Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Sve preporuke koje mogu dati za Fluxbox
- This topic has 57 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 5 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
24. децембар 2005. у 6:23 pm #23889daniel1988Учесник
Još od kako sam izbacio sve kdeovske aplikacije (sem kppp-a) fura ko zmaj.
Izbacio ili obrisao? Ako je ovo prvo, kako da to odradim, ipak kde mi je potreban na sistemu.
Izvinjavam se što dižem topic “iz mrtvih”, planiram da večeras instaliram gentoo i na mom mini serveru (umesto slacka), i da stavim fluxbox.
26. јун 2006. у 12:42 pm #23890linuxoidУчесникprimetio sam da vash torsmo stoji sa desne strane gore!
Moj stoji sa leve i to dole???
Pritom mi izbacuje ovu poruku kad ga pokrecem:
[14:40:06 nikola] torsmo
torsmo: can’t open /home/nikola/.torsmorc: No such file or directory
torsmo: scandir for /sys/bus/i2c/devices/: No such file or directory
torsmo: drawing to root window
torsmo: drawing to single buffer
Kako ovo srediti?
+ Koji program za screenshot?26. јун 2006. у 3:14 pm #23891popacУчесникJa zapravo koristim conky, koj je torsmov naslednik, evo mog config fajla, main koristim za glavni conky prozor, a sa fnet ispisujem internet konekciju u donjem desnom uglu ekrana.
A za onaj gornji post “malo” sa zakašnjenjem, koristim samo kdelibs, kppp i k3b od instaliranih kde paketa.
26. јун 2006. у 5:50 pm #23892linuxoidУчесникGde da turim ove fajlove???
Ja nemam .torsmo
[19:49:38 nikola] torsmo
torsmo: can’t open /home/nikola/.torsmorc: No such file or directory
torsmo: scandir for /sys/bus/i2c/devices/: No such file or directory
torsmo: drawing to root window
torsmo: drawing to single buffer
+ Da li ima neki screenshot program, ili to dolazi sa nekim novim
verzijama fluxboxa?26. јун 2006. у 8:36 pm #23893djvujkeУчесникmogu ja nesto da pitam…
alt+f2 u kde-u to mi treba jako u fluxboxu…ima on .desni klik fluxbox menu>fluxbox command
ali nece da mi upali sve programe…kucam amarok on nista ja onda meni pa amarok radi…kao da negleda sve putanje..kako to da namestim?
i superkaramba mi neradi….
providni meni i wallpaper sam namestio ali preko wmsetbg jer iz nekog nepoznatog razloga fbsetgb nije hteo da radi…idesk mi pravi probleme nece da se ucita nego neke greske javlja ali to cem sad na netu da vidim kako sta..ako nenadjem opet cu da vas davim26. јун 2006. у 9:00 pm #23894popacУчесник@linuxoid
UF, ajde skini sa interneta najpre conky, pogledaj da li ima paket za tvoju distribuciju, ako ne imaš ovde da nađeš source. Conky je mnogo bogatiji opcijama, a torsmo se već nekoliko godina ne razvija.Sada kopiraj ove fajlove koje sam ti ja dao u /home/nikola. Možeš da im staviš tačku ispred imena da bi postali skriveni. Pokreni onda conki ovako
[code]conky -c ~/.main
conky -c ~/.fnet[/code]
@djvujke
otvori fajl ~/.fluxbox/keys i dodaj:
[code]Mod1 F2 :ExecCommand fbrun -fg green -bg black -h 30 -w 200[/code]
Pogledaj fbrun –help, ovo je moja šema, tebi možda odgovara nešto drugo.26. јун 2006. у 10:24 pm #23895linuxoidУчесникOdlichno popac, odlichno!!!
Samo sam izmeni onaj tvoj ‘mini’ i umesto njega stavio sam
mnt/fat.
Pitanje: Znachi od sada uvek moram da ga pokrecem iz
terminala? Komanda:
Kod:
conky -c ~/.main
conky -c ~/.fnet
Da li postoji neka druga mogucnost da se pokrene, a da ne koristim terminal.
Jer ce u protivnom uvek biti ukljuchen (terminal)
Evo probao sam neshto moze ovako:
conky -c ~/.main&
i posle zatvorim terminal
Nisi mi odgovorio za ono drugo, da li postoji neki screen shot program?26. јун 2006. у 10:31 pm #23896linuxoidУчесникconky -c ~/.fnet
Za ovu imam problem.
U tvom textu stoji:
TEXT
${downspeedgraph ppp0 10,30 000000 000000} ${downspeed ppp0}
${upspeedgraph ppp0 6,30 000000 000000} ${upspeed ppp0}
ja ne koristim ppp0,27. јун 2006. у 12:13 pm #23897popacУчесникMozes jednostavno da doda[ te linije u ~/.fluxbox/startup. To bi trebao fluxbox automatski da prona]e, a ako kojim slučajem ne uspe možeš da otvoriš fajl ~/.fluxbox/init i dodaš putanju do neke skripte koju želiš da pokreneš (u ovom slučaju ~/.fluxbox/startup):
[code]session.screen0.rootCommand: ~/.fluxbox/startup[/code]Ja za hvatanje ekrana koristim Gimp.
Možeš da zameniš ppp0 sa npr eth0 za mrežu i slično…
27. јун 2006. у 6:41 pm #23898linuxoidУчесникpopac kakav je ovo error?
[20:23:59 nikola] conky -c ~/.fnet
Conky: on_bottom is deprecated. use own_window_hints below
Conky: /home/nikola/.fnet: 5: config file error
Conky: desktop window (a3) is root window
Conky: drawing to desktop window
Conky: drawing to single buffer
Hvala ti shto si me podsetio za gimp da on ima screen shot!
Kada podignem ovaj fnet, dole u desnom uglu jedva da se i vidi,
zaklanja ga ona prechka 🙂 Kad bi barem malo ga podigao bilo bi ok.
Shto se tiche ovog erora jedino shto sam u tvom fajlu izmenio jeste ovo.
TEXT
${downspeedgraph eth0 10,30 000000 000000} ${downspeed eth0}
${upspeedgraph eth0 6,30 000000 000000} ${upspeed eth0}
Gde sam pogreshio? Gde? Kuku. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.