Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition Released
- This topic has 29 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
29. април 2008. у 12:11 pm #69430
foxbunny
УчесникPa kako koji. Gentoo i Arch se super voze sa novim gumama. 🙂
29. април 2008. у 1:22 pm #69431unicorn
УчесникPostreSQL lose instaliran. Ne moze da se izvrsi restore database (Ubuntu 7.10 ovo radi besprekorno).
PgAdmin 1.8.2 ne moze da upamti password, prikaz slova u meniju sa nekakvim crticama, itd..
PostgreSQL server se ne prikazuje u formi Services…itd, itd…Mislim…Stvarno…!
29. април 2008. у 3:18 pm #69432paralizer
УчесникI ja potpisujem, i slazem se sa sve ovo dole sto je rekao Seleuk. Samo da napomenem da onaj 3d su sredeili i ne ukljcuje se po defaultu.
P.S. I potpisujem-novi Ubuntu nije nista specijalno u odnosu na novu verziju-kao sto rekoh ja nikakva poboljsanja nisam primetio u odnosu na 7.10 sem sto je tu pulse audio i sto je prisutan novi wallpaper,svez softver i brzi boot
A ironije-LTS izdanje koje treba da bude medjas- ::)29. април 2008. у 9:14 pm #69433dens
УчесникHm, izgleda da jedino meni radi za sada sve sto sam probao… Evi sad sam na wireless-u i uopste, bar jedna stvar mi radi definitivno bolje nego na 7.10, a to je compiz-fusion…
E sad, jos jedan detalj, nisam radio instalaciju nego upgrade.
Kubuntu 7.10 na Kubuntu 8.04 (standardni, ne remix i ne alternate).Radi mi cak i soft modem na laptopu…
Inace, sto se wireless-a tice, toplo preporucujem WICD umesto NM ili nekog drugog alata…
29. април 2008. у 9:31 pm #69434Анонимни
ГостSto je najgore, svi pricaju da je 8.04 losiji od 7.10, a ne secam se da su za neku verziju kukali gore nego na Gutsy (7.10). Secam se da, od Edgy-ja (6.10), na svaku verziju ima vise primedbi. Zabrinjava me to :(.
Uzdamo se u Mint i Pclos (sta je sa ovim distroom uopste, planiraju li oni da izbace neku novu verziju?)30. април 2008. у 10:12 am #69435foxbunny
УчесникPa ono, sto vise features, to vise mogucnosti da se nesto zajebe.
30. април 2008. у 10:50 am #69436Moneo
УчесникUzdamo se u Mint i Pclos (sta je sa ovim distroom uopste, planiraju li oni da izbace neku novu verziju?)
PCLOS nema release date vec se izbacuje kada sve bude spremno
Slicnu politiku imaju i Debian i Slackware-i to je ono sto se ceni ^-^
I eto tako dok Ubuntu npr ili Fedora za godinu i kusur izbace kilo izdanja u kojima nesto radi a nesto ne pa u sledecoj verziji opet ono sto radilo u prethodnoj ne radi i obrnuto pa sve tako u krug 😀 ti lepo vozis Slack ili Debian na kome radi sve 😉12. мај 2008. у 8:26 am #69437Ljuba1
УчесникKod kuce mi 8-mica radi bez problema i skoro savrseno ali na poslu na skoro identicnoj masini problemi se nizu jedan za drugim, recimo ne radi update manager, synaptic manager itd., jednostavno mnogo stvari baguje koci ili ostavlja utisak da radi a nista se ne desava. Stvarno nemam pojma o cemu se radi i neznam odakle da krenem da sve sredjujem……bzvz-e! 😮
13. мај 2008. у 11:06 am #69438marelli
Учесникti lepo vozis Slack ili Debian na kome radi sve
…. O0
13. мај 2008. у 3:47 pm #69439foxbunny
УчесникPa na stranu to sto Ubuntu (i Fedora i Mandriva i openSUSE i ovaj i onaj) imaju tako bugove nakon releasea. Morate priznati jedno: Ubuntu je za popularizaciju Linuxa medju “obicnim smtrnicima” (ubacite tu svoju definiciju ciljnog trzista) uradio vise nego bilo koji distro (pa makar u tome doprineo najvise sebi). Verujem da ima mnogo ljudi kojima je Ubuntu bio prvi distro, pa kad su ukopcali da im Linux odgovara presli na nesto drugo (ili, cesce, ostali na Ubuntuu). I to sve zahvaljujuci zaraznom ShipIt programu.
Po meni je to dovoljno da mu se oproste mnogi sitni “gresi”. A sto se tice Slacka i Debiana, ja bih se usudio da kazem da je njihov doprinos popularizaciji Linuxa daleko manji nego Ubuntuov.
Ubuntuov doprinos popularnosti Linuxa se moze meriti sa doprinosima Red Hata i Mandrakea, a verovatno ih i prevazilazi u mnogim aspektima.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.