Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Vista v.s. Linux — izgled desktopa
- This topic has 14 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
26. мај 2007. у 10:02 pm #8649
foxbunny
Учесникhttp://www.whylinuxisbetter.net/items/window_managers/index_ser.php
Gledam ovo nesto… Bas glupo, jerbo meni Vista izgleda bolje od ponudjenih alternativa.
EDIT:
Ovo je reklama, da se razumemo. :biggrin:
Evo, recimo, kako sam sredio svoj KDE (logo koji se vidi je logo moje ekipe sa kojom radim neke poslice). Slika je malo vise kompresovana posto je bila namenjena slanju preko maila, ali ono, vidi se otprilike kako izgleda.
26. мај 2007. у 10:05 pm #54860Highlander
Учесникha ha ha druze nisam skonto,zaista, trebamo li da ocenimo tvoj desk ili da kacimo nashe??
pozzz
p.s. ko stavi one ´lepotane´ iz #buntu familije bre za poredjenje26. мај 2007. у 11:02 pm #54861foxbunny
Учесникha ha ha druze nisam skonto,zaista, trebamo li da ocenimo tvoj desk ili da kacimo nashe??
pozzz
p.s. ko stavi one ´lepotane´ iz #buntu familije bre za poredjenjePoenta je u linku. Kao, nasi desktopi (na Linuxu) mogu da izgledaju ovako ili onako, za razliku od Viste, koja moze da izgleda samo kao Vista. Ali cemu takva prezentacija, kada ponudjeni Linux desktopi nisu ni prismrdeti Visti (barem sto se mene tice)? Mogli su lepo da okace neki picnuti desktop (kao moj, na primer) i da se hvale kako moze lepo da izlgeda.
Mada, opet, to bi bilo varanje, posto po defaultu to ne izgleda tako. Kad bolje razmislim, trebalo je da skinu default desktope PCLinuxOSa, Susea ili nesto slicno.
27. мај 2007. у 7:17 am #54862GoranSTX
УчесникOsecam se prozvanim, a znam da nisam kriv 🙂
Pretpostavljam da su u vreme kad je Manu Cornet (ciji je sajt) pravio pomenutu stranicu beryl i compiz projekti bili u debelom razvoju pa ne bi bilo lepo da ljudima pokazes nesto i kad probaju da nameste kod sebe ispadne da treba da doktoriraju fiziku subatomskih cestica 🙂
Sad ne bi bilo lose da se ubaci neki screen ovih projekata (mada ce se naci likovi koji ce reci: Eto, kopiraju Vistu), ali pretpostavljam da Manu nema bas mnogo vremena, s obzirom da od aprila radi za Google.
27. мај 2007. у 10:49 am #54863Moneo
УчесникProbajte novi PCLOS pa vidite sta se zove desktop
Iskreno,Vista nije tome ni do kolena,a tek hardversku zahtevnost da ne pominjem28. мај 2007. у 1:30 am #54864MilosC
УчесникMicrosoft је Vistu дигао у небеса, иако графички ефекти нису нешто нарочито, а уз то је хардверска захтевност “абнормална”. Са друге стране, Beryl, Xgl, Compiz, AIGLX, Emerald и компанија пружају далеко напредније ефекте, не захтевају пуно меморије меморију и могу се покренути на сваком просечном рачунару
28. мај 2007. у 6:35 am #54865dejanium
Учесникtreba azurirati slike radnih povrsina na sajtu.
a da ne pominjemo da je kod m$-a za promenu izgleda palete, ikona i prozora potrebno instalirati neki xyz program, skidati teme… i za linuks je potrebno skidati teme, ali je mnogo jednostavnija njihova primena, mozes skinuti gomilu slika i promeniti ikone sa tri klika, kombinovati sta hoces bez skidanja bilo kakvog programa…
samo se ti reklamiraj 😀 😀 😀
28. мај 2007. у 9:48 am #54866velial
УчесникMozda sam glup, ali i dalje ne shvatam sto su ti specijalni efekti bitni. Lepo izgledaju OK a u radu mi uglavnom smetaju pa ih svakako iskljucim. Jedino mi oni prozirni prozori odgovaraju, uz dobro izabranu podlogu lepo izgledaju, amo i oni prave problem kada je vise aplikacija otvoreno.
@GoranSTX
Ono za kvantnu fiziku ti je dobro na visti je sve vec namesteno pa ako oces pati se da iskljucujes, kod linuxa se patis da ukljucis.28. мај 2007. у 10:09 am #54867dejanium
Учесникestetika!
vole ljudi da vide nesto lepo pa to ti je! vecina ljudi kad gleda kola, vise gleda dizajn nego masinu, abs, esp, bla bla bla … svi kazu “lep auto”, mada se dizajn i tehnika savrseno dopunjuju i prate, sem u slucaju zastavinih i indijskih vozila :p
isto ti je i za graficka okruzenja operativnih sistema, “sto je lep osx!”; “sto je lep linux!”; “sto je lepa vista!”, svi se lepe na “eye candy” 😉
28. мај 2007. у 1:58 pm #54868foxbunny
УчесникProbajte novi PCLOS pa vidite sta se zove desktop
Iskreno,Vista nije tome ni do kolena,a tek hardversku zahtevnost da ne pominjemPa, taj rad. To sam i mislio. Okej, Beryl ne radi na svim distroima kako treba, ali ima i 2D varijanti koji izgledaju impresivno.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.