima pa hoces da ih probas kroz mrezu. Naprimer dignes neki server na masini a preko tih “virtuelnih” testiras isti. Ako mislis da koristis win iz linuxa za nesto tipa igrice i sl preko njega bice ti osetno sporiji nego dual boot varijanta. Naravno sve zavisi od tvojih potreba2. мај 2005. у 11:15 am #27910DooleУчесникMozes da probas i win4lin koji radi isto sto i vmware.
2. мај 2005. у 1:00 pm #27911djuxУчесникRazmisljao sam da na svom home racunaru ostavim samo linux, ali zbog nekih stvari koje sam obicno u XP-u radio vmware mi se cini kao odlicno resenje !!!
2. мај 2005. у 3:07 pm #27912markeljaУчесникNa netu sam cuo za ovaj emulator koji ,kako sam ja to razumeo, podize win u linux-u. Interesuje me sta sve u njemu moze da se radi, koji programi orjentaciono mogu da se instaliraju i vredi li skinuti sa neta tih 70 MB ???
VMware не би се могао сврстати у емулатор, то је пре виртуална машина као и што назив говори. Он има свој вируални хардвер (БИОС мрећни интерфсјси, меморију …) а користи и стварни хардвер (монитор, процесор)
Ја сам га користио почевши од 9.Х верзије. Сада имам је 4.5.2, и ако се не варам то је претпоследња верзије.
Рачунар на кога се инсталира апликација је домаћин а сама виртуална машина је гост
Код мене је домаћин SuSE 9.1 a gost je WinXP i FreeBSD
Што се тиче захтева, ја би ти препоручио што више меморије. Ја на пример имам 512 МБ меморије и могу рећи да ми много брже ради гост оперативни систем него када сам имао упола мање меморије.
Могу ти рећи да ми на пример Macromedia DW на овај начин сасвим добро ради.
Коа што је ракао Mikla:Njegova naprakticnija primena u slucaju da ucis o nekim sistemima i servisima pa hoces da ih probas kroz mrezu. Naprimer dignes neki server na masini a preko tih “virtuelnih”
Штосе тиче подржаних оперативних система погледај на сајту.
Инсталација на Линукс је једноставна.
@djux
Који дистро тераш?2. мај 2005. у 3:48 pm #27913djuxУчесникKod kuce teram mdk 10.1, sad planiram da nabavim mendrivu, ali jedino zbog multimedije jer me mrzi da jurim razne kodeke za avi itd. Nazalost RAM
mi je 256MB i ne znam da li je ovo dovoljno za normalan rad !? A inace planiram da vmware koristim za rad u dreamweaver i photoshopu.2. мај 2005. у 3:56 pm #27914kmilosУчесникNazalost RAM
mi je 256MB i ne znam da li je ovo dovoljno za normalan rad !? A inace planiram da vmware koristim za rad u dreamweaver i photoshopu.Photoshop je jako zahtevan sto se resursa tice, po meni ti je dual boot mnogo bolje resenje u ovoj situaciji.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.