Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition Released
- This topic has 29 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
28. април 2008. у 12:16 pm #69420
Moneo
УчесникZato treba sacekati da izadje KDE 4.1.x ^-^
Ja se secam kada je izasao KDE 3.0-bilo je tu gluposti dosta i tek u verziji 3.3 se sve to upristojilo
Tako da oladite malo sa ovim nebuloznim komentarima
Uostalom dok izadje Gnome 3 vec uvelike ima da gledamo KDE 5 :biggrin: :p28. април 2008. у 4:00 pm #69421foxbunny
УчесникMa, da, bre. Ovaj KDE 4.0 je izasao samo da bi developeri mogli da portuju svoje aplikacije, a ne da bi masa koristila. Ovo drugo je najaveljeno tek krajem ove godine (4.1).
28. април 2008. у 6:18 pm #69422Kosava
Учесникko misli da koristi KDE4 samo SVN neuporedivo je bolji,ja sam se oduševio verzijom iz SVN-a i mogu vam reći da ako bude KDE4.1.0 kao sada što je u SVN biće vrh O0
28. април 2008. у 7:39 pm #69423Жарко Михајловић
УчесникПа добро, које су разлике између верзије која је тренутно у SVN, и ове која је пуштена међу смртнике?
28. април 2008. у 8:15 pm #69424Kosava
Учесникogromne razlike su, u svn verziji možeš da koristiš amarok koji je portovan za KDE4,u svn se koristi QT 4.4 postoje programi kojih ima u 4,1 al ne i u 4.0.x kao Kmail,akregator,K3B i još mnogo drugih koji fale,plsama lepše radi ima puno appleta za plasmu za razliku od obične verzije,teme za plazmu se mogu skidat,panel se može editovat po volji boja da se menja,tray je sređen i još mnogo mnogo toga samo za svn verziju trebate se dosta potrudit 😉
28. април 2008. у 9:52 pm #69425foxbunny
УчесникU, znaci, sve u svemu zvuci kao da ce izaci 4.1 kako su rekli, tamo u avgustu negde, je l’?
29. април 2008. у 12:23 am #69426Kosava
Учесникpriča se 6 mesec al ja mislim da će se to odužit,nešto su menjali pa plasma puca tako da koristim stabilnu verziju SVN na kojoj radi lepo plasma 4.0.69 a ova nova kada se upegla kako treba biće xtra…tako ko misli da proba SVN preporučujem 4.0.69 verziju nme dalje od ove jer će biti pucanja 😉 kada upeglaju onda nek se updetuje svn 🙂
29. април 2008. у 7:26 am #69427Miso Vranes
УчесникJao ljudi, nisam mislio da cu ovo ikad reci, ali 8.04 je…..KATASTROFA. Na poslu na 6 od 7 masina (razlicite) ploce sa defaultnim postavkama BIOS-a nije mogao da se instalira. 7.10 se instalirao na SVIH 7 !
Windows share browsing ne radi. Ovo je potvrdjen bug. Na 4 od 9 testnih laptopa wireless ne radi, na 4 laptopa se samo instalirao a na 3 ACPI ima strasnih problema. Na 7.10 nije radilo samo na jednom, a wireless iz PCLOS 2007 radi na svakom. Verzija libata drajvera izazivaju problem sa skoro svim TS optickim uredjajima.
Za neke od slucajeva koje imam bug-ovi su potvrdjeni na launchpadu. Da li su oni ovo uopste testirali.
Lici mi posle da ce ovo biti najgori ubuntu ikad.Mnogo mi je zao zbog ovoga !
29. април 2008. у 10:17 am #69428foxbunny
УчесникBez brige! To je Long Term Support verzija. Sredjivace oni to duuuugo duuuugo. 😀
29. април 2008. у 12:01 pm #69429Moneo
УчесникJa sam vremenom na tezi nacin naucio da nikako ne treba leteti na novu verziju bilo koji distro da je u pitanju
Dok to ne izgustiram preko Virtual Box-a bar par nedelja od sada pa nadalje nema sanse da je nesto sto mi radi dobro pregazim neproverenom novom verzijom ^-^P.S. I potpisujem-novi Ubuntu nije nista specijalno u odnosu na novu verziju-kao sto rekoh ja nikakva poboljsanja nisam primetio u odnosu na 7.10 sem sto je tu pulse audio i sto je prisutan novi wallpaper,svez softver i brzi boot
A ironije-LTS izdanje koje treba da bude medjas- ::) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.