Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu Christian Edition
- This topic has 26 odgovora, 13 glasova, and was last updated 18 years, 7 months ranije by
burga.
-
AutorČlanci
-
7. septembar 2006. u 5:51 pm #47403
kosmi
UčesnikKako, šta će ti biblija? Baciti nevernike u /dev/null. Ima zanimljivih stvari,
npr. kako se muze krava, o čobanima, o ribokradicama, o predavanje svoga tela na
mirotočivost drugog, šta jesti, a šta u životu izbegavati. Svaka verska knjiga nema
u sebi samoj ništa loše za vreme u kojoj je nastala, samo što one nemaju svakodnevnih
patch-ova, pa su naizgled zastarele. A kad bi, recimo, izašao NazziUbuntu, e to bi
već bio problem, a kada bi to bio CuranUbuntu, ne bih se bunio. A SPC bi mogla
isto to uraditi, samo da i sama nije potpisala dogovor sa đavolom, čitaj Micro$oftom.8. septembar 2006. u 8:33 am #47404dejanium
Učesniknijedna verska knjiga nije glupost >:(
citao sam stari i novi zavet, kur’an, jevrejske price, bagavad gitu i nijedna nije glupost, ako za nekog nemaju vrednost kao verske knjiga (citaj ateisti), moras im priznati izuzetnu istorijsku i kulturnu vrednost.
btw, biblija je ista za sve hriscane koliko je meni poznato, razlikuju se samo obredi i organizacija crkvedobar potez ubuntua, ocekujem da ce biti pokrivene i druge vece religije. pa da sve to instaliramo u svoje masine. O0
8. septembar 2006. u 9:52 am #47405Cartman
UčesnikJa jesam za to da Biblija treba da se čita, al’ razne verzije prevoda mogu da dovedu do zabune. Nisu svi koji su prevodili Bibliju (pre mnogo vekova) tumačili neke događaje na isti način, tako da postoje neke razlike između skoro svakog prevoda Biblije. Zato bi trebalo da se u tu elektronsku Bibliju ubace originalni prevodi (naprimer, za srpski da se ubaci tekst koji je prevodio Vuk) za svaki jezik.
8. septembar 2006. u 11:52 am #47406Milanche
Učesnik@ dejanium
Pogresno sam se izrazio. NIsam mislio da je Biblija glupa, vec da mi je nekako glupo citati Bibliju na kompu… ONda zamisli da taj Linux ima knigu o svetom Valentinu (koji kod pravoslavaca ne postoji). Sta ce mi takav Linux… Bolje da ga onda nazovu Christian protestant edition…
Slazem se…
10. septembar 2006. u 9:51 am #47407BrokeBody
UčesnikUbuntu Linux CE nije sponzorisan od strane Canonical[/url]a, Ubuntu[/url]a i Ubuntu foruma[/url]a.
Ko zna ko ga pravi…?!? 😛
Sada vec ima puno Linux distribucija koje su bazirane na Ubuntuu (Debianu) (i nisu sponzorisane od strane gore navedenih), kao sto su: Medical Ubuntu (za medicinu), Ubuntu Christian Edition (za hriscane), Collage Ubuntu (za umetnike), Ubuntu Light (za slabe masine i one koji se generelano ne razumeju u racunare, pa im je cak Win/Lin isto i sve im je jedno…), a vec se neko vreme radi i Ubuntu Women (samo sto jos nije sigurno da li ce to biti nov distro ili neka autoscripta), i ko zna na cemu se jos trenutno radi…?!?
Sve ove gore navedene distribucije nisu one “izvorne” Ubuntu distribucije, ako mogu tako da se izrazim, vec Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu i Ubuntu Server.
14. decembar 2006. u 1:35 pm #4740814. decembar 2006. u 1:40 pm #47409BrokeBody
UčesnikSeleuk brate, probaj ovaj Ubuntu Satanic Edition. Mozda ti se ovaj Ubuntu i svidi. 😀
Sto je najjace, instalira se tako sto instaliras Christian Edition, pa onda ‘upgrade’ na Satanic. :biggrin:
14. decembar 2006. u 4:32 pm #47410GoranSTX
UčesnikAh vi *buntuovci…..
Konacno ste pokazali svoje pravo lice! 😀 😮 😀14. decembar 2006. u 7:13 pm #47411BrokeBody
UčesnikSram nas bilo. 🙂
14. decembar 2006. u 11:54 pm #47412miodragz
UčesnikIako sam vernik mislim da je glupost to sa Christian Edition,koriste nesto za reklamu distroa koje nije za takvo reklamiranja ali sta da se radi kapitalizam prodaj sve sto se prodati moze
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.