Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Tri sistema
- This topic has 14 одговора, 7 гласова, and was last updated 15 years, 1 months раније by nomercy.
-
АуторЧланци
-
13. август 2009. у 7:03 pm #80401nomercyУчесник
Bacam se na instalaciju pa sta mi bog da
15. август 2009. у 5:29 am #8040215. август 2009. у 9:35 am #80403radakУчесникInspirisan ovom temom instalirao sam tri sistema.
Imao sam vec Win i Ubuntu. Otkunuo sam od win-a dodatnu particiju i na nju instalirao Arch.
Sve je proslo super i Arch-ov grub mi je sve prepoznao, ali moje neiskustvo me natjeralo da napravim gresku. Sve sam ostavio po difoltu i kad sam zavrsio puknem, reboot.
Kad se podigao grub imao sam samo Arch. Zbog zurbe, a i panike, nisam razmisljao sta da ispravim jer je sve bilo prepoznato kako treba. Trebao sam, barem mislim, jer ne mogu da vidim sad edit tog gruba, samo da skinem komente i u samom podizanju i onda bi se pojavila i druga dva OS-a.
Ja sam pribjegao jednostavnijem rjesenju, barem sam ja tako mislio jer nisam uspio ni sa live Ubuntu da vratim grub, kako treba. Ponovo sam preinstaliro Ubuntu i sad imam sva tri OS-a da biram.15. август 2009. у 11:46 am #80404kodadzijaУчесникInspirisan ovom temom instalirao sam tri sistema.
Imao sam vec Win i Ubuntu. Otkunuo sam od win-a dodatnu particiju i na nju instalirao Arch.
Sve je proslo super i Arch-ov grub mi je sve prepoznao, ali moje neiskustvo me natjeralo da napravim gresku. Sve sam ostavio po difoltu i kad sam zavrsio puknem, reboot.
Kad se podigao grub imao sam samo Arch. Zbog zurbe, a i panike, nisam razmisljao sta da ispravim jer je sve bilo prepoznato kako treba. Trebao sam, barem mislim, jer ne mogu da vidim sad edit tog gruba, samo da skinem komente i u samom podizanju i onda bi se pojavila i druga dva OS-a.
Ja sam pribjegao jednostavnijem rjesenju, barem sam ja tako mislio jer nisam uspio ni sa live Ubuntu da vratim grub, kako treba. Ponovo sam preinstaliro Ubuntu i sad imam sva tri OS-a da biram.Cemu li samo sluzi arch wiki…
http://wiki.archlinux.org/index.php/Grub#Dual_bootingZar ne bi bilo jednostavnije resenje samo da procitas par redova na toj stranici
i rucno ispravis ‘menu.lst’ a i nesto novo bi naucio, nego da bezveze rusis ubuntu? 0.o
Brzopletost te je kostala ubuntu-a 😀
Sve u svemu bitno je da ti sad rade sva tri sistema 😉
pozdrav
btw. mozes da vidis ‘menu.lst’ Arch-a. Na arch particiji /boot/grub/menu.lst15. август 2009. у 9:54 pm #80405 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.