Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Sta treba da sadrzi distribucija po mom ukusu?
- This topic has 17 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
17. септембар 2007. у 8:11 am #9234
olujicz
УчесникZanima me jedna stvar.
Koje aplikacije po vašem mišljenju treba da ima jedna live distribucija. Znači totalno je nabitna na kojoj distribuciji je bazirana, vec koje grafičko okruženje treba da ima, pogram za slušenje muzike, gledanje filmova, narezivanje CD-ova, surfovanje po internetu… mislim da je jasna poenta.
17. септембар 2007. у 9:40 am #62202kernelPanic
Учесникgnome,audacious,mplayer,da je derivat debian/ubuntua,za pocetnike graficki interfejs za pppoe,k3b (ako se ne varam gnomebaker se ne razvija vise),tutorial za instalaciju (to barem nije tesko),gparted (iako u instalaciji particionisete disk volim da imam alat instaliran,gparted livecd me je spasio nekoliko puta)…to bi otprilike bilo to sto se tice live cd
pozdravedit:
p.s.
firefox i thunerbird se podrazumijevaju…17. септембар 2007. у 9:57 am #62203Анонимни
Гост*pali Wolvix*
Ja sam u minimal fazonu, tako da verovatno:
audio: audacious
images: gthumb
video: vlc
internet: firefox, pidgina softver koji je na disku, a ne instalira se po defaultu:
exaile!, SMplayer, gimp, transmission, , thunderbird, abiword, evince, spreadsheetGraficko okruzenje… pa… Flux/OpenBox ili Xfce
naravno, sva flash/mp3 cuda instalirana po defaultu, a alati pisani u ncurses/svescica sa uputstvima za editovanje text fajlova…
edit:
ovo je ono kako bi izgledao distro koji bi meni sluzio, racunajte da bih za siru publiku ubacio nesto vise software-a 😉17. септембар 2007. у 4:27 pm #62204Kosava
УчесникKDE 4 😀
Kaffeine
Amarok
Kopeta
K3B
KPDF
OOo
KShutDown
Dolphin
Firefox i Thunerbird
Kget
neki program za pregled slika meni se ne sviđa Gweniview neki drugi a nisam tražio pa neznam
Krusader
DigiCam
Krdc i Krfb
aMule dc++i to bi bilo to ostalo je sve suvišno…
edit: zaboravio sam Akregator 😛
17. септембар 2007. у 5:44 pm #62205LYb
УчесникAzureus obavezno, nista bez Azureusa 🙂
17. септембар 2007. у 5:47 pm #62206Kosava
Учесникbolje onda Ktorrent jer je Azureus na Javi baziran…
17. септембар 2007. у 8:59 pm #62207Анонимни
ГостNiko ne spomenu Skype ( ili sam ja prevideo )? Ne ubacuju sve distribucije ovu ( po meni neophodnu ) alatku. Znam da je ovo imao Sabayon. Vec smo pisali na linuxo.net o Nimblex-u live CD – po zelji odaberu se programi pa przzi CD ( pocev od O. Office 2.3 pa do Skype…. ).
::)
17. септембар 2007. у 9:11 pm #62208BrokeBody
Учесникbolje onda Ktorrent jer je Azureus na Javi baziran…
To sto je na Javi, ne znaci da je KTorrent bolji, kao sto nije. 😉
17. септембар 2007. у 11:29 pm #62209miodragz
УчесникAzureus je po meni lepsi i ima vise mogucnosti dok je KTorrent minimal program ima osnovne opcije za download i manje je zahtevan. Ja licno koristim KTorrent jer mi odogovara kobinujem ga sa Linux DC++ tako da rade zajedno u tandemu. O0
Sta ima meni niej bitno samo da radi kako treba ako prifali nesto ja skinem18. септембар 2007. у 3:58 am #62210foxbunny
УчесникKtorrent minimalan?!?!?! :biggrin:
Mora da se šališ. To jest, verovatno nisi provalio kojom brzinom se nove stvari dodaju u Ktorrent i koliko ovaj novi 2.2.1 jbe(kve). Ono što mi je najgotivnije kod njega je što ima integrisan search za gomilu dobrih torrent sajtova (a koliko znam, to nije slučaj u svim distroima, pošto neki distroi cenzurišu takve funkcije).
Nego, da se vratim na temu…
Meni bi definitivno dobro došli svi mogući browseri koji rade na Linuxu, Aptana IDE, RadRails, Ruby i Rails, Apache/Lighttpd/Mongrel, MySQL, standardne KDE alatke – kdeaccessibility, kdemultimedia, kdegames (i još ponešto), a + Kaffeine (video i DVD), Amarok, Konversation (IRC), K3B Inkscape, GIMP, Scribus… i voleo bih takođe da FireFox ima FireBug i WebDev ekstenzije. Kodeci?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.