Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › suse multimedia
- This topic has 34 odgovora, 12 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
Minister.
-
AutorČlanci
-
14. jun 2005. u 10:51 am #27617
kmilos
Učesnik@Maki17
Probaj ozbiljno apt za SUSE, mnogo će ti biti lakše da dodaješ softver sa ovog Packman sajta i ostalih riznica.http://linux01.gwdg.de/apt4rpm/
@NikolaZ
Jedan je Džoni! 😆14. jun 2005. u 11:32 am #27618zAkiLi
UčesnikNapisao sam jedno kratko uputsvo za koriscenje apt alata na suse linuxu
http://www.fonforum.org/zakili/suse_i_apt.pdf14. jun 2005. u 10:14 pm #27619LYb
UčesnikSuSE je u svetu operativnih sistema (ne samo linuxa) ono sto je mercedes u svetu automobila
Sad, ja se jako kasno palim, ali…
Vidis, ja nikada nisam voleo mercedese. Pa BMW M5 motor ima istu snagu kao AMG, s tim sto AMG ima turbo punjac, M5 nema 🙂
Ja sam pre za zujalice, dakle ako je suse mercedes, slack je Prelude ili Supra, a gentoo moze da bude GTR R-34 🙂
15. jun 2005. u 11:36 am #27620Iwana
UčesnikInstalacija kao i pokretanje SuSe traje strasno dugo… ali nije mi to neki probl., treba mi drajver za intel 536EP modem jer bez interneta nizasta mi ne sluzi. please help.
u download sekciji imaju drajvere za intel modeme ali ne i ovu verziju.. ili je to bitno..? 😕
15. jun 2005. u 11:53 am #27621slaks
UčesnikInstalacija kao i pokretanje SuSe traje strasno dugo… ali nije mi to neki probl., treba mi drajver za intel 536EP modem jer bez interneta nizasta mi ne sluzi. please help.
u download sekciji imaju drajvere za intel modeme ali ne i ovu verziju.. ili je to bitno..? 😕
Odi na ovu adresu: http://www.novell.com/linux/download/updates/93_i386.html
Tamo imaš drajvere za Intel536ep 4.69-10.1 u vidu RPM paketa.
15. jun 2005. u 1:47 pm #27622Minister
UčesnikNapisao sam jedno kratko uputsvo za koriscenje apt alata na suse linuxu
http://www.fonforum.org/zakili/suse_i_apt.pdf[code]# apt install synaptic
Reading Package Lists… Done
Building Dependency Tree… Done
You might want to run `apt-get –fix-broken install’ to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
LimeWire-free: Depends: j2re (>= 1.4.1) but it is not installable
apt4rpm: Depends: perl(XML::LibXML)
Depends: perl-XML-LibXML but it is not going to be installed
synaptic: Depends: scrollkeeper but it is not installable
Depends: xsu but it is not installable
E: Unmet dependencies. Try ‘apt-get –fix-broken install’ with no packages (or specify a solution).[/code]Sve sam uradio redom, kako treba ali kada pokusam da instaliram neki paket, recimo taj za GUI, izbacuje ovo. Sta je problem?
I, koje pakete da instaliram za kompletnu podrsku za mp3 divx avi i dr?15. jun 2005. u 4:05 pm #27623kmilos
Učesnik@Minister
Imaš neke pakete sa strane koji ti prave probleme.LimeWire iz nekog razloga zeza, pokušaj prvo da ga skloniš (rpm -e), lako ćeš ga vratiti posle. SUSE valjda ima 1.4.2 Java RPM, ne znam koju si ti Javu budžio.
apt4rpm ti ne treba osim ako nećeš da voziš apt server (što valjda nećeš?) tako da i njega skloni.
Kada dovedeš bazu u konzistentno stanje, tek onda lepo instaliraj dodatne programe.
Na kom je ovo sistemu? Ako je 9.3 u pitanju, jedan od problema je da još nije slobodno dostupan na apt i ftp serverima i zbog toga ne zna odakle da ih povuče, tako da ćeš neke pakete (synaptic traži xsu i scrolkeeper, kao i LimeWire ovu Javu gore) morati prvo ručno da instaliraš sa CD-a kroz YaST.
16. jun 2005. u 1:09 am #27624Minister
UčesnikSistem je SuSe 9.2, koji je odmah po instalaciji kompletno updateovan (cini mi se oko 40mb) i odrzavan up-to date do sada.
Kako da sklonim sve to?
Uf sto je to sve komplikovano bre tako!!!. Zar ne postoji neki univerzalni nacin za instalacije…..cini mi se da svaki korisnik ima drugacije probleme. Ja hocu samo da ukljucim tu multimediju…….mada, sad nesto razmisljam da mi i ne treba. Iako volim da mi sve radi na sistemu kako treba. Jednom u mesec dana odgledam film na kompu – to mogu i u winu.
16. jun 2005. u 9:50 am #27625kmilos
UčesnikAjde da ostavimo uopšteno kukanje sa strane, i rešavamo ovaj specifičan problem, ako želiš tj.
Ako si doslovno pratio zAkiLi-jeva uputstva, zeznuo si se. Ona su za 9.3 i onda si instalirao pogrešan apt paket sa pogrešnim izvorima (@zAkiLi: ne bi možda bilo loše da malo uopštiš uputstvo). Treba naravno da ukloniš ove apt i apt-libs i zameniš sve linkove za 9.2.
Ajde javi sa li je ovo bio problem pa da idemo dalje.
16. jun 2005. u 12:01 pm #27626zAkiLi
UčesnikHvala na primedbama. Lepo sam u naslovu dokumenta napisao da je za 9.3 verziju. Kad budem nasao vremena rado cu izmeniti/uopstiti uputstvo.
Sto se samog problema tice, ja na 9.3 nisam dobio takve poruke o greskama. Meni je sve proslo glatko.
milosk je u pravu, treba da izbacis pakete koje ti je apt naveo sa komandom
[code] apt remove ime_paketa [/code]
a sto se paketa tice, na istim adresama, samo umeso 9.3 stavi 9.2 imas pakete i sa prethodnu verziju -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.