Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Sta treba da sadrzi distribucija po mom ukusu?
- This topic has 17 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
18. септембар 2007. у 3:22 pm #62211
dukenukem_4d
Учесникako se govori o live cd distribuciji
SLAX live cd ,jeste mali ,ali sta mu fali ,ima da se nadje ovde
http://www.slax.org/modules.php
kao modul (bar zasada)
i jednostavno se dodaju ti moduli ,na klik
(neki od njih mozda treba da se podese ako je npr neki drajver u pitanju)18. септембар 2007. у 4:43 pm #62212Kosava
Учесникevo bas gledam ovaj slax jel to radi tako žto ti proizvoljno stavljaš koje pakete oćeš… i dal se može inst na HDD pošto vidim da je samo live i dal je baš kao slack da se mora se podesit…
18. септембар 2007. у 5:23 pm #62213sdfasfasffsdqqfdq
Учесникmoze! ako to mozemo nazvati instalacijom! u sustini ovo samo kopira slax fajlove na HDD i to moze i na ntfs ili fat32 partriciju ili bilo koji drugu 🙂
podignes u live modu i u konzoli kucas ovo ispod:[code]
$ cd /mnt/cdrom # replace /mnt/cdrom by mounted SLAX CD or ISO
$ ./make_disk.sh /dev/hda1 # replace sda1 by your target device name[/code]ali prvo napravi mount point ka tom disku gde instaliravas slax! :biggrin:
za slax module je jednino lose dependencies
jer nema automatsko dodavanje potrebnih paketa!
ali sredice to oni vremenom, a slax server je najbolji sve je ukljuceno po defaultu i apache, mysql i ostale zezalice!18. септембар 2007. у 9:22 pm #62214marelli
УчесникBackTrack,sve sto mi treba on ima. O0
Mada moze i bilo koja,netreba mi nesto previse programa (std. muzika,web i to),ali bilo bi dobro da je Slackware-based.
Npr. Slax,Wolvix,GoblinX …18. септембар 2007. у 9:51 pm #62215Анонимни
Гост@Kosava:evo bas gledam ovaj slax jel to radi tako žto ti proizvoljno stavljaš koje pakete oćeš… i dal se može inst na HDD pošto vidim da je samo live i dal je baš kao slack da se mora se podesit…
Ne samo na HD, mozze da se instalira i na USB Flash – ja sam to poodavno uradio. Uz takav Slax isla i mala boot fajla ( oko 5 Mb ) za boot CD ( za one kojima BIOS ne podrzava boot sa USB. Znaci krene sa CD-a i nastavi boot sa USB Flash mem….
::)
19. септембар 2007. у 8:18 am #62216djvujke
Учесникda mozda ne planiras da pravis jednu live distribuciju…..
Ako planiras da pravis onda :
1 – mora da ima KDE ,opciono XFCE i/ili FluxBox bez toga nedolazi u obzir
2 – mora da bude multimedijalan ,tj. da mozes da gledas filmove, slusas muziku i da ih ripujes….(kaffeine,mencoder,pod obavezno amarok sa mysql….)
3 – mora da ima alate za dijagnozu i popravku sistem (qtparted , memtest…)
4 – mora da ima programe za net ( firefox,opera,kget,ktorrent,java…i firewall neki )
5 – office alatke mislim da je dovoljan OO, Kpdf (mada acrobat bi bio bolji izbor)
6 – programi za periferije digikam,kbluetooth,sane
7 – grafika (blender,gimp,gwenview,kpaint…)
8 – eyecandy moze a nemora,mada neke lepe teme i ikone sigurno ce podici sveukupni utisak o distribuciji sto se tice compiza i metisa mene to neinteresuje toliko a i to je i onako dosta zahtevno a live cd je i onako zauzeo celu memoriju…
9 – mozda neki hakerski alati i anonymus sufing….baziran na debianu….pa i nemora deb jel urpmi na mandrivi sasvim ok radi
Live Cd treba da predstavi linux u najboljem svetlu zato pazi sta stavljas ..nemoj samo da je pretrpas… iz svake kategorije (video,audio,grafika,sistem,mreza) stavi po 2 do 3 popularna programa , jasno je da za pustanje filmova idu kaffeine i mplayer jer sve ostalo su samo frontendovi i blede kopije (znam kaffeine je frontend za xine ali je jako dobar) tako i ostale da sredis..uostalom mislim da sam negde na netu i video listu popularnosti programa…
i da tema nek bude nesto kao MacOS….sad sam u tom fazonuUkratko mora sve da ima
19. септембар 2007. у 2:46 pm #62217olujicz
УчесникMa nikako da nađem Live koji mi u potpunosti odgovara. Slax je najbliži tome ali ni to nije to.
Razmišljao sam da napravim neku live distribuciju koja staje na mini CD, ali to će ići malo teže izgleda. Tako da će to biti koliko sada vidim jedan običan CD.A najverovatnije ce biti baziran na Ubuntu pošto njega najbolje poznajem. Bio sam malo čačkao DSL, ali je kod njih maolo haos sa paketima, a i šta god krenem da dodam povlači sa sobom hiljadu zavisnosti pa mi to više nije small.
Što se tiče okruženja nekako ni najprivlačnije izgleda Xfce.
Ali ovo je još samo ideja, možda ništa i ne napravim.
19. септембар 2007. у 3:00 pm #62218foxbunny
УчесникAko hoces MiniLive, mozes da probas modifikaciju PuppyLinuxa ili Grafpupa. Oba distroa imaju sve sto ti treba za razvoj novih paketa.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.