Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › utisak-nikakav
- This topic has 10 одговора, 8 гласова, and was last updated 21 years, 4 months раније by
Sioux.
-
АуторЧланци
-
26. април 2005. у 9:12 am #5241
madawc
УчесникVračam se nazad na 9.2, jer sam imao neke probleme sa instalacijom nekih paketa za mplayer i sa nekim drugim softverom koji mi je radio bez problema na starijoj verziji. 👿 🙁
26. април 2005. у 10:06 am #27594NikolaZ
УчесникSlobodno napisi sta te konkretno muci pa da pomognemo. Ne treba odmah dizati ruke samo zbog jednog problema.Uostalom, problemi postoje da bi se resavali.
pozdrav.26. април 2005. у 8:12 pm #27595madawc
УчесникNeče da inštalira mplayer uvek traži neke fajlove i taman kad skinem taj fajl opet traži taj fajl drugi rpm i tako se izmorim – zašto tako pojma nemam. Na 9.2 radi sve OK i iz prve.
Onda si kažem OKej i se bacim na posao i pokušam xine i opet isti problemi ka sa mplayerom.
Onda pokušam da inštaliram igru Diablo II pa neče – a na 9.2 radi bez problema.
I onda se naljutim i vratim se na SUSE 9.2 i sve je u najboljem redu.
Šta je problem pojma nemam – možda i koja čudna verzija sa neta. Ali sada posle 3 nameštanja sistema imam dovoljno i sad radim i uživam u jednoj predhodnoj verziji i čekam na SUSE 10 in tamo nekde.
26. април 2005. у 8:21 pm #27596kmilos
УчесникŠta je problem pojma nemam
“PEBKAC” mozda? 😆 😆
Treba da pokusas da pravilno koristis Packman-a i druge riznice kroz YaST, ili jos bolje apt + synaptic.
Ali ako ti 9.2 radi zadovoljavajuce i nemas strpljenja da ucis novo onda nema veze.
26. април 2005. у 10:14 pm #27597sifumarko
УчесникMozda sam lenj, ali posle nekoliko sitnih trauma izazvanih eksperimentisanjem sa razlicitim distroima (RH FC 2 i 3, Xandros, Vector…), vratio sam se proverenim vrednostima (swet Mandrake).
If it ain’t broken, don’t fix it 😉 😉 😉27. април 2005. у 6:42 am #27598unknown
УчесникSa kog sajta si skinuo mplayer? Jel si instalirao prvo win32codec?
milosk@
“PEBKAC” mozda?E de si se ovog setio? 🙂
27. април 2005. у 10:13 am #27599madawc
УчесникNaravno da sam prvo instalirao win 32 kodeke, naravno da koristim packman web stranicu i ništa.
Uvek traži kod MPlayer fajla neki libfd…so2 fajl i kad ga skinem treba neki drugi paket, kad skinem taj paket treba opet neki lib fajl i tako nikad kraj. A u 9.2 instaliram fajle od xine (ovde počinju problemi sa libfd.. na 9.3) – sve library fajlove i onda Mplayer i xine iz prve.
Ali skinuo sam sa torrent reactor torr file ali je istina da negde oko 13 aprila i to je bio jedini torrent file na webu. Ne znam da li je več tada zvanično izašla verzija 9.3.
Ako ima netko koji dobar link neka mi javi.
27. април 2005. у 10:26 am #27600kmilos
Учесник‘Ajmo jos jednom: da li si pokusao da pravilno koristis Packman riznicu kroz apt + synaptic?
6. мај 2005. у 8:01 pm #27601Nitro
УчесникImao sam itih problema kao i ti. Ifto mi je trazio libctf…. a on je instaliran ali pod drugacijim imenom. Ja sam izbrisao mplayer iz yasta, skinuo novi mplayer sa ovog linka: ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/suse/apt/SuSE/9.3-i386/RPMS.packman/MPlayer-1.0pre6a-pm.4.i586.rpm
Od tada sve lepo radi. p0z6. мај 2005. у 8:46 pm #27602Bastard
УчесникMplayer je najbolje kompilovati iz sursa sa mplayer.hq
Napisemo ./configure –help i imamo listu opcija
minimalna potrebna je ./configure -gui
to je da bi imali gui instaliran
a treba za onoga ko koristi dvb da disebluje i cpu detekciju (neznam kako bese komanda al izadje kad napisemo help) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.