Pravo da vam kazem, ovo mi je druga distribucija koju sam probao ali prva koju koristim. Prva mi je bila Mandrake 9.0 ali mi nije radila mrezna a jos nisam shvatao kako sve to radi i najvaznije nisam imao dovoljno nerava i brzi internet pa da se ozbiljnije time pozabavim. Iz radoznalosti sam narucio Hoary i probao ga, a onda seo i posto sam TOTALNI laik za linux krenuo po forumima,FAQ-ovima HOW-To-ima i poterao ga da fino radi. Pre mesec dana sam skinuo 5.10 osposobio ga, mada ga jos uvek doterujem za sebe (npr. stvarno bi mogao da podesim nasa slova, ali mi se trenutno instalira Skype pa ce da saceka). Moram reci da mi se stvarno svidja kako radi a i odusevljen sam mnostvom ljudi koji hoce da ti pomognu. Iako nije toliko user friendly kao Mandrake ili SuSe (probao Live i super je), mislim da se i totalni pocetnici mogu s njim snaci (kad sam vec ja u tome uspeo). Narocito mi se svidjaju Easy Ubuntu i Automatix koji ti posao osnovnih instalacija fenomenalno odradjuju (doduse, na njih sam naleteo tek kada sam se dobrano pomucio i zavrsio posao) ali su velika pomoc za one koji se ne razumeju u linux.