Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Sve preporuke koje mogu dati za Fluxbox
- This topic has 57 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 4 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
5. фебруар 2005. у 1:56 pm #23879RiSKУчесник
Ajde mi josh kazhi da ima neka alatkica koja ce lepo moj meni iz KDEa da prebaci u fluxboxov meni, i odo da se igram sa njim. Nemogu ovako ruchno da editujem, ima mnogo…. 😉
5. фебруар 2005. у 8:29 pm #23880braleУчесникinsert a KDE menu.
fluxbox-generate_menu -kinsert a gnome menu
fluxbox-generate_menu -g6. фебруар 2005. у 2:47 pm #23881RiSKУчесникTooooo kumeee!
Sve fore pokupljene od popca 😉
11. фебруар 2005. у 3:43 pm #23882popacУчесникBeautiful. Drago mi je da je još neko prešao na fluxbox. Još da umesto konquerora koristis worker i kraj 😆
11. фебруар 2005. у 11:09 pm #23883densУчесникKako se ono bese stavlja u display manager linija sa fluxbox-om tako da se moze izabrati okruzenje pri logovanju?
(Mandrake10. 1 CE)
12. фебруар 2005. у 3:00 pm #23884RiSKУчесникKako se ono bese stavlja u display manager linija sa fluxbox-om tako da se moze izabrati okruzenje pri logovanju?
(Mandrake10. 1 CE)
Bash sad za mdk….
Odprilike ovako: nadji
/etc/X11/dm/Sessions
(mozhda se razlikuje, na slacku je to)
Dodaj u njega fajl fluxbox.desktop. Treba da izgleda odprilike ovako:[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Fluxbox
Comment=The fluxbox window manager
Exec=/etc/X11/xdm/Xsession fluxbox
# no icon yet, only the top three are currently used
Icon=
Type=ApplicationOnda u /etc/X11/xdm/Xsession dodaj ovo
fluxbox)
exec fluxbox
;;i to negde izmedju >> case “$1” in>esac<< naredbi
Moguce je da se neshto malo razlikuju skripte, ali to ti je ideja….
POzz12. фебруар 2005. у 9:08 pm #23885braleУчесникJa sam pre neki dan to isto uradio na Mandraku 10.1 i to na sledeci nacin
treba u /etc/X11/wmsession.d/
da se napravi fajl slican onima koji su tamo za kde, gnome, Icewm….
napravio sam ga i izgleda ovako ime fajla je “08Fluxbox”NAME=Fluxbox
ICON=icewm-wmsession.xpm
EXEC=/usr/local/bin/startfluxbox
DESC=Lightweight desktop environment
SCRIPT:
exec /usr/local/bin/startfluxboxposle ovoga potrebno je pokrenuti /usr/sbin/fndSession
Gotovo
13. фебруар 2005. у 12:05 am #23886densУчесникtreba u /etc/X11/wmsession.d/
da se napravi fajl slican onima koji su tamo za kde, gnome, Icewm….
napravio sam ga i izgleda ovako ime fajla je “08Fluxbox”Svaka cast… ovo mora da ide u uputstvo za instalaciju, bar za MDK.
Inace, sve sam ja to bio napravio, ukljucujuci i doticni fajl… ali posto nisam vidovit… nekako mi je bilo tesko da predvidim da bi trebalo da kucam jos i komandu fndsession.
Uostalom gde to pise, i kako se dolazi do ove informacije da je potrebno kucati ovakvu komandu… stvarno to nisam nigde nasao… svakako ne u dokumentaciji za fluxbox.
Uzgred ljubitelji fluxbox bi mogli da napisu jedan tekst o sredjivanju doticnog, sta gde i kako, te kako dodati podrsku za ikone na desktopu, filemanager i slicno… tako da sve bude na gomili, kompaktno i zgodno, u formi “Fluxbox: Getting started…”
13. фебруар 2005. у 1:02 am #23887popacУчесникE to bi trebalo da potraje. Evo ti moj konfiguracioni fajlovi, extract u /home/username/ i to je to. Posle malo ceprkaj po fajlovima kako bi ih podesio.
Za ovo moje trebas da imas instalirane aplete i to yawmppp, WmCalClock i wmcdrom, ali ovu verziju. Jos treba da instaliras torsmo i idesk programe (monitor i program za ikonice)
Naravno sam si edituj ikone i ostalo. Konfig fajlovi za ikone su /home/username/idesktop/. Desktop walp samo overwritujes u /home/uername/.fluxbox/
Evo vidiš na torsmo monitoru u trenutku uzimanja screenshoota bilo je zauzato 90MB.
===============================================
Da to stoji, a evo zamenio sam slicku i sada pokazuje cak 130 MB i jos preko, naravno da ne spominjem koji mi sve programi trenutno teku. Sam fluxbox zauzima jako, ali jako malo memorije.
13. фебруар 2005. у 9:05 pm #23888braleУчесникIUostalom gde to pise, i kako se dolazi do ove informacije da je potrebno kucati ovakvu komandu… stvarno to nisam nigde nasao… svakako ne u dokumentaciji za fluxbox.
Uzgred ljubitelji fluxbox bi mogli da napisu jedan tekst o sredjivanju doticnog, sta gde i kako, te kako dodati podrsku za ikone na desktopu, filemanager i slicno… tako da sve bude na gomili, kompaktno i zgodno, u formi “Fluxbox: Getting started…”
Poceo sam vec nesto da pisem , pa kada postavim negde bice javljeno. Informaciju za fndSession sam nasao cini mi se na http://www.fluxmod.dk
Pozdrav -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.