Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › usb flash
- This topic has 24 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
velial.
-
АуторЧланци
-
21. фебруар 2006. у 10:41 am #22720
sifumarko
УчесникOtkucaj pa vidi. Ili ponovo procitaj moju poruku pa zakljuci zasto sam ti predlozio da vidis dmesg.
Shvatio sam. Izvini bio sam nesto umoran sinoc pa mi kefalo nije bas radilo…
Sredi dozvole pristupa.
man chmod i man chown.[/quote]
Mislis da ce to da pomogne? Mene plasi zasto se to uopste desilo. Imam jednu ideju. HOME particiju sam stavio da bude FAT. Mozda je to problem. Stavio sam tako u slucaju da nesto zabrljam mogu da prebacim hard u neku drugu masinu i izvucem fajlove koje sam downloadovao i slicno…
Dal je mozda to ???21. фебруар 2006. у 10:49 am #22721miroslav_joksimovic
УчесникTo cujem po prvi put, home da bude FAT. Znam da moze ali mislio sam da takvih nema koji to stavljaju. Stavi ext3 i vozi, a sto se podataka tice, poneses onaj mali programcic, mislim da se zove Explore2FS, kod tog sto ides da prebacujes podatke i gotovo, problem resen. A HOME u FAT, mislim da nije u redu. Razmisli!!! 😉
21. фебруар 2006. у 12:11 pm #22722sifumarko
УчесникSlazem se sa tobom. Evo, priznajem, kajem se. Ucinio sam to u trenutku slabosti… odnosno gluposti. To je dokaz da sistem ne treba postavljati kada niste skoncentrisano na to sta radite.
Mene interesuje da znam da li je to izvor mojih problema. Znaci da li je dovoljno da preformatiram i da onda sve bude ok.
Probacu veceras da instaliram sveze pa cu da javim sta se desilo…
21. фебруар 2006. у 12:17 pm #22723miroslav_joksimovic
УчесникNe garantujem ti da ce sve biti OK ali mislim da se to namece kao logicno resenje…zar ne?! 🙄
21. фебруар 2006. у 4:08 pm #22724LYb
УчесникFat nije u stanju da radi sa dozvolama pristupa onako kako to radi unix/linux
21. фебруар 2006. у 7:28 pm #22725sifumarko
УчесникE pa onda ce verovatno da radi kada ga metnem da bude ext3…
Evo sad sam stigao kuci pa cu da probam…
22. фебруар 2006. у 8:34 am #22726velial
УчесникHOME particiju sam stavio da bude FAT. Mozda je to problem. Stavio sam tako u slucaju da nesto zabrljam mogu da prebacim hard u neku drugu masinu i izvucem fajlove koje sam downloadovao i slicno…
imas plagin za total komander koji cita ext3. prijavis ga total komanderu i pod mrezom ce ti se pojaviti pingvin sto je tvoja linux particija pa kopiraj do mile volje.
mozda lupam, ali proveri da li modul za USB podrzava pisanje. Nisam siguran za USB, ali kod svakog modula prilikom rekompajliranja kernela imas gomile opcija pa je pitanje kako ti je kernel iskompajliran.
U svakom slucaju ako pod root-om ne mozes da pises na USB mislim da je kernel u pitanju.22. фебруар 2006. у 8:46 am #22727sifumarko
УчесникDa cuo sam za to. Jednom sam cak i pokusao to i nije radilo (verovatno nisam lepo podesio).
U pravu si, pogresio sam sto sam to uradio ali ok, nije frka. Nisam stigao jos ali cim mi prodje neka guzva probacu da preformatiram i da vidim da li je to ali 100% je to. Da nije, onda bi svima zezalo i ne bi radilo…
22. фебруар 2006. у 8:49 am #22728velial
Учесникpa kod tog plagina nema nikakva podesavanja samo ga stavis u neki direktorijum i pokazes total komanderu na njega.
posalji mi privatnu poruku sa tvoim e-mailom pa cu ti poslati taj plagin. (meni radi savrseno za ext3)22. фебруар 2006. у 9:03 am #22729miroslav_joksimovic
Учесник[quote]HOME particiju sam stavio da bude FAT. Mozda je to problem. Stavio sam tako u slucaju da nesto zabrljam mogu da prebacim hard u neku drugu masinu i izvucem fajlove koje sam downloadovao i slicno…
imas plagin za total komander koji cita ext3. prijavis ga total komanderu i pod mrezom ce ti se pojaviti pingvin sto je tvoja linux particija pa kopiraj do mile volje.[/quote]
Naravno da ima ali zna da se desi i da ne radi kako valja iako se plugin ubaci kako valja. 🙄
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.