Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › VirtualBox
- This topic has 27 одговора, 14 гласова, and was last updated 15 years, 4 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
9. новембар 2007. у 9:27 pm #64903nucleuswizardУчесник
Kada smo vec kod VirtualBox-a.Da li je moguce na primer USB TV-karticu instalirati posto za linux jos nema…
10. новембар 2007. у 7:53 pm #64904Milos_SDУчесникBrat koristi winXp pod VirtualBox-om (open source verzija) i kaze da je zadovoljan. Imamo problema da prepozna opticke uredjanje (u Mount CD/DVD ROM imamo samo /dev/scd0 i /dev/fd0, a nekad samo fd0). Kako ste namestili 3D da radi u Guest-u (da koristi fizicku graficku karticu, a ne njegovu virtuelnu)? 🙂
11. новембар 2007. у 3:53 am #64905svrbinУчесникEvo i mene, ljudi ne znam sta vam je ali ovo radi odlicno bolje nego vmware nema bas sve opcije kao vmware ali moze da zavrsi poso za ono sto meni treba.Sto se tice brzine brzi je od konkurenta, jedino sto mi je trazio kernel drajver koji sam instalirao ali je trebalo jos dkms kernel modul pa sam malo tu izgubio vremena inace sad windows sljaka ko zmaj igrice mi neke rade tipa Transport Tycoon sto i nije toliko lose a probacu i ostale pa kad kupim jos rama da izbrisem onu particiju windows-a koja sluzi zeni za gledanje bankovnog racuna i igranja Trackmanie.
Jа малко тестирам ову шклопоцију и нема проблема.
Планирам, чак, да га професионално употребим тј. да ми прави паре кроз будући посао, (навикли људи на виндовс и офис)!11. новембар 2007. у 9:57 am #64906sysctlУчесникE sad sam 100% sludjen :D. Ili sam ja gadno s*ebo podesavanja virtualbox-a ili je nesto drugo u pitanju.
Testirao sam vmware i virtualbox tako sto sam na oba instalirao minimalni debian 4.0 sistem i odrardio hdparm i vmware je brzi jedno 3 puta prikazuje brzinu i/o negde oko 70% brzine fizickog diska na hostuEvo podesavanja
hdparm na virtualbox
hdparm na vmware
virtualbox je opensrc izdanje pa mozda to ima veze, videcu kad merge-ujem virtualbox-bin
11. новембар 2007. у 4:26 pm #64907LYbУчесникJa zaista ne znam sta da ti kazem, ja samo znam da mi u VB sve radi brze nego na VMW 🙂 Ne radi se o testovima, vec o subjektivnom osecaju brzine, sto ce redi da je razlika bas primetna. XPSP2 na vmware i te kako ume da zakuca kada radi disk I/O, toliko da zakuca da ceo sistem postane prilicno trom dok on ne odradi svoje, dok se to sa VB ne desava. Ono sto sam merio, stopericom 🙂 , je prvo disanje Photoshopa 9 (CS2), u VB se to odradi za 7 do 8 sekundi, na vmware za 13-15. Drugo dizanje je tu negde, VB za 4-5 vmware 6-7.
11. новембар 2007. у 8:01 pm #64908sysctlУчесникNe znam, jos nisam instalirao -bin verziju, mozda se onda nesto promeni 🙂 U svakom slucaju nije ni bitno, the more the merrier 😀
12. новембар 2007. у 2:03 am #64909LYbУчесникMa da 🙂
Mada, cudno mi je to… U bin i ne-bin verziji kao razlika se ne pominje nista sto bi upucivalo na disk I/O…Mene samo strasno nervira glupost sa USB-om… To sto PC Tools ne moze da vidi telefon…
14. новембар 2007. у 4:59 pm #64910sysctlУчесникMali update ;). Virtualbox radi k’o blesav, doduse na visti, ali radi k’o lud, mnogo bolje od vmware-a (za sad :D), a radi i usb.
14. новембар 2007. у 11:37 pm #64911olujiczУчесникVirtual box je najbolji od svih koje sam do sada koristio,
15. новембар 2007. у 1:20 am #64912 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.