Почетак › Форуми › BSD › OpenBSD, NetBSD › TrueBSD
- This topic has 15 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 10 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
17. јун 2007. у 9:57 am #8740gandalfГлавни мајстор
Jos jedna, ne bas taze, BSD distr. Omanja ( 370 Mb ) ali ima neophodne stvari….. U pitanju je live CD ali moze da se instalira i na HD. Podesavanja i ev. instalacija idu iz konzole ali sve je dosta lako ( na klik ) tako da ovaj distro mogu da probaju i apsolutni BSD pocetnici ( npr. ja! )
p.s. nesto sam se okomio na BSD, da nisam mozda izgustirao linux? ::)
9. децембар 2007. у 6:57 pm #56024АнонимниГостEvo posle 5-6 meseci novog pravog BSD-a ( Neki ga zovu i TrueBSD )! U pitanju je Live DVD cca 1.85 Gb. Sve aplikacije ( kako je to kod bsd-a ) su dosta sveze. pri bootovanju nudi ( na klik ) opcije npr. konzolu, graf. okruzenje ( GNOME, KDe i jos nekoliko… te gasenje i reboot. Da bi se konfigurisao Network potrebno je nekoliko klika misem… Kada sam ja kao laik za BSD izasao na kraj sa podesavanjima, znaci da je distro zahvalan za koriscenje i nije tako ruzan kao Etoile 02 live CD!
P.S. U pitanju je truebsd-2.0rc1-i386
::)10. децембар 2007. у 8:16 am #56025marelliУчесникProbao sam ga i mogu da kazem da je EXTRA,stvarno sve lepo odradjeno ….. O0
11. јул 2008. у 8:38 pm #56026teslabsdУчесникPrije svega pozdrav 🙂
Prvi puta sam na ovom forumu i mogu vam reći da sam ugodno iznenađen
sadržajem ,prije svega djelom o BSD-u.
Kod nas u HR postoje linux forumi ali vrlo slabo stvari ima o BSD-u,
neznam zašto kao da ga se boje 🙁
Ja inače nisam neki linux ili bsd fanatik nego mi se sviđaju i druge stvari osim Winsa, a posebno mi se sviđa BSD.
Zašto ?
Pa kao prvo probao sam desktopBSD,pcBSD i svidjeli su mi se na prvi pogled.
Brže se instaliraju od linuxa i brže rade kao live verzije(lični dojam).
A i djeluju mi puno stabilnije(možda nisam u pravu,neka me neko ispravi).
Za ovaj trueBSD nisam nikad čuo i moraću ga probat.
pozdrav
tesla12. јул 2008. у 12:50 am #56027MoneoУчесникNekoliko stvari me odvraca od BSD-a
-ne postoji native verzija Skype-a
-ne postoji Virtual Box
-ne postoje zvanicni drajveri za ATI(fglrx)
-hardverska podrska u kernelu osetno losija nego kod linux-a
Za mene dovoljni razlozi da ostanem na linux-u ^-^
12. јул 2008. у 2:44 am #56028kosmiУчесник…slične mane/nedostatke Linuxa nabrajaju korisnici Windowsa i tako dan za danom pred kockastim ekranom – tatatatira 😀 :biggrin:.
12. јул 2008. у 6:11 am #56029negovanУчесникSkype radi na FreeBSD. Licno ga koristim. >:D
12. јул 2008. у 11:18 am #56030MoneoУчесникPa burazeru zao mi je
Nema svako iste potrebe kako se kaze ^-^
Ja bi malo s vremena na vreme da opicim i koju igru preko Wine-a ili neku linux nativnu a tesko da ces se naigrati sa DRI drajverima(btw 3d akcelaracija u okviru istih je dostupna samo za Radeon modele na relaciji 7000-9800 a vlasnicima novijih ostaje da se cesu po glavi ili da uzivaju u carima VESA drajvera :D)
Takodje-ko pozeli da prikljuci karticu preko tv-out to isto nece moci da uradi bez zvanicnih ATI drajvera
A zamisli ATI-najveci proizvodjac grafulja pored Nvidie tj ima ga svaki drugi covek :biggrin:Drugo-bolje resenje a da je besplatno u domenu virtuelizacije ja od Virtual Box-a nisam nasao-Xen i Qemu su pa za nivo ispod ^-^
Radi,radi-ali kako radi ???
Cek da vidim sta kaze covek
http://forums.pcbsd.org/viewtopic.php?f=1&t=10767
[code]
Best advice for you if you want to use Skype with video is to stay away from
FreeBSD and its desktop distros
[/code]😀
Postoji u portovima i verzija 1.2 cini mi se koja kao i sve ostale radi preko linux emulacije(native verzija ne postoji)ali to je praistorija i ta verzija ne podrzava i video a i sam broj web kamerica koje rade pod FreeBSD-om je dosta uzi u odnosu na linux ^-^
Anyway-nemoj misliti da nisam razmisljao o prelasku na BSD-medjutim kada god sam seo i prelomio sve ispade da je bolje da ipak ostanem na nekom linux distrou ^-^
Ne kazem da je BSD los sistem cak naprotiv-ali kao desktop linux je definitivno dosta bolje resenje 😉12. јул 2008. у 8:21 pm #56031teslabsdУчесникJoš nešto, uzašto mi se svidio BSD zato jer je prepoznao moju wireless
karticu canyon i spojio se na mrežu dok par linux distri nisu.12. јул 2008. у 8:53 pm #56032negovanУчесникSvako ima pravo na svoje misljenje.
Postujem svaciju odluku.
Za mene FreeBSD radi sve sto mi treba. >:D -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.