Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › usb flash
- This topic has 24 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 9 months раније by velial.
-
АуторЧланци
-
25. новембар 2004. у 9:24 am #4500komaУчесник
vidim da se ljudi dosta zale na usb na ovom forumu.
imam mdk 10.1 official pp i on mi vidi flash fujitsysiemens memorybird 1.0
transcend jetflash 2.0,i jedan usb hard disk 2.0
e sad ono sto mislim da je proble je da mi samo memorybird radi na mdk jer su mi svi usb portovi 1.0 tako da mdk ne moze da cita usb 2.0 uredjaje.
sta mislite o tome?jesam li u pravu ili sam lupio pa ostao ziv?:D25. новембар 2004. у 3:23 pm #22711braleУчесникNe bi trebalo da ima veze to sto tvoj hardver ne podrzava USB2.0. Trebalo bi da radi, stim sto neces imati brzinu kao kod 2.0.
Ja koristim Mandrake10.0 i imam kingston USB flash memoriju Datatraveler 512Mb i koristim ga bez problema na jednom starom celeronu koji nema USB2.0..
Isti je slucaj i sa Digitalnim fotoaparatom .
Sve radi, ali sporije.19. фебруар 2006. у 8:24 pm #22712sifumarkoУчесникE Brale, posto imas i ti Kingston isti ko moj evo jednog pitanja…
Stavio sam Ubuntu (batalio sam Mandrake na kratko ali ako ovo ne resim ima da se vratim 😥 ),
Ubodem Kingstona i sve pocne da ide onako kako treba. Izbaci mi ikonicu na desktop i mogu lepo da otvorim i citam fajlove.
Ali nece da PISE po drajvu.
Ako imas neku ideju molim te podeli je samnom. Sta da mu radim. Kaze mi da je Kingston read only uredjaj, a kao sto znas nije. Dakle ima neka fora a ja neznam koja je. Kada probam da promenim permissions, izbaci mi da je read only i tu mi pukne cela radnja.
Sta da radim ???19. фебруар 2006. у 8:59 pm #22713braleУчесникIma na Ubuntu-u jedan “pojas za spasavanje” na koji kada klikneš dobiješ komletan guide za sve što može da te snađe. Konsultuj ga pa vidi, pa se vrati na Mandraka , tamo sve radi 😆
20. фебруар 2006. у 5:33 am #22714LYbУчесникPogledaj dmesg kad ubodes uredjaj. Ja imam slicnu/istu stvar (Datatraveler Elite II 512 MB). Kod mene dmesg izgleda ovako:
usb 5-4: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
Initializing USB Mass Storage driver…
scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usb-storage: device found at 3
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
Vendor: Kingston Model: DT Elite HS 2.0 Rev: 5.02
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 00
usb-storage: device scan complete
SCSI device sda: 1019391 512-byte hdwr sectors (522 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 45 00 00 08
sda: assuming drive cache: write through
SCSI device sda: 1019391 512-byte hdwr sectors (522 MB)
sda: Write Protect is off
sda: Mode Sense: 45 00 00 08
sda: assuming drive cache: write through
sda: sda1
sd 2:0:0:0: Attached scsi removable disk sdaObrati paznju na liniju “sda: Write Protect is off”. Sta kaze tebi, pa da bunarimo dalje 🙂
20. фебруар 2006. у 10:10 am #22715sifumarkoУчесник1. Provericu (a da ne bih previse lutao, gde se nalazi taj fajl?)
2. Ovo mi je bitno posto planiram da podignem mrezu od desetak masina sa Ubuntu-om pa mi treba mogucnost snimanja na USB. Medjutim nije zurba. Ova masina na koju sam sada pokusao da postavim sve, mi je potrebna za internet a u Ubuntu nema nekih aplikacija koje su mi potrebne. Znam da je moguce instalirati ih preko interneta i to je divna opcija ali dok u mom kraju Pozarevca ne uvedu neki nacin pristupa brzi od dial-up, meni to ne znaci ama bas nista. Dakle sada stavljam novog Mandraka (thanx to Brale), a kasnije cu da postavim Ubuntu pa se vracam na ovu temu da probamo da shvatimo sta je frka.
probao sam sa komandom mount -o rw,remount /media/KINGSTON ali nije upalilo. Medjutim kod nekih ovo moze da uspe pa evo rekoh cisto reda radi. To ide kao root. Znaci ispred toga ide sudo.
20. фебруар 2006. у 12:30 pm #22716braleУчесникdmesg pokreneš iz komandne linije
[code]#dmesg[/code]
20. фебруар 2006. у 8:21 pm #22717sifumarkoУчесникIzvini sto pitam, ali sta bi onda trebalo da se desi 🙄
Pitam jer sam u medjuvremenu probao da stavim Mandrivu pa ne mogu da probam na Ubuntu.
Sad ko za inat imam probem sa mandrivom, jer nece da digne KDE. Iz nekog razloga /home/user_folder nije writable. Nece da pise po njemu… ❓ ❓ ❓ Ne moze da napise potrebne fajlove (dcompserver i ostalo).
Imas neku ideju ???
20. фебруар 2006. у 11:25 pm #22718miroslav_joksimovicУчесникNema veze da li je usb 2.0 ili 1.0, zaista. Meni je jos na Mandrake 7.1, znaci, onom matorom, radio usb 1.0 flash od 64MB. Sad mi rade i 1.0 i 2.0 pod svakim distro-om bez problema iako su mi na kompu 2.0 usb portovi. 😉
21. фебруар 2006. у 4:11 am #22719LYbУчесникIzvini sto pitam, ali sta bi onda trebalo da se desi
Otkucaj pa vidi. Ili ponovo procitaj moju poruku pa zakljuci zasto sam ti predlozio da vidis dmesg.
ad ko za inat imam probem sa mandrivom, jer nece da digne KDE. Iz nekog razloga /home/user_folder nije writable. Nece da pise po njemu… Ne moze da napise potrebne fajlove (dcompserver i ostalo).
Sredi dozvole pristupa.
man chmod i man chown. -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.