Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › suse multimedia
- This topic has 34 odgovora, 12 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
Minister.
-
AutorČlanci
-
26. april 2005. u 3:28 pm #5243
Bastard
UčesnikZeleo bih da kazem da se bezveze “baca drvlje i kamenje” na suse i multimediju i tra lala kad suse nikad nije ni dolazio sa nekim enkoderima i td .A to je jos i bolje jer mozes da ih dodas kako oces ti.Dosta je dodati w32codecs i mozemo gledati razne formate video fajlova (skoro sve sto je stvarno coveku potrebno).Ni drugi distroi nedolaze sa neznam cime i dodaju poneki p2p program da zapale masu i popune prazninu
Znate kako sam poceo da se zanimam sa linuxom.Dobio sam suse 7.1 instalacioni disk sa PC pro mesecnim novinama na koje sam bio pretplacen.
To je bilo davne 2001 godine.Tada nisam imao mnogo vremena da koristim pc i kada sam pocetkom 2003 poceo opet da se zanimam kompijuterom milenijum koji sam tada koristio se slogirao zbog nekog dll-a.Na srecu sam napipao taj disk suseta i instalirao na kraj harda.Iz suse-a sam popravio milenijum i poceo sam da se zanimam u linuxu citajuci help i how to i td.
Ta distribucija je bila lepa i imala je kde 2.Mogao sam da slusam mp3,ogg i wav a od video fajlova samo nekompresovani avi :P.I moja keva je volela mahjong da igra i td.
Imala je yast koji nije bio mnogo razlicitiji od danasnjeg.Volim yast bas je genijalan (lame zar ne) 😀
Pazi sad filozofsku misao:
SuSE je u svetu operativnih sistema (ne samo linuxa) ono sto je mercedes u svetu automobila26. april 2005. u 8:06 pm #27608MladenIsakovic
UčesnikSuSE je u svetu operativnih sistema (ne samo linuxa) ono sto je mercedes u svetu automobila
Ako je ovo tačno, onda je Vector raketa, a Slackware “spejs-šatl”, ma Voyager kao onaj u “StarTreck”! ❗ 😀 😀
26. april 2005. u 8:20 pm #27609Mr_Pingvin
UčesnikSUSE je ok za početnike…. ustvari bio bi najbolji da nije šampion sporoće.. prvo 2 sata instalacija a posle…. hmmmm
meni 9.2 radi super…jedino što imam oko 650 mb memorije…pa kom sistemu treba više… 🙂
Mislim da je ovo jedan od najlakših sistema za nameštanje, ali sve ima svoju cenu, zar ne???
P.S. nije voyager nego enterprise…. :))))
26. april 2005. u 10:38 pm #27610MladenIsakovic
UčesnikP.S. nije voyager nego enterprise…. :))))
JESTE Voyager, mada nisam bio precizan. U pitanju je serija “StarTrek” koja ide nedeljom iza ponoći na HRT2 i na satelitu, pa je pratim. U filmu jeste Enterprise, a u seriji je Voyager. Dakle, nisam pogrešio 😀
27. april 2005. u 1:55 am #27611Anonimni
GostSto se tice brzine KDE-a to je sasvim podesivo.Obratite paznju na brzinu animiranja windowsa i td.
Imam samo 256 mega ram-a i nekoristi nikad ni pola od toga(mislim dok neradim nesto sto iziskuje ram)
Instalacija golog sistema bez igrica i td ima skoro 6 giga
Sve zajedno ima vec 20 giga(moram da kupim veci disk podhitno)27. april 2005. u 2:18 am #27612Bastard
UčesnikOvo sam ja napisao samo sto se nisam logovao(ovo iznad kao gost)
E evovam jedan trik kako da ubrzate animaciju windowsa na 9.2
Kliknes na panel drugim dugmetom i odaberes Configure Panel pa hiding i onda dole ima skrol panel animation i to podesis na brze.Izgleda da se ovo brze neodnosi samo na panel.Cinimise da svi prozori iskacu mnogo brze i sve radi brze.
Proverite pa recite jel istina.27. april 2005. u 7:34 am #27613Doole
UčesnikSuSE je sjajan sistem.Koju god distribuciju da sam probao uvek sam se vracao na SuSE,ali kada sam probao Gentoo,SuSE je odmah sleteo sa masine.Drzao sam i Slackware na masini jedno vreme ali Gentoo je po meni najbrzi i nikada ga nebih menjao. 😆
27. april 2005. u 7:01 pm #27614Bastard
UčesnikI meni se odprolike svidja gentoo po onome sto sam procitao.Gentoo je valjda source based sistem sto je dobra fora.Inace se palim na to da jednom instaliram LFS i na taj nacim imam uvek novi kernel i kde i da sve spakujem kako mi treba.
14. jun 2005. u 12:33 am #27615Maki17
UčesnikNarode, trebam pomoć, gde mogu ja da nađem te win32-codecs ili kako se već zove to parče softvera ili drugim rečima šta mi sve treba da bih mogao da gledam DivX filmove i kodiram muziku u mp3 pod SuSE 9.2 Pro/9.3 Pro?
Hvala.14. jun 2005. u 5:54 am #27616NikolaZ
UčesnikNarode, trebam pomoć, gde mogu ja da nađem te win32-codecs ili kako se već zove to parče softvera ili drugim rečima šta mi sve treba da bih mogao da gledam DivX filmove i kodiram muziku u mp3 pod SuSE 9.2 Pro/9.3 Pro?
Hvala.http://packman.links2linux.org/?action=046 w32codec-all
http://packman.links2linux.org/?action=017 lame mp3
http://packman.links2linux.org/?action=128 mplayer -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.