Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSe 9.2 Speed up [sređeno]
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 5 months раније by
Nitro.
-
АуторЧланци
-
3. март 2005. у 4:51 pm #4921
Nitro
УчесникDa li postoji neki nacin da se ubrza boot SuSE 9.2. Veoma se sporo dize. Masina Amd Athlon XP Barton 200×11=2200, 512mb rama.
P.S Prvi post na ovom forumu. PoZ 😀 😀 😀3. март 2005. у 6:12 pm #25401mtm76
УчесникIsključi nepotrebne servise (Apache, Samba…), i eventualno kompajliraj kernel….
4. март 2005. у 7:18 am #25402Slsimic
УчесникDa nemas mozda integrisanu mreznu karticu na ploci?
Pa jos ako je instalirano da ceka DHCP server a radis u kucnoj varijanti bez mreze onda se naravno nacekas. 😉…
4. март 2005. у 11:59 am #25403Nitro
УчесникSinoc sam gasio servise i ugasim neki sto ima veze sa modemom i nisam mogao da ga namestim. Ja lepo format pa new installation. Taman dok sam se okupao i odgledao CSI install se zavrsio. 🙂 A i nisam imao puno vaznih pdataka.
Evo sta se dogadja za vrme boota:
ETHO (DHCP) . . . . . . . . . . Ucitava 5 sec
Waiting for mandatory devices
ETH-ID-00:0e: bla bla
14-13-12-11-10-9 pa sve do nule.
Ajde ako vam nije teko da mi objasnite po redu kako da ugasim servise posto sam newbie.
P.S Nemojte se ljutiti i vi ste bili newbie nekad 😀
Imam mreznu katu integrisanu na N-Force 2 ploci. PoZ i hvala4. март 2005. у 12:03 pm #25404Nitro
УчесникI da zaboravih imam problem sa zvukom. Kada mi se sistem digne ja pustim pesmu a Amarok je pusta ali se ne cuje. U Kmix-u je sve pojacano do kraja. Onda moram da idem Yast-Hardware-Sound-volume i tamo pojacam sve do kraja onda se cuje mjuza. Napominjem da se to desava pri svakom novom dizanju sitema (pa opet moram Yast-Hardware…. a o pocinje da smara)
4. март 2005. у 1:16 pm #25405Slsimic
УчесникZa pocetak odes u YAST>Network Devices>Network Card
i kad on zavrsi sa detekcijom i sl dobices prozorce gde imas Network cards to configure a u donjem delu Already configured devices
idi na change pa na delete.
Tako si izbrisao eth0 adapter iz konfiguracije i mozes i da ga DISABLEnes u biosu, da ti ga ne bi opet nalazio.
Po meni ovo ti je najzgodnije resenje da se ne bi u System>RunLevel editoru zezao sa servisima.A sto se zvuka tice probaj da sacuvas podesavanja u KDE control centru i da cekiras da ucita snimljeno pri logovanju.
ili umesto u Yast>Hardw>sound
startuj alsamixer pa podesi jacine
kad izaces trebalo bi da ih sacuvaMada mi se cini (s obzirom da sam i ja na kucnoj masini imao problem sa zvukom na suse-u) da nije losa ideja updateu ALSA-e
4. март 2005. у 3:18 pm #25406Nitro
УчесникResio sam problem sa bootom i mreznom kartom.
Ostaje jos ovaj sa zvukom. Pogledacu na google mozda je jos neko imao slican problem . `Fala 😀4. март 2005. у 3:29 pm #25407Nitro
УчесникEvo reshenjaaa!!!
Treba izbrisati paket pod imenom kdemultimedia3-mixer i onda sve normalno radi. Yupiii 😀 😀 😀 8) -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.