Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › titlovi u mpleyer-u
- This topic has 20 odgovora, 7 glasova, and was last updated 21 years, 6 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
17. januar 2005. u 4:46 am #4680
withsnow
UčesnikPocetnik sam :?Svak put kad pokusam da ucitam titl u mplayer on se restartuje ili izbaci error.Titlovi su u srt i sub formatu.
Unapred hvala.17. januar 2005. u 6:13 am #23937brale
Učesnikprvo ucitaj titl, pa onda ucitaj film
17. januar 2005. u 2:25 pm #23938popac
UčesnikE sad, ovo mozda deluje kao glup odgovor, ali slicna stvar se kod mene desavala sa Mandrakeom kad se u mplayeru stavi pogresan sound output plugin (aRts npr.). To mozes da namestis na prvoj kartici, kako aRts ne radii na mandrakeu probaj da stavis ESD, OSS ili ALSA
17. januar 2005. u 3:06 pm #23939brale
Učesnikustvari miloss kaze da se to desi kad pokusa da ucita titl, znaci divx je krenuo …
neznam, moze da bude i to, ali da sacekamo miloss-a. Ima li zvuka Milosse koji error dobijas?18. januar 2005. u 2:53 am #23940withsnow
UčesnikProbao sam prvo da ucitam titl-ne vredi.Dakle:
1.ucitam film-film je ucitan i lepo radi sa sve zvukom
2.pokusam da ucitam titl-load subtitles,pa mi se otvori prozor da ucitam titl,ja ga nadjem i cim kliknem na njega film se naglo zaustavlja,mplayer ostaje aktivan(bez filma),a sledi error:”new_face failed.maybe the font path is wrong.please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).Mozda treba da napomenem da ovu gresku izbacuje samo kada sam u rootu,dok to nije slucaj kada se ulogujem kao user(iako ni tada ne mogu da ucitam titl).Da li mozda treba neki poseban paket za titlove da instaliram?Takodje ne vidim nigde opciju za biranje velicine titlova.18. januar 2005. u 9:54 am #23941Sioux
UčesnikPrvo klikni na titl desnim i izaberi da ga otvara Mplayer a onda pokreni dvoklikom .avi fajl.
18. januar 2005. u 11:15 am #23942Chak840
UčesnikOK,
Ce da probamo i tu foru sa titlovima. Sioux hvala za odgovor u vezi Slacka. Pokusao sam da odgovorim medjutim nece da fercera, tako da ako ovo prodje HVALA!!!!
Mada meni i u root-u i u user-u izbacuje istu gresku samo sto mi ne zaustavi film nego normalno fura dalje. Inace ista je distribucija ikao ko miloss-a a ista je i masina….????????????????18. januar 2005. u 11:48 pm #23943bp21000
UčesnikDa li mozda treba neki poseban paket za titlove da instaliram?
@miloss: Meni opis tvog problema i greske koju ti izbacuje MPlayer lici na ono sto se desavalo i meni ali samo sa nekim starijim verzijama MPlayera od ove 1.0-pre6 koja je trenutno aktuelna. To se resava tako da skines fontove odavde: http://www4.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/fonts/font-arial-cp1250.tar.bz2
Raspakujes ih negde na harddisk i onda sadrzaj direktorijuma sa odredjenom velicinom fonta (recimo arial-18 ) kopiras u /usr/share/mplayer/font
Ako slucajno ne postoji pod-direktorijum font u /usr/share/mplayer onda ga rucno napravi.
19. januar 2005. u 1:21 pm #23944popac
UčesnikNije ni ja da sam dzabe pricao, probaj da stavis koj drugi izlazni audio kodek pa da vidimo. Ništa te ne košta. Nesto slično se meni dešavalo. 😕
19. januar 2005. u 9:01 pm #23945Li-nux
UčesnikMilose, nemoj pokretati nijedan program kao root osim ako to nije stvarno potrebno. Koristi root samo kad instaliras neki program ili drajver. Cak se i onda samo “make install” radi ko root, dok se konfigurisanje i kompajliranje radi kao obican korisnik.
MPlayer moze automatski da ucita titl ako film i fajl sa titlom imaju isto ime (npr. film.avi i film.sub) i nalaze se u istom direkrotijumu. U slucaju da nemaju isto ime onda moras ucitati film pa onda ucitaj titl. Kod mene ucitavanje titla pa onda filma kao i kod tebe nefunkcionise.
Mislim da je kod tebe problem to sto nisi postavio font koji bi MPlayer koristio za titl. Ukoliko nije postavljen font onda MPlayer prvo pokusava da ucita font subfont.ttf u direktorijumu ~/.mplayer, ako ga tamo ne nadje onda pokusava da ga ucita iz /usr/share/mplayer/font ili /usr/local/share/mplayer/font. Font mozes postaviti u “Preferences -> Font -> Font: Browse”. TTF fontove mozes naci u /usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF. Ja ti predlazem luxisr.ttf
Ukoliko imas instaliran Windows onda mozes postaviti i neki font iz direktorijuma /mnt/win_c/windows/Fonts (npt. arial.ttf)
Sledece sto moras podesiti je kodni raspored. Postavi ga na CP1250. Velicina fonta se postavlja na opciji “Text scale”. Takodje je pozeljno selektovati opciju “Proportional to movie diagonal” -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.